SAAB in Film en Televisie: Steel Chamber Zürich

Wat waren die tijden. Zwitserse bankiers als sympathisanten, die geven om het welzijn van hun klanten. En natuurlijk zijn ze op de Saab 900 Turbo. Yves Klein, gespeeld door Robert Atzorn, bepaald aan het einde van de 80er-jaren en vandaag, als je kijkt naar de beschikbare dvd-afleveringen, is het net een tijdreizen.

Robert Atzorn en zijn Saab 900 in "Steel Chamber Zurich"
Robert Atzorn en zijn Saab 900 in "Steel Chamber Zurich"

De serie, de hedendaagse cultus, laat zien hoe ontspannen het in Europa was vóór 25-jaren. Je wilt bijna zeggen dat het huiselijk was. De plot spettert als de Limmat in de zomer. Sindsdien is er veel veranderd. De mode is beter geworden, geen vraag. Maar de bankiers, niet alleen uit Zwitserland, worstelen met een imagoprobleem. Maar ze rijden nog steeds naar Saab en veel Zwitserse bankiers rijden naar huis met een Saab Turbo X.

Meer over de cultserie met Saab schrijft het Basler Zeitung, Er is er een bij Amazon aanhangwagen waar Yves Klein aanrijdt in een zwarte Saab 900 - geen Combicoupe - maar in een turbo sedan.

Tekst: tom@saabblog.net

Een gedachte over "SAAB in Film en Televisie: Steel Chamber Zürich"

Reacties zijn gesloten.