SAAB-dag: bericht van Trollhättan en Saab Talk

Terwijl we allemaal wachten op nieuwe verklaringen van de beheerders, is er geen 'breaking news' uit de Saab-wereld. Maar we gaan in de goede richting. De Duitse vestiging van Saab Parts AB heeft de oude, tijdelijke kamers in Fechenheim verlaten en verhuist naar de nieuwe kamers in Eschborn.

Saab-impressies: ANA Trollhättan
Saab-impressies: ANA Trollhättan

Dit is een volgende stap in Duitsland richting normaliteit en de toekomst. Na bijna vijf maanden, die erg moeilijk zijn voor alle betrokkenen, ziet de toekomst er nu wat rooskleuriger uit. Ook in Trollhättan loopt een tijdperk ten einde. ANA, voorheen de grootste Saab-dealer ter wereld, ruimt op de ANA-rotonde de traditionele ruimtes op.

Saab-impressies: ANA Trollhättan
Saab-impressies: ANA Trollhättan

 

Deze zijn eigendom van GMAC Bank, die in de ogen van het management een te hoge huur voor het voormalige Saab-eigendom eist. Het fragment is geen doel, maar in Trollhättan zoiets als een nieuw begin. Omdat ze op de middellange termijn van plan zijn een nieuw autohandelbedrijf te bouwen, en vervolgens (misschien) weer met een Saab-bureau dat ook nieuwe auto's verkoopt. Götz uit Hamburg stuurde ons foto's vanuit de showroom. Er is nog steeds een full house bij ANA, maar niet voor lang.

Saab-impressies: ANA Trollhättan
Saab-impressies: ANA Trollhättan

Het feit dat Saab nog steeds geen geschiedenis is, dat het gevecht om Saab nog steeds gaande is, is ook opgemerkt door de Duitse motorpers. auto Bild rapporten over de levering van reserveonderdelen. Immers - positieve pers voor Saab.

Tim Rokka en Till Drescher runnen de donatie-marathon voor de laatste Saab 9-3 van de vervallen productie. Dat betekent niet dat er niet nog een keer een nieuwe 9-3 vanaf de tape zou kunnen draaien.

Saab-impressies: ANA Trollhättan
Saab-impressies: ANA Trollhättan

Het schenkingsbewijs is al voorbij 11.000,00 €, en dat is een goede zaak. Steven Wade sprak ook vandaag over donaties en roept de gemeenschap op Saabsunited op voor verdere hulp bij het museumproject. De campagne voert nog steeds 20-dagen door en de kans is groot dat de 9-3 Griffin wordt bewaard voor het museum en het nageslacht.

Saab turbines velg
Saab turbines velg

We hebben nu e-mail ontvangen van Trollhättan. De bestelde velgen zijn geland. Saab turbines velgen en de velgen voor de Saab Independence Cabriolet zijn gearriveerd.

Ondertussen zijn de 18 ″ Independence Cabriolet-velgen gemonteerd op ons Saab 9-3-sportpak en zien ze er geweldig uit. Het is verbazingwekkend hoe het uiterlijk van een auto alleen door velgen kan worden veranderd. Afbeeldingen worden de komende dagen op de blog geplaatst.

Tekst: tom@saabblog.net

 

3 gedachten over 'SAAB-dag: bericht van Trollhättan en Saab Talk"

  • Foto's zijn natuurlijk en altijd welkom.

    Met vriendelijke groet

    Tom

  • Heb ik de Independence-velgen (alleen van BBS) op mijn 9-5 stationwagon gemonteerd, ziet er fantastisch uit

  • Ja, ik kan bevestigen dat op onze nieuwe 9-3-sporten in wit de velgen ook een echte blikvanger zijn. Goede keuze.
    Groeten uit Zwitserland.

Reacties zijn gesloten.