SAAB-nieuws: laatste spurt in Trollhättan

De maand mei zal cruciaal zijn voor de toekomst van Saab. De onderhandelingen zijn nu in de laatste ronde en alle overgebleven partijen worden uitgenodigd voor de laatste onderhandelingen. Afhankelijk van de bron moeten dit 3- of 4-finalisten zijn.

Alle potentiële kopers hebben concepten gepresenteerd die de Trollhättan-locatie beveiligen. Ook zal worden gestreefd naar het doel van alle mogelijke nieuwe eigenaren, de voortzetting van het merk Saab en de productie van auto's. Niet om daar te zijn BAIC. De Chinezen, ofwel in het consortium ofwel alleen al in Saab geïnteresseerd, zouden zich hebben teruggetrokken.

De favoriet lijkt nog steeds Mahindra & Mahindra te zijn. Dat valt samen met de meningen die we een paar dagen geleden in Trollhättan hoorden. Omdat de indianen daar een heel goede indruk maakten.

Misschien hebben we volgende week meer details. En misschien hebben we eind mei of begin juni een nieuwe eigenaar. Het lange wachten zou eindigen. Het zou leuk zijn.

Tekst: tom@saabblog.net

9 gedachten over 'SAAB-nieuws: laatste spurt in Trollhättan"

 • blanco

  Als dat erg lang duurt, kan SAAB niet worden opgeslagen, omdat te veel mensen zenuwachtig zijn of zich terugtrekken om het merk te veranderen.

 • Het klinkt absoluut absurd, misschien is de Europeaan Opel. Iedereen die ooit in de nieuwe 9.5 heeft gezeten en daarna in de Insigna of Astra zal merken dat veel componenten hetzelfde zijn. De "gelijkheid" bestaat alleen bij Opel en niet bij de andere GM's, voor zover ik het heb gezien. Saab zou zich als premiummerk voor Opel kunnen aanbieden, zodat Opel dan ook toegang heeft tot niet-Europese markten waar ze momenteel niet mogen verkopen (GM-beleid). Misschien zoekt Opel een manier om te herstellen via "extra verkopen"? Misschien heeft GM dit erkend en ondersteunt het nog steeds.

  Nou - je kunt gedurende deze tijd gekke gedachten hebben.

  • blanco

   Hallo,

   vergelijk de stuurwielen in de 9-5, Insignia en Buick Lacrosse - behalve de fabrikantproblemen zijn ze identiek. De sierlijst op het kofferdeksel is net zo gelijkaardig ... verder zijn de modellen heel verschillend.

   Overigens betekent gelijkwaardigheid tussen de modellen niet dat de een iets van de ander neemt, maar dat iedereen gebruik maakt van de GM leverancierspool (motoren / transmissies, interieuruitrusting, etc.). En als ik het me goed herinner, na het faillissement met de 900 (II) aan het begin van de jaren 90, werd SAAB iets verder uit zijn greep gelaten - ik heb een keer gelezen.

 • blanco

  Je kunt nu duidelijk zien dat de wens om commentaar te schrijven afneemt. Dit is ook niet verrassend - maandenlang werden verschillende investeerders "onderzocht" en werden de verschillende mogelijkheden voor SAAB-auto's uitgespeeld.

  Dit is het moment om actie te ondernemen.

  Beste beheerders, laat de kat uit de tas!

  Groeten uit Sleeswijk-Holstein

  PS: In ons kleine dorp in Stormarn zijn er minstens 5 SAAB-eigenaren - ook hier staat de grootste zorg Mahindra & Mahindra bovenaan het verlanglijstje (80 procent is voor - klinkt aanzienlijk belangrijker dan het nummer 4)!

 • blanco

  Ik wilde van deze gelegenheid gebruik maken om u te bedanken voor uw geweldige berichtgeving over ons favoriete merk. Als ik op de 'normale' pers zou vertrouwen, zou ik niets weten over de toekomst van Saab. Dus bedankt en ga zo door!

  • blanco

   Dat is wanneer ik meedoe. Bedankt voor het werk dat tot nu toe is gedaan !! Maar eindelijk hoop op een gelukkig einde!

 • blanco

  Het zou een klein wonder zijn. Maar het is bekend dat er altijd ...

 • blanco

  Maar wie is de groep uit Europa? Maar BMW?

 • blanco

  1. Pangda VP heeft op een forum toegegeven dat ze niet echt bij de Saab-acquisitie zijn.
  2. Youngman-voorzitter zei dat alles duidelijk zal zijn of Youngman al dan niet Saab kan krijgen in mei, en "zelfs als we geen failliete Saab-activa krijgen, hebben we alle Saab Saab-technologie via Sutomobile Development AB en we kunnen dit krijgen Gebruik technologie onmiddellijk en u heeft geen tijd nodig om het op te nemen en te verteren "

  1. Pangda VP heeft op een forum toegegeven dat ze faalden in het geval van Saab.
  2. Youngman-voorzitter zei dat alles duidelijk zal zijn of de youngman in mei al dan niet saab kan krijgen, en "zelfs als we geen failliete Saab-activa kunnen krijgen, hebben we alle saab-technologie via Saab Sutomobile Development AB en kunnen we deze technologie onmiddellijk gebruiken en geen tijd nodig om het op te nemen en te verteren "

Reacties zijn gesloten.