SAAB News: Saab Duitsland in nieuw pand

Het pad is steil, maar Saab loopt sinds 19 december stap voor stap bergopwaarts. Na de “zwarte dag” is er veel op een positieve manier gebeurd. De voorraad reserveonderdelen is op een bevredigend niveau en in de perswinkel in Zweden worden nieuwe carrosseriedelen vervaardigd. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van goede ontwikkeling.

In Duitsland verlaat de Saab-vestiging nu de Carl-Benz-Strasse in Frankfurt / Fechenheim. De kamers daar waren voorlopig na de verhuizing vanuit Rüsselsheim. Vanaf het begin waren de locaties niet gepland voor een lang verblijf. Het gaat nu in de richting van Taunus, terug naar het gebied waar Saab zijn thuis had in de gloriedagen.

Van de 2. Mei is de Duitse vestiging in Eschborn. Het adres is:

Saab Automobile Parts AB

Mergenthalerallee 73-75

65760 Eschborn

Ons favoriete merk is een nieuwe stap naar de toekomst en er zullen er nog meer volgen. Op dit moment is de Saab-dealerlijst herzien in Zweden, zodat de huidige status te vinden is op de Saab-website.

Oplettende waarnemers konden op internet zien dat er intensief gewerkt werd aan de pagina's. Een volledige herlancering van de website is in de maak en de première komt binnenkort. Onder de slogan "Wij zorgen voor uw Saab" wordt het aanbod afgestemd op het servicegebied van Saab Parts AB en op nieuwe zakelijke projecten. Ik vond de eerste versies erg leuk en ze passen bij ons cultmerk.

Met de verhuizing naar de Taunus begint Saab aan een nieuw tijdperk. GM is geschiedenis en ook voorlopig in Fechenheim. De Taunus, met zijn traditioneel hoge Saab-dichtheid, is meer dan een symbool van betere Saab-tijden. Daarom is er iets binnen praten.

In het verleden was Saab Duitsland thuis in Bad Homburg / Taunus. In die tijd waren er veel medewerkers, meerdere vestigingen en was Saab Duitsland een succesvolle importeur als onafhankelijke GmbH. Daarna kwam de langzame daling en in de finale de verhuizing naar Rüsselsheim. Met het “Direct Dealer Concept” van GM verschoven steeds meer competenties van Duitsland naar Zweden. Het Duitse bedrijf verloor zijn belang totdat de GmbH werd ontbonden en Saab Duitsland een afhankelijke dochteronderneming werd.

Saab Duitsland, we horen van Zweden, zou weer een onafhankelijk bedrijf moeten worden. Dit zou de Duitse markt versterken. Beslissingen en competenties zouden thuis zijn in Eschborn. Met het team van Saab-baas Jan-Philipp Schuhmacher, die onvermoeibaar strijdt voor het merk, zou veel mogelijk zijn.

Het kan, op enig moment in de toekomst, zijn weer een onafhankelijke importeur van auto's uit Trollhattan im Taunus thuis. Een leuk idee!

Goed Saab-nieuws voor vandaag. Mijn kleine, vrij Zweedse inhuldigingsgeschenk voor de Saab-bemanning is al klaar en zal binnenkort worden overhandigd ...

Tekst: tom@saabblog.net

20 gedachten over 'SAAB News: Saab Duitsland in nieuw pand"

 • blanco

  Dat klinkt een beetje vreemd - en kunnen we echt juichen? De verhuizing naar het nieuwe pand van Saab Duitsland is volkomen onbegrijpelijk met de openstaande bedragen die nog ter beschikking staan ​​van de medewerkers. Welke organisatievorm zou dat nu moeten zijn, waar wordt eigenlijk de huur van betaald?
  Bovendien gaat hier geen woord verloren of over de 5-collega's die in Duitsland zijn gestopt en deels met 20 hebben gewerkt voor Saab met hart en ziel. Jammer.

  • blanco

   Hallo Werner,

   de organisatievorm in dit geval is SAAB PARTS AB, momenteel een Zweeds staatsbedrijf. Dus de huur moet worden verzekerd. Het is natuurlijk triest dat veel welverdiend werk bij SAAB of de dealers hun baan verloren tijdens een faillissement. Het idee om sommige medewerkers onder de paraplu van Parts AB te “parkeren”, zodat bij een doorstart waar we allemaal op hoopten, niet vanaf nul hoeven te beginnen, mag ook gewaardeerd worden.

   Niet al deze visie werd gecrediteerd aan een Zweeds staatsbedrijf.

   • blanco

    Als gevolg hiervan is Jan-Philipp Schuhmacher overgenomen door Saab Automobile Parts AB als hoofd van Duitsland ... terwijl de werknemers die SAAB lange tijd (!) Hebben gediend en die nu zijn beëindigd, hoge schulden hebben jegens Saab "oud". Het enige (voor mij) is dat dit moet worden vermeld voordat je iemand persoonlijk prijst, gedurende wiens tijd geen enkele auto is gebouwd - zonder zijn prestaties te willen verminderen.

    Ondersteuning van welke aard dan ook van mijn kant zal zeker Gerard Ratzmann in Ffm, echt een instelling en veteraan, zelfs dan aan de kant van Kalli Knoss, de momenteel gedemonstreerd met Borg Ward moed en bereikt aanvankelijke succes.

 • blanco

  Tom Tom.

  Bedankt voor je antwoord over het kopen van een auto.
  En wens je bij het mooie weer een geheel
  Een fijne dag verder

 • blanco

  Het gaat al heel lang omhoog, dat is leuk om te zien. Mijn FSW belde me maandag, de Saab Navi Update-dvd, die bijna een half jaar is besteld, is hier.

 • blanco

  Welnu, ik weet al waar ik een reis naar het volgende bezoek aan mijn dochter in Bad Homburg ga maken!
  Al het beste en vooral veel succes, mijnheer Schumacher in de nieuwe kamers. Hoe waren we in Leipzig toen u de verkoopboodschap aankondigde, die helaas niet tot bloei kwam.
  Laten we hopen op een goede exit nu. De spanning neemt toe.

 • blanco

  Het beste SAAB-nieuws voor D dit jaar! 🙂 🙂

 • blanco

  Hallo Tom.
  Wat moet ik doen, we hebben een nieuwe auto nodig.

  Onze 9 5 Aero gaat verder dan de 300,000 km-limiet,
  Maar loopt nog steeds erg goed en
  veroorzaakt geen problemen.

  Maar mijn vrouw zit in mijn nek en zegt dat het nu iets moet gaan met een nieuwe auto.

  We keken naar de negen Jaguar-stationwagons in Genève en het zou dicht bij een Saab zijn voor mij en mijn vrouw

  Dus Tom heel eerlijk vraag aan u, we moeten nog steeds
  wacht even of wat zou de Saab-expert Tom zijn
  Wij adviseren u om u of andere lezers om eerlijk advies te vragen.

  • blanco

   Een eerlijk antwoord: wacht tot eind juni - of koop een 9-3 sportpak als tussenoplossing. Enkele mooie Griffins zijn nog nieuw.

   • blanco

    Hi Tom,

    wat is de 30.06.12 nu weer voor een nieuwe zinvolle afspraak?

    We gingen ervan uit dat de nieuwe eigenaar van SAAB-Automobile in de komende week (uiterlijk) wordt aangekondigd en vervolgens geleidelijk weer met de productie begint - het antwoord op de vraag van slapende schoonheden klinkt alsof specifiek die 30.06.12-XNUMX-XNUMX is een belangrijke datum.

    Geef nadere informatie voor meer informatie.

    Groeten uit de Hanzestad Hamburg

    • blanco

     Hallo Joachim, het is mijn persoonlijke date. Tot de 30.06.12 is de lease voor de perswinkel in bedrijf en verwacht ik daarom uiterlijk bij de 01.07 een nieuwe eigenaar. Idealiter stel ik me voor dat de beheerders hun kleuren al eerder laten zien, dat vind ik niet erg.

     • blanco

      Als je ziet hoe ze tot nu toe hebben gebouwd, denk ik dat eind juni een meer realistische datum is. Zolang er werk achter de muren zit, kan het me niet schelen - vertrouwelijkheidsclausules zijn geheimhoudingsclausules en het is beter om ze na te leven. Alleen de onzekerheid is een beetje vervelend.

  • blanco

   We voelden hetzelfde.

   Wat als het, zoals bekend, is voor Saab en u een nieuwe auto wilt kopen? Mijn vrouw en ik vonden de Jaguar erg goed. Dus we hebben de X-? bekeken en een testrit overeengekomen. Dit leidde onder meer tot een test- en ontwikkelingscentrum van een bekend merk. De auto stond nauwelijks op de site, daar kwam de baas van het geheel ook verantwoordelijk voor de ontwikkelingsafdeling en testritteningenieur. "Hé, je hebt een Jaguar!" De auto werd geïnspecteerd. Vervolgens ging hij voorzichtig en met de demonstratieauto op het testpad. Kortom, ik heb altijd al een Jaguar willen kopen. Dromerige auto's! Geweldig ontwerp! We waren vastbesloten.

   Na die dag kocht ik een 9-5 II. Ik vraag om clementie dat ik hier geen details geef. (Zonder advocaat weet ik daar niet zeker genoeg van) Maar ik vraag me af hoe de pers tot hun oordeel komt. Uitgenodigd door de fabrikant in Californië op rechte, gladde snelwegen in de zon? Ik weet het niet. Ik ben geen professional en ik wil je niet beschuldigen.

   Op verzoek van de Jaguar-verkoper vertelde ik hem en liet hem zien wat ik had geleerd. Hij herkende veel dingen pas nadat ik erop wees dat hij onmiddellijk andere dingen bevestigde. "Dan zullen ze zeker geen Jaguar kopen." Hij raakte het doelwit. Jammer voor hem. Jammer voor mij? Ik ben zeer tevreden met mijn beslissing voor de 9-5.

   Naschrift: toen ik aankondigde opnieuw te komen met een 9-5, zeiden de heren: "Had niet nodig. We hadden het hier al. Geweldige auto! "Hoewel ze liever hadden gehad, had ik gekozen voor een auto uit hun productie.

 • blanco

  Ben je veilig met Kronberg (is er geen Jaguar?). Heel vroege Saab in Nieder-Eschbach en vervolgens in Bad Homburg en vervolgens Opel in Rüsselsheim.

  • blanco

   Natuurlijk Bad Homburg. Dank je wel!

 • blanco

  Mocht het niet worden verwacht om door te gaan met SAAB, dan hebben we in elk geval een veilige reserveonderdelenvoorraad en een dealernetwerk. Omdat we dan maar heel lang onze Zweden moeten besturen.
  Mijn complimenten en dank aan de heer Schuhmacher en zijn toegewijde team, waar ons merk in goede handen is.

  • blanco

   Als ik naar de looptijden van andere SAAB's kijk en dan hoop dat de 1999-9 uit 5 net zo solide is, dan heeft de mijne nog steeds een goede 150.000 tot misschien 200.000 km te rijden ...

  • blanco

   Omdat ik graag meedoe en een goede start wens.

 • blanco

  Als ik de SAAB Duitsland-website zo zie, zie ik voornamelijk advertenties voor auto's die we nooit zullen krijgen ... helaas. Van nature ben ik wars van stationwagons, maar het 9-5-sportpak ... heeft iets.

  Nou ... laten we eens kijken wat de toekomst brengt.

  Groeten uit het Saar (b) land

  • blanco

   Zie, ja, configureer nee. De configurator is weg.

   @ Tom: Dit zijn echt goede SAAB-nieuws! 🙂

Reacties zijn gesloten.