SAAB News: De kakofonie van Guy Lofalk

Anders Behring Breivik is in de rechtszaal in Oslo. Niettemin kwam de advocaat Guy Lofalk vanmorgen in de krantenkoppen van de Zweedse pers. Zoals we allemaal wisten, gebruikt hij het hofspektakel van vandaag om zijn standpunt duidelijk te maken.

Lofalk gaat over veel. Zijn reputatie als advocaat staat op het spel en het gaat om zijn verwijzingen naar de mislukte reconstructie. Geen wonder dat het vandaag aanvalt in een interview met Dagens Industri Muller en Youngman sharp. Voor Victor Muller, de voormalige CEO van Saab, heeft hij alleen vernietigende kritiek.

Hij beschuldigt hem van het niet naleven van de informatieplicht en gehoorzamen in verband met zijn adviesplicht aan de bewindvoerder. “Elke essentiële richtlijn werd niet gevolgd. Het werk was moeilijk. Verre van het uitvoeren van een serieuze reconstructie ”, zei Lofalk in een interview.

De voorwaarde voor de reconstructie, de mogelijkheid dat Lotus-Youngman en Pang Da toetreden als partners in Saab, is volgens zijn informatie nooit gegeven. GM heeft dit nooit gepleit. Dat was verkeerde informatie, zegt Lofalk.

Zelfs met Lotus Youngman, mogelijk de nieuwe eigenaar van Saab, wordt hij streng beoordeeld. Lofalk wordt duidelijk en zegt dat de beloften van financiering niet zijn nagekomen. 'Youngman betaalde altijd te weinig en te laat', zei de advocaat vandaag. Hij had twee keer gestaan ​​voordat de wederopbouw wegens geldgebrek werd afgebroken.

Lofalk rijdt zwaar pistool. Bij 10: 00 pm ontmoet hij Victor Muller en andere voormalige Saab-managers in Vänersborg. De atmosfeer moet ijzig zijn.

Voordat we oordelen, moeten we het volgende in overweging nemen. De waarheid is soms een zeer subjectieve aangelegenheid. Saab wilde dat Lofalk en Muller zich moesten onderwerpen aan Lofalk. Het feit dat twee persoonlijkheden een sterke wil hadden, was tragisch. Het was een andere bouwsteen voor de weg naar het faillissement.

Wat Lotus Youngman betreft, zouden we heel ontspannen moeten zijn. De Chinezen werden vervolgens door de NDRC met de grootste omzichtigheid geroepen. Niet verkeerd. Het is nageleefd. Lotus Youngman staat op de claimlijst met een zeer klein bedrag. Waarom? Er was onderpand voor elke betaling. Soms een deel van een achteras of een onderdeel van het PhoeniX-platform. Of Youngman een goede eigenaar voor Saab zou zijn of niet, is niet de vraag. Tenminste niet up-to-date. Het zijn goede handelaars. Zo of zo.

Tekst: tom@saabblog.net

9 gedachten over 'SAAB News: De kakofonie van Guy Lofalk"

 • Ik snap het. Bedankt Peter & Frank. Maar ik zou erg verrast zijn geweest, want sommige mensen hebben een vreemd gevoel voor humor.

 • Dit bericht kwam op een andere Saab &…. Blog en werd daar op 1 april gepubliceerd (er zijn nogal wat datums waarop je niet alles zou moeten geloven)

 • Is hij het niet echt? Dat stond (alsjeblieft voor clementie) op een andere blog die ook bezig is met SAAB * hoest * De auteur / blogger / econoom / ROVER-coureur wilde dit lanceren als de grap van April Fool. Maar ging fout 😉

 • JAJ is al een maand terug. is ergens in de blog. lees alsjeblieft gewoon.

 • JAJ behoort al lang tot het verleden - hij en ik hebben altijd vraagtekens gezet bij de houding van deze manager ten opzichte van de "moeder". Ik kon nooit een grote assertiviteit en uithoudingsvermogen in hem zien.

  Het valt nog te bezien hoe de nieuwe eigenaar de hoofdpost in Trollhättan zal vullen - ik vertrouw niet alleen dat de mensen van Mahindra & Mahindra veel meer flair hebben dan in vergelijking Youngman-Lotus.

 • JAJ is sinds 2010 nog niet op het bord geweest. Is bij Vattenfall of zoiets.

 • Mijn droompartner zou geen JONGEMAN zijn. Maar we hebben een keuze 🙁

 • De GM was geen goede moeder die niet langer ter discussie staat, wat Saab nodig heeft, is geen goede moeder, maar moedige managers die het intellectuele kapitaal aankunnen. Ik twijfel slechts soms aan de JAJ, want na 40 is de jarenlange achteruitgang de juiste in het bestuur. Er zijn nieuwe strategieën nodig.

 • Goede handelaren ben jij, op welke manier dan ook. Saab heeft een goede moeder nodig, ook bij GM zijn er goede handelaren. Er was geen spoor van een goede moeder

Reacties zijn gesloten.