SAAB-nieuws: 10 miljard voor productiebegin

Laten we deze dag kort samenvatten. Wie vandaag een van de beroemde voorstellingen van Victor Muller verwachtte, was teleurgesteld. Muller verliet het gerechtsgebouw in Vänersborg voor het einde van de rechtszaak door de zijingang. Een terugkeercoach tegen Lofalk, verwacht door de media, ontbrak. Maar we zullen de voormalige CEO vaak voor de rechter zien, dat is zeker.

De verwerking van het verleden is net begonnen en het zal lang duren. Een periode van tijd voor de duur van het faillissement wilde vandaag de voorzitter Cecilia Tisell van Hans Bergqvist kennen. Het zal waarschijnlijk heel lang duren, dus zijn antwoord. Niet ongebruikelijk, omdat het proces zeer uitgebreid en internationaal is. Zelfs als de verkoop is voltooid, zal de insolventieprocedure worden voortgezet totdat de laatste resterende bestanden zijn verwerkt.

Enkele interessante details waren te vinden rond het gerechtsgebouw in Vänersborg. Er zijn leveranciers waarmee Saab tijdens de wederopbouw een zogenaamde "superprioriteit" heeft afgesproken. In de regel zijn dit bedrijven die bijzonder hard zouden worden getroffen door een volledig verlies van oninbare vorderingen. Deze bedrijven, naar verluidt 74, zullen naar alle waarschijnlijkheid 20 miljoen kronen ontvangen. De rest zal met lege handen verdwijnen met claims zonder prioriteit.

Wat natuurlijk afhangt van de omzet die voor de hele groep is gegenereerd. Sommigen in Zweden denken dat er hoop is op een klein deel, maar dat is niet zeker.

Er was vandaag ook een verklaring van Lotus Youngman. De advocaat van de Chinees John Nylèn gaf geen commentaar op het gegeven bod, maar op de plannen van zijn cliënten. Voor de start van de productie zal 10 miljarden kronen opleveren en om het bedrijfsplan voor Saab V2.0 te lanceren, zou het volledig 20 miljard moeten zijn.

Dus John Nylèn weet zeker dat we een andere autoproductie in Trollhättan zullen zien. Guy Lofalk houdt het tegen. Hij vertelde elke persman vandaag dat hij het hoogst onwaarschijnlijk zou vinden om ooit een productie van nieuwe Saabs in de Stallbacka te zien.

De man die zou moeten weten wie onze vragen zou kunnen beantwoorden, is stil. Hans Bergqvist is net zo mysterieus als altijd. Geen details dringen naar buiten, er worden geen namen genoemd. Wat doen de beheerders met de biedingen? Meerdere malen werd Bergqvist dat vandaag gevraagd.

"Vi utvärderar dem" - We beoordelen ze, zei hij tegen de pers. Bergqvist geeft morgen zijn rituele persconferentie. Blijft het mysterieus of laat het de kat uit de zak? Ik waag me niet aan een voorspelling. We zullen wel zien.

Tekst: tom@saabblog.net

4 gedachten over 'SAAB-nieuws: 10 miljard voor productiebegin"

  • .. vergeet deze Lofalk. Naar mijn mening had hij vanaf het begin niet de juiste geest. Dit toont uiteindelijk ook zijn uitspraak hierboven. Dit wordt "opstappen" genoemd.
    Saab omhoog!

  • Er is een troost: Deense detectiveverhalen gaan nog langer mee. Omdat 20-consequenties van lange, verkeerde daders gevolgd zijn en de juiste pas in de laatste aflevering is geïntroduceerd.

    Doet ons dat denken aan een echte procedure?

  • Hans L. Bergqvist moet zich realiseren dat de wereldwijde SAAB-supporters terecht behoorlijk ongeduldig worden en nu eindelijk "boter in de vis" willen zien!

    Het is bekend dat Zweedse thrillers voor altijd worden meegesleept en de dagelijkse routine in Zweden verloopt iets langzamer dan elders in de wereld (zelfs meerdere keren meegemaakt op vakantie in Zweden) - in termen van SAAB moet nu echter een gezonde tijdslimiet worden overschreden. De heer Bergqvist (met bijna 100 advocaten om de zaak te behandelen) had duidelijk genoeg tijd om tot een besluit te komen. Het gezegde “vi utvärderar dem” (we evalueren) overspant het spectrum enorm! Het ruikt letterlijk vies dat hier steeds meer geld wordt getapt - je moet niet proberen af ​​te leiden van je eigen machinaties met meneer Lofalk - het wordt beschamend!

  • rituele persconferentie is goed gezegd 🙂 Imho de kat blijft in de tas.

Reacties zijn gesloten.