SAAB News: Wat staat ons volgende week te wachten

De week zal veelbewogen zijn. In Vänersborg gaat een van de laatste acts van de Saab voorbij en hun acteurs ontmoeten elkaar in de plaatselijke rechtbank. Niet voor de laatste keer, denk ik. Omdat het faillissement in Zweden wordt beschouwd als het grootste in de afgelopen jaren.

Voormalig Saab-CEO Victor Muller, ondertussen goed op weg met Spyker, Mats Verhäg, die nu bij Volvo werkt, Kjäll ac Bergström, die er nog steeds is voor de beheerders van Saab, en Björn Petterson zullen de aansprakelijkheden van de afzonderlijke onderdelen van het bedrijf bevestigen. Er is ook een - vermoedelijk ijzige - hereniging met Guy Lofalk, de voormalige Saab-beheerder.

Ook de vorige Saab financiële baas en voormalig SWAN-manager Rob Schuyt is opgeroepen. Ze moeten allemaal bevestigen onder de verklaring van eisen. Waarschijnlijk zal de een of de ander de uitvoering in Vänersborg gebruiken om zijn persoonlijke kijk op de dingen te presenteren voor de verzamelde pers.

Dit is het verleden dat recente optredens viert en waarschijnlijk de rechtbanken langer bezig houdt. Aan de andere kant gaat het op dinsdag over de Saab-toekomst.

Het trio van Saab-beheerders maakt zijn eerste verklaring na het indienen van de bindende aanbiedingen. De persconferentie wordt met veel enthousiasme verwacht door velen van ons. Of we nu namen horen of niet, niemand kan zeggen. Waarschijnlijk geven de beheerders ons wat informatie om ons in de toekomst 14 dagen verder te laten werken.

Wat er dinsdag ook wordt gezegd. De borden voor Saab zijn goed. Omdat in Zweden en Duitsland de zaken van Parts AB erg goed gaan. Alle activiteiten zijn zo ontworpen dat men er vanuit kan gaan dat de groep blijft bestaan. Het woord "uitbreiding" en de ontwikkeling van nieuwe bedrijventerreinen weerspiegelen de ontwikkeling en de stemming goed. Meer over wat Saab ontwikkelt, volgt in een later artikel.

Ons donatieproject gaat nog steeds goed. Op zaterdag kwamen er meer fondsen naar het Saab Museum, anderen werden aangekondigd.

Het is trouwens niet ons enige project. In april hebben we Google-advertenties uitgeschakeld. Het Saab-blog is gegarandeerd vrij van buitenlandse merken. Alle Saab-partners, die nu adverteren op de blog, ondersteunen ons liefdadigheidsproject ten behoeve van de medische kliniek 5 van de universitaire ziekenhuizen in Erlangen. De donaties gaan rechtstreeks van de Saab-partner naar het lokale donatie-account. Op deze manier ondersteunen en verbeteren we het dagelijks leven van tumorpatiënten en zorgverleners. Meer informatie over ons project, wat voor mij een kern van het hart is, volgt wanneer alle supporters aan boord zijn.

Tekst: tom@saabblog.net

 

5 gedachten over 'SAAB News: Wat staat ons volgende week te wachten"

 • blanco

  Alles komt goed ",

 • blanco

  Alles komt goed. Bedankt Tom voor het bevrijden van ons van Opel-advertenties.

  • blanco

   In verband hiermee: in de afgelopen weken heb ik paginagrote advertenties gepubliceerd in technische en wetenschappelijke tijdschriften (er staan ​​normaal geen auto-advertenties in), gezien voor TTiD4-motoren, maar helaas is er voor mij de verkeerde auto omheen gebouwd…. (GM ...)

 • blanco

  Dit is mijn scenario voor het sluiten van de deal.

  Alle bieders dat een bod tot afgelopen dinsdag heeft geplaatst, worden geladen in Göteborg en ondergebracht in verschillende hotels, zodat er geen delegatie van de ander ziet. De dag van de transactie alle ogen zijn aangesloten, worden ze in groepen van drie sedans in nieuwe SAAB 9-5 en gedreven vier uur door het gebied. Aangekomen bij SAAB wordt geleid elke delegatie naar een vergaderruimte waar de handtekeningen moeten worden gemaakt op een grafisch tablet, daarna om de transfer naar de luchthaven en onmiddellijk gevlogen (Natuurlijk, nadat de blinddoeken worden herbelegd). Een week later, een van de biedende partijen dan leren uit hun succesvolle transactie uit het zakelijke gedeelte van de plaatselijke krant. De andere partijen niet alleen ondertekende de vergoeding van de kosten voor hun vliegtickets.

  • blanco

   Dat is een goed idee. Misschien zijn de Deelgationen ook in een Trollhattan hotel en Tom en Mark zijn toevallig in het midden van het verhaal. Het leven ter plaatse dat is alles.

Reacties zijn gesloten.