SAAB-nieuws: goede vooruitzichten voor het merk "SAAB"

Er is grote ambitie achter het werk van de Saab-beheerders. U wilt een kant-en-klare oplossing presenteren voor de voortzetting van het merk en de productie in Zweden. Aangezien de merkrechten niet bij de Saab Automobile AB liggen, maar bij Scania en de Saab AB, is de overeenkomst tussen beide bedrijven noodzakelijk.

Kent Hägglund is de verantwoordelijke beheerder van handelsmerkrechten. Hij zorgt ervoor dat de koninklijke griffioen in de toekomst ook op de auto's uit Trollhättan te zien zal zijn. "Het ziet er goed uit," zei hij gisteren in een interview met de lokale krant in Trollhättan. De gesprekken met Saab AB, Scania, de beheerders en de toekomstige eigenaren zijn in goede overeenstemming. Er zijn weinig details, maar Hägglund is optimistisch om een ​​goede oplossing te vinden.

Het nieuws is goed en wijst inderdaad op een voortzetting van het merk Saab. De beheerders doen hun werk goed en laten af ​​en toe een klein stukje informatie aan het publiek zien. Meer wensen we allemaal, maar we zullen niet meer krijgen. Volgende week is er een persconferentie en de verwachtingen zijn hoog gespannen. Misschien zijn er slechts een paar kruimels van de tafel van beheerders, omdat ze willen wachten met de "Breaking News" totdat de inkt droog is.

Niet alleen wachten we af. Trollhättan kijkt ook uit naar een beslissing. Het gemeenschappelijke vastgoedbedrijf gaat de verhuurruimte uit. Door de startups daalde de vacature tot slechts 2%. Nu rijst de vraag of men nieuwe commerciële gebouwen plant of niet. Terwijl sommige leveranciers, zoals Lear, de lokale productie hebben gesloten, lopen de contracten met anderen nog tot het einde van het jaar.

Alles beslist voor de stad, de toekomst van het fabrieksterrein. Als er weer auto's worden gebouwd en 1000 of 2000 nieuwe banen schept, zal de gemeente sterker uit de crisis komen. Misschien zal de ernstige crisis het hele autocluster in Zweden versterken. Omdat, en dat is een positief neveneffect, er veel expertise in Trollhättan is gebleven en veel nieuwe bedrijven zijn opgericht. De medewerkers voor stoelontwikkeling van Lear zijn nu een eigen bedrijf gestart. Kennis van internationale bedrijven vloeit dus terug in Zweedse handen.

Een bedrijf uit Trollhättan, Autocom, heeft nu de internationaal felbegeerde voor zijn mobiele diagnostische apparatuur Red Dot Design Award 2012 krijgen. Innovatie van Trollhättan. Het onderwerp gaat door en het Saab-verhaal is nog niet afgelopen.

Integendeel. We beginnen met het schrijven van een nieuw hoofdstuk. Spannende tijden.

Tekst: tom@saabblog.net

2-gedachten ook "SAAB-nieuws: goede vooruitzichten voor het merk "SAAB""

  • dag
    dat klinkt goed, we hopen op.
    Dus, een mooie WE.

  • Dat klinkt heel goed. De insolventierechtadvocaten zouden niet zoveel moeite doen als het niet door TROLLS op HAPPY END terecht zou komen
    Klinkt goed!
    Great weekend.

Reacties zijn gesloten.