SAAB News: drie verplichte biedingen voor Saab?

De betaalde informatiesite Just-Auto.com rapporteert drie aanbiedingen voor het Saab-autobedrijf. Volgens niet genoemde bronnen hebben Mahindra & Mahindra, Lotus Youngman en een Chinees / Japans consortium een ​​bindend bod uitgebracht. Een Europese koper mag er niet zijn.

Dat zou iedereen teleurstellen die op een groep uit Europa hoopte. De boodschap lijkt echter speculatief. Just-Auto.com is momenteel de enige bron die meent deze informatie te hebben. Alle andere media zijn stil, misschien met een goede reden. Omdat Just-Auto.com in het verleden niet altijd betrouwbare informatie over Saab verstrekte.

Daarom moeten we wachten tot meer feiten beschikbaar zijn bij bekende betrouwbare bronnen.

Tekst: tom@saabblog.net

15 gedachten over 'SAAB News: drie verplichte biedingen voor Saab?"

 • hallo, neem van verre contact op met aut.bin saab-technicus gedurende 32 jaar en verander mijn baan dat ik bij mijn saab blijf. heb bijna alles gehad, van saab. van de 96er tot de 9-3 1,9tid.natural met een paar kw meer. Het kan me niet echt schelen wie saab koopt, ik moet gewoon doorgaan. is de beste auto op straat sinds mijn jeugd (mfg josef)

 • blanco

  Hier is iets "negatiefs"

  SAAB = langzaam en altijd gebroken

  (Ik kan het niet bevestigen: alle drie de 900's van de eerste generatie overschreden de grens van 500.000 met de eerste motor en twee keer met de eerste versnellingsbak - maar het waren allemaal normale injectoren.)

  Met vriendelijke groet,

  Uli

 • blanco

  Niet zo pesimistisch.
  Ik heb nog steeds een interpretatie voor SAAB die de curatoren binnenkort zouden kunnen schrijven onder de Saabakt:
  SAAB: Saab's Resurrection Official

 • blanco

  Ciao samen,

  De feiten zijn vrij duidelijk na alle onrust van vorige maand - hoewel ik al meer dan 20 jaar in Saab rijd en een absolute fan ben, geloof ik niet langer in een succesvolle redding van traditionele productie, een elektrisch experiment door de Japanners / Chinezen Onbekend resp. Youngman zou in Europa / overzee sowieso vrijwel zeker helemaal in zijn broek gaan, omdat er simpelweg geen potentieel is voor een winstgevende markt.
  De onoverkomelijke problemen die ik hier zie:
  * GM geeft geen licenties af (uit principe en marktrechtelijke overwegingen)
  * De situatie met betrekking tot 9-3-modellen / GM / China-licenties is absoluut onduidelijk
  * 95 (ik heb de stationwagen besteld) en 94X (had liever na Genève 2011 op dit model willen overstappen) kunnen niet worden geproduceerd vanwege de GM-licentieproblemen ... wat kan er binnen een redelijke termijn worden geregenereerd?
  * Ook zijn de licenties van het Phoenix-platform niet duidelijk gecommuniceerd (verkocht aan China?)
  * De productietapes worden uitgevoerd met GM-software, de situatie hier is daarom ook absoluut ondoorzichtig
  * Het onroerend goed is volledig ondoorzichtig "verkocht", hier kan nog iets uit de kast komen
  * De terughoudendheid van de beheerders lijkt vanuit mijn standpunt meer op idealisatie dan op geheimhouding met betrekking tot toekomstige investeerders totale overname Saab
  * Gedurende bijna een jaar werd er veel gebrabbel en niet veel gedaan, de VM-strategie was waarschijnlijk niet echt uitgewerkt
  * Mahindra & Mahindra klinken misschien goed, maar ze kunnen alleen vuur spuwen en geen magie beoefenen 😉
  * Gewoon 1 tot 2 jaar nieuwe dingen ontwikkelen en niets verkopen - nou ja, realistisch? (Ik ben zelf ondernemer)
  * Een eigenaar van China is geen optie voor Europa, dat zie ik bij X-verbannen Volvo-klanten

  Wij behouden in onze familie voor het moment de 93-TTID SPC en 93-X TTID SPC, kijk ik ook nog een 900 of Griffin 9-3 Cabi bestelling (dat is mij tijdens 4 jaar keer naar beneden), maar ik denk dat ondanks hopen allemaal niet op een toekomstige herlancering van SAAB, als gevolg van de hierboven genoemde verklaringen en de intensieve inspanningen van mijn dealer om me naar het zustermerk Volvo (zeker een goede auto, maar helaas niet mijn ontwerp, omdat het plein V70 combinatie). Mijn dealer (Saab Hess, CH) door de manier waarop super professioneel en goed geïnformeerd, spreekt voor zich.
  Laten we het beste hopen, maar helaas ben ik dit de afgelopen weken kwijtgeraakt ...

  Gruss, P.

  • blanco

   Beste kwaluga

   Ik kan je redenering heel goed begrijpen en zeker hebben we allemaal de goed samengevatte door je gedachten in de afgelopen weken en maanden al gedaan.
   Toch zou ik mijn hoop niet helemaal opgeven - in ieder geval totdat duidelijk is of een volledige verkoop gaat lukken.
   Ik denk dat op de lange termijn een afwijking van GM onmisbaar is - ondanks de Independence Cabi is het ons uiterlijk nu duidelijk geworden dat Saab allesbehalve onafhankelijk was van GM. Daarom ben ik voorstander van elke poging die weet hoe hij in de toekomst niet met dit bedrijf kan werken.
   Ik geloof echt dat een verplichte pauze van 1-2 jaar veel Saab-klanten ertoe zal brengen een ander merk te kopen - althans in de tussentijd. Maar ik ben ervan overtuigd dat als de producten over 2 jaar kloppen, sommige Saab-harten weer zullen kloppen en terugkeren naar het merk. Een ingrijpende, goed doordachte comeback (mogelijk met meerdere modellijnen tegelijk) zou voor mij veel beter zijn dan een hommel met halfslachtige GM-th-modellen waarvan iedereen denkt dat Saab allang is overleden. Bovendien zouden binnenkort prototypes van de volgende 9-3 op de weg verschijnen, studies worden getoond op autoshows, enz. De komende 2 jaar zou het geen doodse stilte zijn.
   Voor dit plan heeft het een grote financiële kracht nodig. De kennis is (nog) beschikbaar op de site en de wil om opnieuw te beginnen, zo lijkt het, althans in de commentaren van de afgelopen weken.

   Trouwens, ik ben ook een klant van de dealer die je noemde en ik denk heel goed dat ik de tijd tot de volgende echte Saab met een Volvo zou kunnen overbruggen (zelfs als het merk me minder vertelt dan Saab) - ik zou vooral de kans hebben om door te gaan Het is cruciaal om te kunnen profiteren van de perfecte service en goed advies van mijn dealer.

   Laten we hopen! Ik heb een goed gevoel ...

   Met vriendelijke groet van de CH

  • blanco

   En om deze redenen denk ik dat de overname door een gevestigde autofabrikant voor het betere alternatief:

   - U kunt direct terugvallen op een goed uitgebouwd dealernetwerk zonder grote bedragen te investeren in het opbouwen van nieuwe autodealers. En zelfs als SAAB al een goede reputatie geniet bij connaisseurs, moet u ook kopers ontwikkelen buiten deze goed geïnformeerde klantenkring. Het werkt beter met een bekend merk erachter dan met een Indiase of Chinese fabrikant. In beide gevallen zou men moeten uitleggen waarom SAAB geen Trojaans paard is voor de Europese markt.

   - Een gevestigde fabrikant zou de door GM gelicentieerde SAAB-productiefaciliteiten kunnen vervangen door zijn eigen faciliteiten. Bovendien zou de fabriek in Trollhättan andere bedrijfsproducten kunnen produceren totdat de planning van een nieuw modellengamma is voltooid, wat nog steeds beter zou zijn dan twee jaar geen productie hebben. Het probleem van hoe en met wat om auto's te bouwen doet zich voor wanneer GM zijn gelicentieerde apparaten terugtrekt - zelfs een 9-3 die dan GM-vrij is, zal dan moeilijk te bouwen zijn.

   - Een blik in de toekomst (en hier wordt het bitter): SAAB is een ideaal tweede merk. Productievolume 80.000 tot 100.000 stuks per jaar, een goede reputatie als merk voor klanten die zich willen onderscheiden, ervaring in de upscale auto segment. Overleven als individueel merk zal moeilijk zijn, maar het is zinvol als aanvulling op het eerste merk van een andere groep. 'Bijlagen', zoals Joachim het uitdrukt, klinkt pejoratief dan het is. Audi is immers ook zeer succesvol als VW-aanhangsel, dankzij een goede marketingstrategie. En Lexus als Toyota-aanhangsel doet het ook goed.

   Hoe de beheerders beslissen, zullen we waarschijnlijk in de nabije toekomst ontdekken ... Ik vind het bemoedigend dat nu duidelijk is wat SAAB waard is en wie het merk wil voortzetten met welke plannen. De beheerders lijken resistent te zijn tegen druk van buitenaf, wat ik altijd erg leuk vind. En nu iedereen zijn bod heeft uitgebracht, hoeven we alleen maar af te wachten.

 • blanco

  Hi Tom!
  Is het mogelijk om op een andere manier te doneren?
  Ik wil geen Paypal-account openen.

  • blanco

   Hallo Torsten. Zeker, dat werkt. Je krijgt post als ik weer op kantoor ben.
   Met vriendelijke groet voor het gezin!
   Tom

 • blanco

  Vanuit mijn oogpunt en ook vanuit het oogpunt van andere SAAB-eigenaren die ik ken, zou Mahindra + Mahindra de betere keuze zijn dan een Europees autobedrijf, waar SAAB misschien gewoon een andere bijlage is. Geen paniek dus, integendeel!

  Natuurlijk, als het Japans / Chinese consortium slechts een project zou zijn in de richting van elektrische auto's, zou het volslagen onzin zijn.

  Er zijn nog steeds twee zeer gemotiveerde grote bedrijven met een zeer goede financiële achtergrond - maar ook hier lijkt Mahindra mij voorop te lopen.

  Groeten uit de Hanzestad Hamburg

 • blanco

  Hallo Tom.

  Dat is wat we doen!
  SAAB = afwachten voor een roeping ......

  Proost
  Walter

  • blanco

   SAAB = Zeker ook uit enthousiasme

   Nog meer leuke woordspelletjes, alstublieft ...
   LG

   • blanco

    Saab = Zweedse auto's uit begeerte

    Met vriendelijke groeten aan iedereen.

    • blanco

     Saab = zwaar maar ook wendbaar - slechts enkele zware voertuigen hebben zo'n goede wegligging!

     Groeten uit Sleeswijk-Holstein

     • blanco

      Saab = Zeker aantrekkelijker dan BMW. Natuurlijk alleen als BMW deze parel nog niet koopt.

      Zwitserse groeten

     • blanco

      Saab is de meest aantrekkelijke auto van Zweden
      Saab = het antwoord van Zweden op het rijden met de trein
      Saab = sensationeel, buitengewoon, aantrekkelijk, betoverend
      Saab = Sensationele auto's uit enthousiasme
      Saab = Sensationele auto's als begeleiding
      Saab = Sensationele auto's als term
      Saab = Sensationele auto's als voorbeeld
      Saab = Sensationele auto's absoluut bio-ethanol
      Saab = Sensationele auto's allemaal charmant

      Misschien bedenkt iemand iets beters met sensationele auto's ...

Reacties zijn gesloten.