SAAB-dag: Zweedse bankbiljetten en donaties aan het museum

We kijken uit naar Zweden, maar er gebeurt bijna niets. De verkoop van onroerend goed is aan het karnen en de beheerders lijken vastbesloten om de Saab-fabriek terug te krijgen. De gebouwen in de Stallbacka zijn afgelopen zomer ver onder 50.1% verkocht. Een clausule bepaalt dat in geval van huurderving het onverkochte deel van het vastgoedconsortium daalt.

Oorspronkelijk werd de waarde van het onroerend goed in de zomer gegeven met 800 miljoen kronen. Een recent rapport bevestigde de waarde, GM maal een hoger bedrag voor het gebied werd genoemd. Het Hemfosa-consortium betaalde slechts 330 miljoen kronen voor 50.1% van het onroerend goed, en zelfs dat bedrag kwam alleen in tranches op de rekeningen. Blijft een verschil van 70 miljoen kronen en een vreemde clausule.

Wat willen de beheerders? De terugname van de aankoop moet worden afgedwongen als iets alleen in de rechtszaal gebeurt. Dat kost tijd. Een Zweedse vriend, met meer inzicht dan we in de constructie van een dreigende achtergrond zien. Hemfosa moet het eigendom tegen een redelijke prijs aan de nieuwe eigenaar verkopen. Misschien met wat winst, maar niet alsjeblieft niet zo snel.

Dat zou de "stomste deal" van het Muller-tijdperk zijn geweest, de uitdrukking komt van de Zweedse pers en niet de mijne, voor alle partijen.

Het verleden behandelen met een speciaal soort is oud-minister Maud Olofsson. Jörgen Hellman en Peter Jonsson, parlementsleden van de sociaal-democraten, halen de dame aan voor een enquêtecommissie. Op de 23. April in Stockholm verduidelijkt of in dingen Vladimir Antonov alles klopte. De toetreding van de Russische ex-bankier mislukte bij de Zweedse regering en bij de EIB.

Ondertussen is er veel tijd verstreken en Antonov heeft veel verloren. Zijn banken zijn ontbonden of onder staatsbestuur. Zijn voetbalclub, Portsmouth FC is niet langer van hem en de droom in Engeland om supersportwagens te bouwen is voorbij. Vriend Victor Muller heeft machines laten ophalen bij de nieuwe CPP-fabriek in Coventry en in Nederland herbouwd om Spykers te bouwen. Wat natuurlijk niet afdoet aan de vriendschap tussen mannen. Omdat de Nederlander nog steeds als CEO zit in een aantal (ex) bedrijven van de Rus. In Coventry zou dat moeten Zagato De Italianen behoorden ook korte tijd tot Antonov's rijk als CPP Milaan. De CPP in Coventry wordt verkocht en daarmee kunnen de 120-taken worden opgeslagen. En centraal in Antonov's imperium, Convers Sports Initiatives, staat 2011 sinds november onder curatele.

Verdrietig, verdrietig, zou je kunnen zeggen. Maar Antonov is misschien weggegaan, hij komt zeker terug. Hard guys zoals hij die moorden hebben overleefd, verschijnen altijd ergens. Gegarandeerd.

Daarom hoeven we niet te doneren voor de ex-investeerder. Het Saab-museum in Trollhättan heeft het nodig. Momenteel hebben we € 295,00 in de donatiepot. Dit is top, maar het kan iets meer zijn. Ga door met doneren. De collectie is duur in onderhoud. Elke euro helpt.

Als je nog niet genoeg hebt van het Saab-onderwerp, is er na het werk een klein artikel over de Saab 99 Turbo. "Niet alleen Volvo kwam uit Zweden”Dus de titel. Bijna gelijk. Zou beter moeten worden genoemd "... niet alleen Volvo komt eraan". Misschien binnenkort en in de toekomst ...

Tekst: tom@saabblog.net

 

2 gedachten over 'SAAB-dag: Zweedse bankbiljetten en donaties aan het museum"

  • Nu is het 300.
    Groet

    Ulrich

    • Bedankt voor de donatie Ulrich en alle andere donoren.
      De 300 € die we hebben gekraakt (Toll

Reacties zijn gesloten.