SAAB News: Wij verwelkomen Saab-Service-Frankfurt

Het Saab Center Frankfurt behoort tot het verleden en tegelijkertijd het einde van een lange traditie in de bancaire metropool. Maar er is ook goed nieuws! Op de al lang bestaande locatie in Frankfurt-Fechenheim gaat het verder, met veel Saab-expertise. De nieuw opgerichte Ratzmann Automobil GmbH biedt service voor Saab-chauffeurs onder de naam "Saab-Service-Frankfurt".

Saab Service Frankfurt
Saab Service Frankfurt

Saab Service voor huidige en klassieke Saabs wordt aangeboden in het achterste werkplaatsgedeelte van het uitgestrekte terrein. 6-banen zijn gered uit het faillissement van het Saab Center en zorgen voor een zekere mate van continuïteit tussen contactpersonen en werkplaatspersoneel.

Gerard Ratzmann, de oprichter van de Saab-startup en lange tijd workshopmeester van het Saab Center, kan terugkijken op meer dan 20 jaar Saab-ervaring en Saab-passie. Als hoofd van het voormalige Saab Competence Center in Frankfurt is hij een soort "hoogste autoriteit" als het gaat om technische problemen met voertuigen uit Trollhättan.

Ik had vorige week een zeer persoonlijk interview met hem, waarin hij sprak over zijn liefde voor het Zweedse merk en de moed om als zelfstandige te werken. Het interview wordt de komende dagen op de blog gepubliceerd.

Ratzmann Automobil GmbH heeft de werkplaatsapparatuur en het uitgebreide magazijn voor reserveonderdelen en het klantenregister van het Saab-centrum overgenomen. In het verzorgingsgebied is een andere al lang bestaande en competente contactpersoon aan boord van de heer Hartung.

De gebruikelijke telefoonnummers, de uitbreiding naar de serviceadviseur en de werkplaats zijn behouden, de service-acceptatie en de klantenzone migreren naar de achterkant van het gebouw.

"Saab Service Frankfurt" is vanaf dag één de officiële servicepartner van Saab Parts AB, een belangrijk feit. Saab Country Director Jan-Philipp Schuhmacher en Saab After Sales Manager Michael Helfer hebben zich in een vroeg stadium gecommitteerd aan een overeenkomstig contract voor de opstart. Voor ons als klanten betekent dit: toegang tot originele reserveonderdelen, de helpdesks, updates en online diagnose op de servers in Trollhättan.

Een nieuw bedrijf wordt gebouwd op een traditionele locatie. Saab-expertise van de Saab-klassieker tot de nieuwste modellen.

Met Saab de stap naar zelfstandigheid - in de huidige situatie? Het Saab Center heeft een klantendatabase met 2.500 Saab-stuurprogramma's, een solide basis die moet ondersteunen. In een interview vroeg ik Gerard Ratzmann hoe dapper het is om je eigen bedrijf te starten. Het antwoord komt in een van de volgende berichten.

In Frankfurt gaat het verder, en dat is geweldig. We wensen Gerard Ratzmann en zijn team het allerbeste toe met het nieuwe bedrijf!

Tekst: tom@saabblog.net

2 gedachten over 'SAAB News: Wij verwelkomen Saab-Service-Frankfurt"

  • Het is leuk dat er nu zulke kleine berichten zijn die ons SAAB-fans positief maken! Zolang we het soort steun hebben dat we hebben in Frankfurt en Halstenbek, zullen de dingen op de een of andere manier doorgaan - DANK U!

  • blanco

    Voor iemand die in de afgelopen 40-jaren alleen het vriendelijke en competente Saab-personeel kende, is dat een zonnestraal in de ietwat sombere maanden van het huidige Saab-verhaal. Hopelijk een signaal om stevig te staan ​​voor ons cultmerk.
    Veel succes en succes voor de heer Ratzmann, de heer Hartung en het hele team van Saab-Service-Frankfurt

    Achim naumann

Reacties zijn gesloten.