SAAB Center Frankfurt: Tot ziens en ... hallo!

Aan het einde van de maand eindigt een Saab traditie in Frankfurt. De Saab centrum van Frankfurt, de laatste Saab fabriek vestiging in Duitsland, de deuren sluit. Hoewel een herstart vindt plaats in hetzelfde gebouw met een bewezen team, zodat de Saab bestuurder niet hoeft te doen van de dienst in de regio Frankfurt, maar een vertegenwoordiger van de fabriek bestaat niet meer.

Saab centrum van Frankfurt
Saab centrum van Frankfurt

Jaren geleden had het er veel beter uitgezien. In de 90-jaren van het afgelopen millennium waren er nog verschillende filialen in de bankenmetropool. Ik herinner me de Berner Straße en de Gutleutstraße in Frankfurt, maar ik weet niet zeker of er niet meer bases waren.

Door de jaren heen werden de vestigingen verkocht of gesloten, wat vanuit het perspectief van vandaag symbolisch was voor de achteruitgang van het merk. Uiteindelijk waren er nog drie fabrieken in Europa. Londen, Parijs en alleen de vestiging in Frankfurt.

In Frankfurt werden de Saab-persvoertuigen en de bedrijfswagens van Saab Duitsland onderhouden en verzorgd. Daarnaast was de vestiging Saab Competence Centre for Germany.

Ik was blij dat ik te gast was in het Saab-centrum in de Carl-Benz-Strasse. Dat was niet alleen te danken aan de vriendelijke toon van de oude Saab-medewerkers. Bij het tweede bezoek was je niet alleen een klant, je was ook lid van een familie. De sfeer was heerlijk pretentieloos en een contrapunt voor de glazen paleizen, die vandaag elke fabrikant moet hebben betekend.

Tuurlijk, uiteindelijk was alles een beetje stoffig, en het gebouw was ook nooit echt mooi. Maar het was een stukje Trollhättan midden in Hessen. De service werkte voortreffelijk en er werd de afgelopen maanden naar oplossingen gezocht en gevonden, die erg moeilijk waren voor medewerkers en het merk. Sommige oude Saab-chauffeurs stopten traditioneel op zaterdag bij de dealer, dronken hun koffie, spraken Saab en namen afscheid. Tot aanstaande zaterdag….

We zullen de ervaren dealerbemanning missen, we zullen allemaal iets missen. De Saab-geest die door de gangen zweefde, de Saab-verhalen van tientallen jaren dienst, alles is voorbij ... Verloren, verleden!

Eerst werd gezegd dat de gebouwen moesten worden afgebroken, een Koreaanse fabrikant wilde een filiaal bouwen. Het gerucht verdween weer. De showrooms moeten door de eigenaar op een nieuwe manier worden gebruikt, er zijn geen nieuwe Saabs in beide richtingen. Boten moeten daarheen rijden in plaats van Zweedse engineering.

De werknemers van Saab Duitsland zullen de kantoorruimte korte tijd gebruiken voordat ze naar een ander gebouw verhuizen.

De workshop blijft open aan de achterkant van het gebied. Sommige banen zijn gered, vele jaren durven Saab-ervaringen een nieuwe toekomst tegemoet. Dat is het goede nieuws en meer details zullen volgen op maandag! Niettemin blijft er droefheid over. De Saab-geschiedenis in Duitsland loopt ten einde, waarschijnlijk zal er nooit een nieuwe fabriekstak komen.

Tijd om dankjewel te zeggen! Aan alle Saab-werknemers op de Carl-Benz-Straße. Bedankt voor meer dan 30 jarenlange goede service, liefde voor het merk en een goed gesprek en natuurlijk de koffie. Je was geweldig!

Tekst: tom@saabblog.net

2 gedachten over 'SAAB Center Frankfurt: Tot ziens en ... hallo!"

  • ... Ik ben er niet zo verdrietig over. We zijn nog nooit zo onvriendelijk behandeld als Saab Frankfurt. Het is erg als iemand kort voor het einde op een zaterdag het gebouw binnen durft te komen en een vraag te stellen.

  • blanco

    Oh jee ... de mijne was ook een F-SB in mijn vorige leven ... Dagelijkse toelating / reclamemedium

Reacties zijn gesloten.