SAAB News: Elektrische dromen en een blogsponsoringconcept

Er is weinig te weten over het Japans / Chinese consortium dat Saab aanbiedt. De toekomst voor Saab is om elektrisch te zijn, wat een gewaagde speculatie is. Omdat tot nu toe de grote doorbraak van elektrische auto's ontbreekt. De veelgeprezen Chevrolet Volt volgt zijn verkoopdoelen in de VS, die op onbereikbare afstand liggen.

Ook flippert de Nissan Leaf, vermoedelijk de beste momenteel beschikbare elektrische auto. In Engeland werden 2011 verkocht door de Leaf 635-eenheden. Zonder risico's is de e-mobiliteitsactiviteit dat niet. Zelfs de Rolls Royce onder batterijtrolleys, de Fisker Karma, worstelt met de valkuilen van technologie. De batterijen worden bij verschillende fabrikanten gekocht. Met de A123-batterijen, die ook worden aangetroffen in Duitse hybride merken, krimpt het bereik tot 50% van de fabrieksspecificatie als gevolg van een fout. Nu wordt ingewisseld, de imagoschade is er. Succes ziet er niet zo uit.

Voor het consortium voor elektrische auto noemt Just Auto enkele details van een onverklaarde bron. De bieders moeten solide zijn, veel kapitaal hebben en een agressieve aanbieding voor Saab op tafel hebben. Dat is het met de details van de betaalde Postille.

De bieders zijn waarschijnlijk te vroeg een decennium of twee. Omdat u zonder conventionele autofabricage de fabriek in Zweden niet kunt bedienen. In een week is de persconferentie van de beheerders, dan is naar verwachting op Nieuws.

Geen dagdromen is het dagelijkse werk van Saab Parts AB. Dit is gebaseerd op harde feiten, zoals een functionerend servicenetwerk. De dochter in Groot-Brittannië breidt het netwerk van bases voortdurend uit. Nu kun je twee andere aannemers winnen, zodat nu de 88-workshops op het eiland voor de Saab-rijders zorgen.

Aan het einde van de maand gebeurt er veel op onze blog. Met stabiele 150.000-bezoekers is Saabblog.net al heel lang de belangrijkste blog in Duitstalige landen. We dachten na over wat je ermee zou kunnen doen - op een positieve manier. Het gaat niet om de auteur en zijn inkomen, want de blog is pure hobby of gewoon 'Zweedse passie'.

Na een lange besluitvormingsfase hebben we een sponsorconcept ontwikkeld, dat we samen met geselecteerde Saab-partners implementeren. In de toekomst zullen er alleen Saab-advertenties op de blog verschijnen, waardoor Google-advertenties verdwijnen met enkele onmogelijke indrukken. Er zullen in de toekomst geen displays meer zijn zoals Opel of andere merken.

De deelnemende Saab-partners ontvangen een exclusief en beperkt advertentieplatform dat niet doelgerichter kan zijn. U betaalt er een vergoeding voor, die zeker niet op onze rekening komt. Het geld gaat rechtstreeks naar een goed doel.

We blijven bloggen voor een zaak die onze steun verdient, de dealers helpen ons en we werken allemaal samen om onze wereld een beetje beter te maken.

Ik denk dat dat heel goed past bij de claim van het Saab-merk en de Saab-gemeenschap. Details over ons nieuwe concept, waaraan lezers ook kunnen deelnemen, zijn de komende dagen beschikbaar.

Tekst: tom@saabblog.net

7-gedachten ook "SAAB News: Elektrische dromen en een blogsponsoringconcept"

 • als er daadwerkelijk 150.000-bezoekers zijn, dan zijn er nogal wat 1,2,3-vouw Saab-bezitters.
  Het enige dat opkomt, laten we aandelen kopen als de tijd daar is. We zouden theoretisch ook kunnen bieden, met duizend van elk og zouden we behoorlijk serieus zijn.
  In het buitenland, waar ik momenteel verbleef, wordt Saabine "de bruid" genoemd omdat je nooit van haar af zult komen. De Saabs hebben een enorm imago, vergelijkbaar met andere auto's.

  • Zaterdag is Bieterschluss, we zijn te laat 😉

   @ Tom: sociaal engagement, ik vind het geweldig! Geweldig idee! Welke dealers zijn erbij betrokken?

 • 150.000 per maand is 5000 per dag, en ik kijk 2x puur = 2.500 per dag 🙂 Niet slecht. Anderen zien er maar één keer per week uit. Ups.

  • ... dus ik kijk elke dag minstens 5x, meestal zelfs 10x met een totaal van 3-computers (thuis, werk, smartphone) in ...

   • Elke avond, maar zeker! Omdat zonder het niet werkt. 😉

 • Op dit moment moeten we allereerst het agressieve bod op SAAB-auto's "verlichten".

  Ik neem aan dat dit consortium op zijn minst 1 bekende automobielbedrijf omvat - hier zou zeker de werkdruk in Trollhättan een probleem zijn. Men zou dan ten minste een conventionele reeks SAAB-auto's moeten verwachten naast de gerichte elektrische voertuigen.

  Uiteindelijk wil deze belegger natuurlijk zo snel mogelijk profiteren - en dit is alleen mogelijk als u bepaalde hoeveelheden tegenkomt. Met elektrische voertuigen alleen zou dit waarschijnlijk niet haalbaar zijn in de komende jaren.

 • Ik kijk uit naar de details van het blogconcept. Maar plaats alsjeblieft niet in de context van een wekelijkse persconferentie - bij voorkeur op dinsdag - maar een beetje zonder inhoud 🙂

Reacties zijn gesloten.