SAAB News: Goed Saab-nieuws voor Duitsland

In december was alles grijs op grijs en het was een slechte tijd voor ons Saab-fans. Sindsdien is er veel opgehelderd, en net op tijd voor het begin van de lente, ziet de situatie er in een vriendelijker licht uit. Saab is op de goede weg en er is ook vandaag positief nieuws voor de Saab-gemeenschap.

Saab 9 3 Turbo X
Saab 9 3 Turbo X

Het gaat om de garantie en goodwill, drie maanden geleden begonnen we niet eens te dromen van het laatste. In Duitsland is er een oplossing voor openstaande garantiekwesties. Dit omvat niet alleen de garantie op nieuwe voertuigen in het derde jaar, maar ook de resterende looptijd van de opgeschorte fabrieksgarantie.

Door faillissement aan te vragen bij de 19. December 2012 heeft de fabrieksgarantie vervallen en niet geanimeerd door de Saab-beheerders. Saab-partners hebben nu de mogelijkheid om een ​​garantieverzekering voor hun klanten af ​​te sluiten via de autogarantie. Veel Saab-partners hebben dit al gedaan.

Saab Parts AB gaat de voormalige fabrieksgarantie niet aan vanwege de financiële mogelijkheden, maar ondersteunt actief de Saab-dealers. Alle Saab-partners ontvangen een extra bonus op de verkochte onderdelen voor een beperkte periode en dus een financiële vergoeding. Deze ondersteuning kan worden gebruikt voor het afsluiten van een garantieverzekering.

Saab Duitsland Landendirecteur Jan-Philipp Schuhmacher heeft dit bereikt in onderhandelingen met de Autogarantie, een speciaal dealerpakket waarvan de acceptatieperiode al was verstreken, wederom tot de 31. Om maart te doen herleven.

Onderwerp goodwill. Het feit dat we nog geen drie maanden na "zwarte december" weer over goodwill kunnen praten, spreekt voor zich. Eigenlijk waanzin. Het laat zien hoe intensief mensen achter de schermen in Frankfurt werkten. Toen ik het Jan-Philipp Schuhmacher vroeg, bevestigde hij dat de Duitse tak van Saab Parts AB de mogelijkheid heeft om de dealers in geval van nood met goodwill te ondersteunen. “Onze middelen zijn natuurlijk zeer beperkt, maar we laten geen middel onbeproefd om onze dealers en klanten te ondersteunen en een oplossing te bieden”, aldus Jan-Philipp Schuhmacher. Dit is heel goed nieuws voor Saab-stuurprogramma's!

In januari had Saab Parts AB kortlopende leveringsovereenkomsten met Duitse dealers tot 31. Gesloten in maart. Het doel om vanaf deze datum contracten van onbepaalde duur aan te bieden, kon niet worden gerealiseerd. Momenteel worden nieuwe contracten opgesteld, die begrijpelijkerwijs meer tijd in beslag nemen, met name tegen de achtergrond dat de vraag hoe met Saab als geheel moet worden omgegaan op korte termijn zal worden opgelost. De Duitse vestiging reageerde hierop en verlengde de huidige leveringsovereenkomsten met alle Saab-dealers tot aan de 30. September aangeboden.

De verkoop van het autobedrijf zal in de herfst worden voltooid en we zullen allemaal in de toekomst duidelijker zien. Vanaf oktober denk ik dat er permanente contracten zullen zijn.

Een oplossing voor de open garantievraag, een goodwillaanbieding voor ons Saab-stuurprogramma. Klasse!

Er is meer te melden. Er is een oplossing aan het ontstaan ​​voor Saab-chauffeurs in de omgeving van Frankfurt. Het Saab Center Frankfurt, de enige fabriekstak van de Zweden in Duitsland, zal tegen het einde van de maand de faillissementsfase doormaken. Het onderscheidt zich door een naadloze verbindingsoplossing, in het vertrouwde pand en met de bewezen, competente werkplaatsmedewerkers.

Een goede dag voor het merk en veel goed Saab-nieuws. ... als je het mij vraagt, kan het doorgaan!

Tekst: tom@saabblog.net

6 gedachten over 'SAAB News: Goed Saab-nieuws voor Duitsland"

 • blanco

  Ik was waarschijnlijk te blij met dit schijnbaar goede nieuws. Ik benaderde onmiddellijk mijn Saab-dealer, waar ik in juli een nieuwe 2011-9 II in 5 kocht, met verwijzing naar het hier geposte bericht, en vandaag ontving deze onbevredigende informatie:
  De fabrieksgarantie en ook de vervolggarantie voor het derde jaar - waarvoor Saab niet langer heeft betaald - zijn ongeldig. Na overleg met Car Garantie is er een verzekeringsaanbod vanaf het derde jaar, maar geen verzekering ter vervanging van de fabrieksgarantie. Bovendien interesseert de subsidiëring via Saab-Parts AB hem als dealer uiteindelijk niet, aangezien het pas loont als de aanschaf van reserveonderdelen onwerkelijk hoog is.

  Dus ik ben er natuurlijk nog steeds zonder enige garantie of zijn er verder overigens positieve bevindingen in de blog?

  • blanco

   Waarschijnlijk heeft u pech gehad met uw dealer, die waarschijnlijk afscheid heeft genomen van het merk. Hier in Franken hebben zowel ik als een vriend verschillende ervaringen gehad. Beide SAAB-dealers hebben de resterende garantie voor jaar 2 en de verbindingsgarantie via autogarantie afgesloten. Weet u niet of u namen kunt geven? Neder-Franken en Opper-Franken - als een hint 😉
   Toen ik ernaar vroeg, was mijn mening vanzelfsprekend. Ten eerste heeft de dealer een garantieverplichting, aan de andere kant wil hij mij als klant behouden. Hij ziet de steun van Saab Parts als een symbolische subsidie ​​die hem gelukkig heeft gemaakt. Hij zou ook de verzekering hebben afgesloten.
   Uiteindelijk is het aan de dealer, wat hij ervan maakt.

 • blanco

  Echt goed nieuws. Een geweldige prestatie - slechts drie maanden na het faillissement is er weer goodwill en een garantieoplossing. Dank aan de heer Schuhmacher en wees een team!

 • blanco

  Dit is goed nieuws van de noordelijke buur en een zilveren rand aan de SAAB-horizon. Natuurlijk zou geweldig zijn als de vertegenwoordiging in Duitsland andere landen steunt. In Zwitserland en blijkbaar ook in Oostenrijk is er geen SAAB-vertegenwoordiging meer. (?) Maar dat mag mijn plezier aan het product helemaal niet drukken.
  Veel groeten uit Zwitserland en vertrouwen
  Walter

 • blanco

  ... en in Oostenrijk?

 • blanco

  Met dank aan Saab Duitsland en JP Schuhmacher!
  De goodwill-belofte die vóór het faillissement was gegeven voor mijn defecte besturingseenheid, werd nagekomen - na het faillissement, let wel!

Reacties zijn gesloten.