SAAB Weekend: The Saab - The Bucket - Confidence in Sweden

Zaterdag was het tenminste goed met ons. Het weer was een voorproefje van de komende lente en Saab fan Matthias, die een Saab workshop in de buurt van Bebra loopt, brachten we veel fans om Saab 9-3 convertible uit hun winterslaap zijn. Ondertussen was ik met mijn vriend Achim druk bezig met ons Saab 9000-project.

Hibernation in slaapstand: Saab 9-3 convertible van Matthias
Hibernation in slaapstand: Saab 9-3 convertible van Matthias

Hoewel alle relevante slangen in het oude Zweden zijn veranderd, neigt hij nu weer naar incontinentie. Eigenlijk hadden we het hoofdstuk al voltooid, maar blijkbaar hebben we iets over het hoofd gezien. Waar de vloeistof vandaan komt, konden we zaterdag ongetwijfeld niet verduidelijken, dus hij moet terug naar de lift. Ook hebben we op de overigens bijna roestvrije Saab een kleine perforatie gevonden op de achterklepgrendel. Een van de weinige plaatsen waar ons 9000-jubileum roest. Maar na 14-jaren kan zoiets gebeuren.

Saab 9000 rijdt met blauwe emmer ....
Saab 9000 rijdt met blauwe emmer ....

Het is geweldig om een ​​auto te schroeven die zijn oorsprong vindt in de 80-jaren. Alles is degelijk en duidelijk. Niets met plastic, geen clips die kunnen breken. Hoe zal het zijn in 20 jaar met de huidige vakken? Het interieur is snel ontmanteld en wordt nu opgeknapt. De juiste middelen en ook de enige of enige tip hiervoor is van de leather center.

... of past de groene emmer beter bij Zweden?
... of past de groene emmer beter bij Zweden?

De enige vraag is hoe je de Saab zonder stoel naar de garage kunt rijden. Op individuele stoelen was er een keuze uit een blauwe en een groene emmer beschikbaar. Het blauw was door een gebrek aan hoogteaanpassing ongeschikt. De groene zitplaatsen was beter. 😉 Niet helemaal de Zweedse beveiligingsfilosofie, maar we hadden veel plezier ermee.

Achim kiest voor de groene ... Een nieuwe rijervaring!
Achim kiest voor de groene ... Een nieuwe rijervaring!

Niet alleen de Saab Cabriolets hebben de winterblik achter zich. Ook onze Zweedse vrienden zijn al dagenlang getransformeerd. In Zweden gebeurt er veel en de sfeer is anders dan een maand geleden. Zonder alle details over de lopende onderhandelingen te kennen, verwacht iedereen een positieve oplossing voor Saab. Het feit dat in Trollhättan de machines worden ontmanteld en vervolgens verdwijnen in de richting van China, lijkt geen van onze Zweden meer te geloven.

Het optimisme wordt ondersteund door activiteiten en de eerste keer sinds het faillissement is achter de schermen een drukke planning in positieve zin.

In een heroïsche show van kracht zijn structuren en helpdesks beveiligd en nieuwe contracten afgesloten met leveranciers. Het percentage beschikbare reserveonderdelen verbetert van week tot week. Nu ontwikkelt het zich heel concreet naar de toekomst toe.

Hopelijk zullen we de huidige activiteiten en hun achtergrond kunnen publiceren, wat ook de Duitse markt ten goede zal komen. Ik denk dat er aan het einde van de maand meer te melden valt.

Tekst: tom@saabblog.net

4-gedachten ook "SAAB Weekend: The Saab - The Bucket - Confidence in Sweden"

 • Hi Tom,
  een leuke lees in de tijd minder informatie. Nu is het in de laatste ronde,
  hopelijk zal er een winnaar zijn .... Saab en wij.

 • Kleine SAAB-verhalen hebben absoluut meer charme dan Zweedse bedrijfscriminaliteitsromans. De met de emmers had je moeten hebben gefilmd! 🙂

 • Hallo Tom,
  ...... Zijn altijd en onvermoeibaar voor de blog, BEZW. SAAB in actie. Zelfs op zondag. Ongelooflijk. - Dat is een andere leuke post.
  Veel groeten uit Zwitserland
  Walter

 • Ook ben ik begonnen met WE onze 900 / II convertible van de Witerschlaf te laten ontwaken. Straks gaat hij terug naar oom TÜV, maar ik zie geen problemen.

  VRAAG:
  Ik moet de SAAB helaas verkopen en ik denk dat het in de SAAB-gemeenschap gemakkelijker is om een ​​geïnteresseerde koper te vinden dan alleen maar over de relevante "internetmarkten" waar ook veel "halve handelaars" temmen. Kan iemand me daar helpen?

  Groeten Ralf

Reacties zijn gesloten.