Geen nieuws! Curatoren en persconferenties.

De terugblik: de achteruitkijkspiegel van Bloggers
De terugblik: de achteruitkijkspiegel van Bloggers

Hoopten we op iets van de persconferentie van de curator van vandaag? Saab, de klanten, de dealers verdienen het om meer specifieke informatie te ontvangen. In principe werd er niets gezegd. Zoals altijd en op een gegeven moment zal mijn halsband barsten.

Wat was de inhoud om te melden? Het februari-loon van de ex-Saab-werknemers betaald door de bestuurders is nog ver weg, een betalingsdatum is nog niet vastgesteld.

Een stillere fase. Nu?

De onderhandelingen zijn aan de gang en het werk is nu in een "rustigere fase"Heeft plaatsgevonden. Wat leuk. U blijft zaken verkopen die u geschikt acht om het faillissementsproces te blijven financieren. De installatie moet in goede staat worden gehouden en elektriciteit, water en verwarming moeten worden betaald.

Dus het ging door tijdens de conferentie, Saab moet volledig worden verkocht, in het voorjaar moet de verkoop worden voltooid. Mogelijke diefstallen in de fabriek werden cryptisch genoemd zonder concreet te zijn.

Persconferenties zoals deze zijn niet erg behulpzaam. Als u niets te zeggen heeft, moet u uw werk aan het bureau blijven doen. Ondertussen bloeien speculaties opnieuw. Of er genoeg geld is om het proces met succes af te ronden, is één vraag. Saabsunited's vrienden willen dat Valmet wordt geïdentificeerd als mogelijke koper voor de overblijfselen van Saab Powertrain. Beide werden niet bevestigd noch ontkend.

Saab heeft geen alternatief

Aan de basis groeit de behoefte. De handelaren moeten weten hoe en of het doorgaat. De basis is nu aan het eroderen. Maar de basis is nodig voor de wederopbouw. Uiteindelijk.

De nasleep van het Saab-faillissement is nu zichtbaar in de regio Trollhättan. Hotels en restaurants vechten. Mensen zonder baan en zonder uitzicht op aanwerving consumeren meestal niet. Ze blijven thuis. De vele banen in Noord-Zweden of Noorwegen hebben ook geen zin als je een onbetaald en slecht verkoopbaar huis hebt in Trollhättan, Vänersborg of Lila Edet. Voor veel voormalige Saab-werknemers zal de economische overleving de komende weken en maanden de sleutel zijn. Het beslist of vele jaren van hard werken eindigen in een economische ramp - of niet.

Saab is zonder alternatief voor de regio. De faillissementsbeheerders werken op hun kantoren in Stockholm en elders. Als ze het probleem op de grond zouden zien, zouden ze misschien versnellen. En val ons niet lastig met lege zinnen. Het uitzicht over het tuinhek was nog nooit zo hip als tegenwoordig.

Aanstaande dinsdag is Showtime opnieuw. Nieuwe kans, nieuw geluk. De tijd dringt!

18 gedachten over 'Geen nieuws! Curatoren en persconferenties."

 • blanco

  ...... de nieuwe eigenaar voor de eindklant, natuurlijk wilde ik schrijven ... heieieieiei !!!
  Groetjes Walter

 • blanco

  Ik denk ook dat als een auto op de markt verkoopt, wordt gekocht, de eindklant (of in Duitsland wordt gesproken door de consument (wat een lelijke naam)), niet 1e prioriteit. Voor de autohandelaar. Voor de toekomst is het erg belangrijk dat het dealernetwerk niet volledig wegvalt. We kunnen alleen maar wachten en geduld hebben. Het kan ook zijn dat het meer dan 1 jaar duurt voordat er weer een SAAB van de assemblagelijn in Zuid-Zweden rolt.
  Walter

 • blanco

  Geen nieuws"?
  Maar!
  Er is ook sprake van nog een versplinterende interesse met een aanbod voor Saab-Powertrain AB van het Finse VALMET!
  Een reden voor vertraging zullen waarschijnlijk ook deze vele deelaanbiedingen zijn, omdat het faillissementsbeheer eerder heeft gedirigeerd naar een compleet verkooppakket!
  of is op de achtergrond van het faillissementsbeheer nog steeds GM die deze druk van een compleet verkooppakket uitoefent?
  Giampi

 • blanco

  Deze gedeeltelijk te negatieve woordenstroom, die sommige blogdeelnemers hier laten zien, is niet erg nuttig.

  PJ schrijft bijvoorbeeld dat de beste medewerkers al weg zijn - ik heb dit nog niet gehoord (sommige monteurs hebben ander werk gevonden - maar tot nu toe slechts een heel klein percentage). De leveranciers zijn het ook niet zat - er zijn gewoon geen adequate alternatieven voor SAAB! Bovendien is de opmerking "wie wil er een Chinees of Indiaas voertuig" totale onzin - het voorbeeld van de Jaguar onder Indiase auspiciën is een heel ander beeld!

  Het benoemen van de meest verstandige investeerder door de advocaten zou uiteindelijk geen wonder zijn, maar nu wel haalbaar, aangezien er volgens de advocaten zelf een aantal geschikte kandidaten beschikbaar is - bij elk van deze aanvragers zouden kleine zogenaamde minpunten te verwachten zijn. onnodige verdere vertraging veroorzaken. De tijd is echt rijp voor een snelle positieve beslissing ten gunste van SAAB-auto's en voor de Trollhättan-regio.

 • blanco

  Kortom, het kan ook een goed teken zijn dat je niets kunt horen. Ik neem aan dat er nog veel gedetailleerd werk nodig is om een ​​fatsoenlijke deal voor te bereiden die ook permanent werkt. Dat is de laatste kans.

  Wat me meer zorgen baart: dat de mededingingsbeheerders hun salaris niet op tijd betalen.

 • blanco

  PJ heeft het zeer treffend beschreven. Een redelijk onafhankelijke actie als SAAB
  In de toekomst zullen er geen autofabrikanten meer zijn. Met productieaantallen ruim boven
  100.000-eenheden per jaar (na een overgangsperiode), dan gaat de exclusiviteit van Saab ook
  soms fluit. Hoop op een happy end met Indiërs of Chinezen - echt waar
  wenselijk ??
  Misschien zou een SAAB - "toekomst" in de klassieke en youngtimer-sector in ieder geval beter zijn
  "man" zou dan vaker naar de garage kunnen gaan, een stille traan laten en ontspannen op de on-
  zich onthouden van het verval van de Detroit Trotter Club.
  Omgaan met dit automerk waar deze heersers van advocaten voor zorgen, past
  in onze tijd. Doen een beetje, lang wachten, alleen voor winst, hoewel de patiënt voor een lange tijd
  er is. Men moet liever zwijgen over de Zweedse regering, maar ook over
  de Zweedse mentaliteit in brede kringen van de bevolking. (Net zoals wij!)
  Pippi Langkous en Michel leven al heel lang in de harde realiteit, zonder enige emotie.
  Maar misschien zal Aartsengel Norbert komen en diegenen doen herleven die willen doden?

 • blanco

  Hoe langer het duurt, hoe kleiner de kans dat de productie van SAAB's op een gegeven moment zal doorgaan. En ik ben een van de laatste mensen die pessimistisch wordt, maar langzaamaan geloof ik niet meer in een goed einde. Het ergste is ook de onzekerheid - mijn lokale dealer haalde gewoon hulpeloos zijn schouders op en probeerde vast te houden. Triest, want ze weten niet meer wat ze de lieve, wachtende vaste klanten moeten vertellen.

  Ik deed mijn best om mijn dealer te ondersteunen en kocht vorige week een 9³ Aero bij hen. Mijn vloot is nu weer 100% SAAB - en dat is maar goed ook!

  Ondanks de zinkende hoop druk ik de dames voor SAAB! De straten hebben dit net iets andere merk nodig om de pabulum een ​​beetje lichter te maken !!!!!!

 • blanco

  Aan het begin van de 90er hadden sommigen van ons Saabisten een schuldig geweten vanwege de gedeeltelijke levering aan GM. Binnen korte tijd vormden ook negatieve geruchten het publiek. Sommige die-hard Saab-medewerkers en handelaren waren toen al erg sceptisch over GM, hoewel de situatie later was gekalmeerd.

  Inmiddels zijn we zo ver dat de geruchten van die tijd daadwerkelijk weer aan het licht komen en overeenkomen met de werkelijkheid; helaas waarschijnlijk te laat, want GM heeft nog het belangrijkste lot in handen! ... en wat je er uiteindelijk mee doet, is nog steeds een raadsel!

  De antwoordloze tijd verstrijkt nu en we hopen nog steeds op een redelijke oplossing! Zullen we dit nog steeds ervaren?

  Giampi

 • blanco

  Het is moeilijk om dat te verdragen. Het woord geduld staat op het punt om uit mijn vocabulaire te worden verwijderd.

  Mijn interesse wekte dit nieuws: VW wil zijn productie in Maleisië uitbreiden met zijn lokale partner DRB-Hicom.
  http://www.zeit.de/news/2012-03/11/auto-vw-baut-geschaeft-in-suedostasien-aus-11105002
  Wat heeft dit met Saab te maken? Nog niets, maar DRB-Hicom, van zijn kant, was dit jaar groot in Proton.
  http://www.btimes.com.my/Current_News/BTIMES/articles/20120217005145/Article/index_html
  De Youngman-producten komen uit deze bron. Het zal interessant zijn om te zien wat dit voor Youngman kan betekenen (een tijdelijke ontwikkelingsstop kan al op andere pagina's worden gelezen). Kan ook een reden zijn voor hun sterke interesse en inspanningen om het proces te versnellen.

 • blanco

  Een van de enorme problemen is gebaseerd op het feit dat de faillissementsprocedure eerst gefinancierd moet worden - en aangezien VM tot het allerlaatste moment heeft gegokt, moeten en mogen de curatoren in principe bijna alles verkwisten en praktisch ongecontroleerd alles wat nog niet is verpand (dit omvat tenminste de Phoenix- Platform). Het is voor mij volkomen onbegrijpelijk hoe bijvoorbeeld de eAAM-deelname überhaupt mocht worden verkocht. En dus zinkt mijn hoop elke dag dat iemand nog steeds in Saab zal investeren die geïnteresseerd is in meer dan alleen een lege huls, vooral omdat zelfs het logo niet vrij te gebruiken is.
  Maar ik vind het leuk om een ​​betere te leren ...

  • blanco

   Het logo is het kleinste probleem. Het is niet eens duidelijk of u de naam kunt gebruiken en, zo ja, onder welke voorwaarden. Het kan natuurlijk ook een positief effect hebben als bijvoorbeeld de naamgevingsrechten gekoppeld zijn aan de productielocatie Zweden.

   Wat is er eigenlijk te koop? (Let op, nu wordt het donker)
   Een bedrijf zonder:
   - Rechten op eigen producten (GM)
   - Naam (SAAB AB)
   - Eigen productiefaciliteiten (50% van de gebouwen is verkocht en moet verhuurd worden)
   - Medewerkers (de beste zijn al weg)
   - Leveranciers (beu)
   - dealernetwerk (valt uit elkaar)
   - klantenbestand (hoeveel blijven loyaal)
   - Nieuwe klanten (die een Chinees of Indiaas voertuig willen in het premiumsegment)
   - geschikte productielocatie - auto's zijn ugh (Zweedse overheid)
   - Toekomstige technologieën (alles wordt of is verkocht, bijv. EAAM)
   - motor (is BMW klaar om motoren te leveren?)
   - Product in de komende jaren (het gerucht gaat dat het Phoenix-platform tot 15% GM IP heeft, de 9-3-opvolger tot 50%. Het is misschien slimmer om volledig vanaf nul te ontwikkelen)

   Wat te vergeten?

   Wat is zo'n bedrijfswaarde ??? Dit alles moet worden verduidelijkt en dat duurt (te lang).

   Welnu, en nu moet ik overgeven.

   Stop, iets positiefs:
   Soms gebeuren er wonderen, vooral als je ze niet verwacht - dat is altijd het geval bij wonderen, toch?

   • blanco

    Ik hoop ook op het wonder. Ik kan er niets aan doen - het doet me allemaal aan triomf denken. De huidige bromfietsen hebben niets meer met het originele merk te maken - maar ze zijn ontzettend leuk en dankzij het specifieke driecilinder geluid en gevoel echt verslavend. Net als voor mij de oude 900er (heb er 2) en voor andere Saab-stuurprogramma's hun respectievelijke Saab.
    Wat me hoop geeft, is dat niemand de oorzaak van deze Saab-affiniteit met specifieke details of technologieën kan achterhalen - zelfs als sommigen dat geloven.
    Misschien is dat een van de bieders heeft herkend en brengt op voldoende massa en geduld, dus Saab (zeer veel onder de pen van Castriota) ontwikkelt en bouwt auto's die deze trigger-achtig gevoel te hebben en te onderscheiden van de monotonie.
    Op welk platform ik kan bouwen, maakt mij niet uit, zelfs als ze misschien een beetje duurder zijn dan de laatst aangeboden.

    • blanco

     Achter mijn 900 I Convertible zit een Ur-Speed-Triple in de garage, dus ik deel uw hoop. Voor het opnieuw toewijzen van triomf kan ik het volgende artikel aanbevelen:

     http://www.welt.de/wirtschaft/article917307/Wie_John_Bloor_Triumph_neu_erfunden_hat.html

     Helaas zijn er niet zoveel "gekke mensen" als John Bloor.

     Ik ben er vast van overtuigd dat het onder het Saab-label mogelijk was om met succes zeer innovatieve, milieuvriendelijke mobiliteitsoplossingen op de markt te brengen die waren ontworpen om zich van de massa te onderscheiden.
     Helaas heb ik geen succesvolle aannemer om te kruissubsidiëren ...

 • blanco

  Nou, het sterven aan tarieven die we hier in het oosten hebben meegemaakt in de 90er-jaren in bulk, ik hoop dat er een goede oplossing is voor saab! de gevolgen voor de regio zijn moeilijk te berekenen en in ieder geval duurder dan voor saab. mensen pendelen, verhuizen, gezinnen zijn in alle richtingen verspreid, de lonen dalen, vastgoedprijzen dalen en de regio probeert zo nodig met overheidssteun te counteren. zeker niet alles zo flagrant als op het gebied van ex-DDR, maar hier kun je de gevolgen van een mislukt economisch beleid live bekijken!

  • blanco

   Absoluut juist. Helemaal mee eens, dat kun je goed bestuderen op het gebied van de ex-DDR. Voor een handelaar een simpele factuur, die goedkoper is. Maar voor de ongeschoolde politici lijkt het een onmogelijke opgave om een ​​kostenvergelijking te maken. Helaas tot vandaag ...

 • blanco

  Ik wil hier geen paniek zaaien, maar als ik aan alle getroffenen denk, had de oplossing gisteren moeten worden gevonden. Als klant zet u waarschijnlijk door ...

 • blanco

  Wat moet dat doen? Zolang de goede bestuurders en advocaten willen nu gaan branden geld en neem de tijd. Het kan worden gemeld op het moment handhaving, productief keek in Trollhättan en merchant weer kann.Wo is er in de toekomst dus een dikke wrijven dat uiteindelijk niet de tijd neemt voor de (goede) einde.

Reacties zijn gesloten.