SAAB News: Saab Museum (misschien) binnenkort weer open

Nadat ik vandaag op pad ga en de komende dagen in professionele en Saab-dingen, zal het nieuws op de blog iets minder zijn. Na het werk, na een lange dag op het werk, is er nog steeds een goede boodschap van Trollhättan. Het is nog niet veilig voor 100%, maar er is een voorlopige datum voor de opening van het Saab-museum.

De lokale krant meldt de 24. Maart als een voorlopige datum om de historische Saab-verzameling weer vrij te geven voor het publiek. Goed nieuws, en dit contactpunt voor Saab-vrienden van over de hele wereld zal op zijn minst weer normaal worden. De gemeente Trollhättan, de Wallenberg Foundation, Scania en Saab AB hadden de unieke collectie voor Zweden en de Saab-gemeenschap een paar weken geleden bewaard. Gepensioneerde Saab-medewerkers doen vrijwilligerswerk om het museum te ondersteunen om de exploitatiekosten laag te houden.

Goed nieuws en een reden om opnieuw naar Trollhättan te reizen.

Tekst: tom@saabblog.net

4-gedachten ook "SAAB News: Saab Museum (misschien) binnenkort weer open"

 • Dat is iets

 • Deze Zweden, ze kunnen me zelfs verwarren.
  Ten eerste zegt Innovatum dat het museum op 23 zal zijn. Maart heropend. Maar dan ontkent Peter Backström dat, en nu zegt de stad dat het de 24 is. Target maart.

  Nou, op zijn minst een zaterdag als een datum is logischer dan een zondag.

 • Welke dag het nu gaat doen maakt hoe dan ook niet uit! Het belangrijkste is dat de collectie wordt opgeslagen en dat je er meer naar kunt kijken!

  Dan moet ik mijn nieuwe aanwinst waarschijnlijk dit jaar maar nogmaals naar zijn geboorteplaats brengen en hem het museum laten zien 😉

 • Ik wil graag mijn 900 Cabriolet inruilen voor een exemplaar van het museum. Er is een leuke 9-3 I Convertible, ik neem die.

  Plezier terzijde .... Ik ben blij dat het zo doorgaat en dat ik misschien meer foto's kan maken in het museum - en dan ben ik blij om modellen van 2012 + X jaar te zien 🙂

Reacties zijn gesloten.