Motivatie van de beheerders. Mijn condoleances aan PSA!

De terugblik: de achteruitkijkspiegel van Bloggers
De terugblik: de achteruitkijkspiegel van Bloggers

De komende dagen zullen er minder op de blog te melden zijn, omdat andere dingen meer tijd vergen. Het echte leven vereist aandacht, Saab zal moeten wachten. Begin januari had ik een lang gesprek met een vriend uit Stockholm. We spraken over de beheerders en hun mogelijke motivaties om de uitdaging aan te gaan. Mijn vriend zei dat hij de ambitie van Hans Bergqvist kon zien om Saab naar een nieuwe toekomst te leiden.

In een mogelijk motivatiepakket kan dit idee ook een rol spelen. Ieder van ons heeft dingen die hem tot topprestaties drijven of niet. Een andere factor is het locatiebeleid, dat in Zweden een belangrijke rol speelt. de Süddeutsche Zeitung zet het in een notendop en herinnert ons eraan dat de Zweedse staat verreweg de grootste Saab-crediteur is. Wat hoort bij een bepaalde mogelijkheid om hand in hand te beïnvloeden.

Saab is Zweden?

Op het eerste gezicht gaat Saab de goede kant op. Alle bieders met een goed concept voor Trollhättan hebben kansen. Helaas zijn er niet alleen partijen die ons merk willen blijven gebruiken. Misschien moeten de beheerders naast het locatiebeleid ook enige nationale trots opnemen. Iets meer focus op het behoud van het Saab-merk. Ik heb het maanden geleden geschreven, ik ben het aan het herschrijven. Saab is Zweden en bijna elke Saab-chauffeur is op de een of andere manier verbonden met het Scandinavische land. Velen brengen hun vakantie door in Zweden en kopen andere Zweedse producten. Elke Saab in onze straten is een ambassadeur voor Zweden. Nationale trots, correct gedoseerd, zou een andere motivatiebron zijn.

Heeft Brightwell met GM gesproken of niet? Spreken de beheerders met GM of niet? In de zaak Brightwell Holding, verklaring tegen verklaring. GM ontkent, Brightwell zegt ja. Turkse investeerders zijn geschiedenis en Victor Muller is eindelijk uit de boot. Muller kon zich voorstellen dat hij met Brightwell opnieuw een actieve rol zou spelen in Trollhättan. We waarderen Muller als een dappere man die het merk wilde redden. Maar als CEO is hij ook verantwoordelijk voor het faillissement. Muller terug bij Saab? D liever niet. Over een paar jaar kan het geheugen ervoor zorgen dat de gebeurtenissen in een milder licht verschijnen. Misschien beoordelen we Victor Muller dan milder.

Saab 9-4x en 9-5 zijn geschiedenis. GM zal niet langer een rol spelen in de toekomst van Saab, dat kunnen we aannemen. Potentiële investeerders zoals Youngman willen een GM-vrije Saab 9-3 bouwen. Voor een overgangsperiode alleen met automatische transmissie en dieselaandrijving. Maar misschien ook met Saab e-Power. We zouden er een tijdje mee kunnen leven. Andere investeerders plannen een volledig nieuw productassortiment voor Saab. GM heeft ook nieuwe plannen in Europa. Een deelname van de Amerikanen aan de PSA Group wordt aangekondigd op de Autosalon van Genève. Reuters zei vandaag 5% als eerste stap.

GM - PSA - Opel?

Komen Opel / PSA / GM overeen? Experts zien de komende connectie negatief. Anderen zouden de analyse over dit onderwerp moeten schrijven, maar de leek beseft ook dat het op het eerste gezicht niet past. Opel test momenteel de kosten en de voertuigkwaliteit. Elk onderdeel wordt gecontroleerd op besparingen, alsof GM niets van het verleden heeft geleerd. José Ignacio López de Arriortúa, de naam heeft Donnerhall en zou een waarschuwing moeten zijn. De voormalige GM-manager zorgde ervoor dat de kwaliteit en kosten in de jaren 90 bij Opel omlaag gingen, met winst op korte termijn. Dan om massaal marktaandeel te verliezen.

PSA heeft deze procedure voor de boeg. Citroën, dat werd verhandeld als alternatief voor sommige Saab-rijders, zou dan het nieuwe, verkeerd begrepen GM-merk kunnen worden. Een twijfelachtig perspectief voor de avant-garde uit Frankrijk.

GM is voorbij voor ons! Met het PSA-huwelijk positioneerde de groep zich in Europa. Een concurrent krijgt nooit licenties van Detroit.

Helemaal over, Muller over, GM over. Slecht? Nee! Aan elk einde is er een nieuw begin. En er is magie in elk begin. Die ons beschermt en die ons helpt te leven. Dat was nu poëtisch en niet van mij geleend, maar deels van Hermann Hesse. Hij zal me vergeven dat ik op de laaglanden van een autoblog werd gebruikt.

We hebben het einde van vele dromen achter de rug. Het is tijd voor een nieuw begin! De lente komt eraan en het is tijd om de winterslaap in Zweden te beëindigen. Tijd om te herstarten. Tijd voor goed nieuws.

10 gedachten over 'Motivatie van de beheerders. Mijn condoleances aan PSA!"

 • blanco

  GM is als een pest. zoals migrerende sprinkhanen. Eet alles en spuug het uit. GM zal woeden in Europa totdat er niets meer over is behalve de grote Duitse bedrijven. De Eu zou daar een eind aan moeten maken. Fuck globalisering.

 • blanco

  Sorry, ik ben drastisch:
  de bekende harteloze GM was, is en zal bewust worden bestuurd om een ​​puur rekenkundige "stand" te zijn, getrimd voor winst en zo lang mogelijk te blijven!

  De mikrige hart van deze grote groep, dus dat was er in feite was eens een klein divisie Saab Automobile in Zweden, die alleen is geëxploiteerd, ondanks haar vele briljante baanbrekende ideeën, helaas, in alle opzichten, en ten slotte bewust verbruiksartikelen en beachtungslos als een vuilniszak werd opzij gedeponeerd er was duidelijk al vroeg dat dit kleine afdeling kon nooit een reële bedreiging voor de grootte koude vet GM te vormen! Saab heeft nooit passen in dit concept, volgens welke het hele scenario om Saab niet echt een verrassing, maar nog steeds een ijskoude teleurstellende nederlaag, dat is te danken hart los GM accountants zoals load ezel en leidt nu de wereld om obscure achtergrond discussie!

  Wat verbergt GM nog meer met zijn opvallende en onbegrijpelijke gedrag? Gooi je je vingers ongemerkt weg of hoop je op andere grote bedrijven om positieve financiële voordelen te genereren?

  Wat jammer dat deze negatieve situatie en vooral de verloren tijd rond de Saab eindigen! Of een hoopvolle start opnieuw?

  Giampi

 • blanco

  Een citaat van Hessen op een SAAB-blog. SAAB-chauffeurs hebben niveau. Bedankt Tom 🙂

 • blanco

  Beste Tom,

  een uitstekende inventaris - vooral als het om GM gaat. Deze club moet in de toekomst echt niet meer worden aangepakt. Er zijn veel belangrijkere dingen in het leven dan constant omgaan met deze amateurs. Zamier Ahmed zal het op dezelfde manier zien.

  Groeten uit de Hanzestad Hamburg en blijf alstublieft op de hoogte.

 • blanco

  Citroen in handen van GM? Zulke dingen zouden niet moeten zijn. Een deelname zou Peugeot opnieuw goed moeten overwegen. Ik dacht dat Peugeot en BMW motoren bouwen en dichter bij elkaar komen. Denk ik verkeerd?

  • blanco

   PPE heeft enorme problemen, de hut staat als het ware in brand, dus elke oplossing is blijkbaar welkom. Op de een of andere manier breekt GM alles waarvan ik ooit dacht dat het goed was. Mijn oude favoriete merken Saab, Alfa Romeo en Citroen. Eerst wordt Saab overgenomen, dan dankzij het onuitsprekelijke Fiat-GM-partnerschap (dat toen geschiedenis werd), Opel-motoren komen naar Alfa's en dan wordt de hele Peugeot-Citroen-stoofpot gemaakt (er is sowieso niets meer van Citroën, sindsdien alleen hydropneumatiek nog zelden te bestellen in topmodellen) nog doordrenkt door GM ...

 • blanco

  Als fan van de merken SAAB en Peugeot was ik op zijn zachtst gezegd geschokt dat PSA / Peugeot Citroen met GM wilde samenwerken. Precies omdat de modellen van beide fabrikanten die voor mij echt interessant zijn wat ouder zijn (de Citroen XM bijvoorbeeld, die ik elke ochtend aan de overkant van mijn appartement geparkeerd zie staan, of de Peugeot 406 Coupé, die ik bijna kocht in plaats van een SAAB), had ik hoopte dat PSA in de nabije of middellange toekomst weer vergelijkbare geweldige modellen zal ontwerpen. Ik kan de hoop nu begraven.

  En wat Opel betreft ... het enige wat je hoeft te doen is je hoofd schudden over hoe weinig een bedrijf kan leren van zijn eigen fouten. We mogen niet vergeten dat Opel ook behoorlijk succesvolle tijden had met GM - het was precies de Amerikaanse, road cruiser-achtige stijl die de oude Opel-modellen zo aantrekkelijk maakte. Helaas heeft een Amerikaans imago geen positief effect meer op een automerk en zijn modellen. Opel zou echt onafhankelijker moeten worden, meer investeren in plaats van aan het verkeerde eind te sparen.

 • blanco

  “Een fabriek is een fabriek. Het maakt de lopende band of de arbeiders niet uit welke branding er op de radiatorgrille staat."
  Timothy E. Lee, voorzitter van GM en Opel Raad van Commissarissen verantwoordelijk voor internationale zaken, toen hem werd gevraagd door het Zwitserse vakblad "Automobil Revue" of hij zich de productie van Chevrolet-auto's in Europese (Opel) fabrieken kon voorstellen.

  Geciteerd uit "technologie en motor" van de FAZ van de 28.02.12

  Als het citaat klopt, zegt ALL wat je moet weten:
  over niet-herkende behoeften van premiumklanten
  over de merkambassadeurs van een door Tom genoemd land (Made in ...)
  waarom de badge-engineering van GM niet werkt
  waarom VW, Porsche, BMW successen vieren in vele markten en marktsegmenten (Made by ...)
  GM heeft jaren geleden en jaren geleden nog geen inzicht gehad in SAAB en zijn klanten in 20.

  Zelfs als ik een stille lezer ben, moet ik je bedanken, Tom, voor deze blog!
  Ik heb niet alleen SAAB zelf bestuurd sinds ik mijn rijbewijs heb, maar ik ben na mijn geboorte naar huis gereden in de SAAB: 1975, toen zelfs in HH een SAAB een echte exoot was. Misschien is dat waarom de passie komt?

  En trouwens: pure GM-bashing is mij vreemd, nadat ik ga en liefde om onze Cadillac SRX V8 - een famoser wiel SUV met sportieve en comfortabele rijervaring dankzij Magnetic Ride.
  Wat sommige details betreft en natuurlijk de individualiteit doet hij me aan SAAB denken.
  Om nog maar te zwijgen van het feit dat de huidige SRX en 9-4X op zijn minst algemene genen hebben.

  Herzliche Grüße
  Jörn van HH

  • blanco

   Het citaat spreekt boekdelen en laat zien dat GM vast kwam te zitten in de tijd van het Taylorisme. Is het een wonder dat SAAB nooit heeft gewerkt?

 • blanco

  Geciteerd uit "Technik und Motor" van de FAZ van 28.02.12/XNUMX/XNUMX

  Als het citaat klopt, zegt ALL wat je moet weten:
  over niet-herkende behoeften van premiumklanten
  via bovenstaande merkambassadeurs van een land (Made in ...)
  waarom de badge-engineering van GM niet werkt
  waarom VW, Porsche, BMW successen vieren in vele markten en marktsegmenten (Made by ...)
  GM heeft jaren geleden en jaren geleden nog geen inzicht gehad in SAAB en zijn klanten in 20.

  Zelfs als ik een stille lezer ben, moet ik je bedanken, Tom, voor deze blog!
  Ik heb niet alleen SAAB zelf bestuurd sinds ik mijn rijbewijs heb, maar ik ben na mijn geboorte naar huis gereden in de SAAB: 1975, toen zelfs in HH een SAAB een echte exoot was. Misschien is dat waarom de passie komt?

  En trouwens: pure GM-bashing is mij vreemd, nadat ik ga en liefde om onze Cadillac SRX V8 - een famoser wiel SUV met sportieve en comfortabele rijervaring dankzij Magnetic Ride.
  Wat sommige details betreft en natuurlijk de individualiteit doet hij me aan SAAB denken.
  Om nog maar te zwijgen van het feit dat de huidige SRX en 9-4X op zijn minst algemene genen hebben.

  Herzliche Grüße
  Jörn van HH

Reacties zijn gesloten.