SAAB-dag: De (voorlopig) laatste Saab is gebouwd ...

Het echt belangrijke nieuws dat ik vandaag overlaat aan de vrienden van Saabsunited. Vandaag is de laatste Saab voltooid bij ANA, een 9-3 convertible van de Independence Day Edition. Op de een of andere manier een symbool en op een of andere manier is het triest. Maar er komen nieuwe Saabs, het verhaal gaat verder. Dus het is nog maar het einde van een tijdperk. Saabsunited heeft veel foto's gemaakt en op internet gezet. De laatste Saab-cabriolets, op de een of andere manier, collectible cars kunnen rechtstreeks worden gekocht bij Trollhättan bij ANA.

Wat gebeurde er die dag nog meer ...

BMW. Hmm Gisteren ging het gerucht door de Saab-wereld, vandaag via verschillende BMW-blogs. Zelfbenoemde auto-experts over de hele wereld bespreken, soms zonder humor, wat er mogelijk is. Alleen degenen die iets konden zeggen, zwijgen. Dat is momenteel ook goed. Toch laat het onderwerp me niet helemaal los. Want hoe een gerucht tot stand komt, is soms een humoristisch verhaal. Ook de achtergrond van het gerucht. Op een gegeven moment zal ik erop terugkomen en als het in de memoires van "Mijn leven met Saab" zal zijn. 🙂

Terug naar serieuze onderwerpen. De garantie vraag in Duitsland is open of niet. Omdat sommige dealers hun eigen oplossingen hebben, dus het is geen echt onderwerp voor Saab-stuurprogramma's. In de Benelux is de kwestie van de garantie nu verduidelijkt. De importeur heeft een alternatief plan voor de Saab-stuurprogramma's en aangezien de Saab-fans uit Luxemburg en België graag hier te gast zijn, is er het persbericht als Download, Dank aan Till voor de info!

De blog is niet alleen een bron van nieuws, het is ook een hulp in nood voor de gemeenschap. Ontbreekt er een reserveonderdeel, dan wordt er een goede werkplaats gezocht, of in geval van nood een direct contactpersoon bij Saab. Ik help graag en tot nu toe ben ik altijd succesvol geweest.

Vandaag hadden we een Berlijnse Saab die in Oostenrijk was gestrand. Het contact met Saab Oostenrijk is en ik houd mijn vingers gekruist dat het verhaal een happy end vindt.

Voor vandaag is het het laatste artikel. De dag was lang. Een flink aantal e-mails en wat Saab-telefoontjes wachten nog steeds. Morgen gaat het verder!

Tekst: tom@saabblog.net

7 gedachten over 'SAAB-dag: De (voorlopig) laatste Saab is gebouwd ..."

 • Foamertijden, dan sehma scho.

 • Maar ………… Niets dat Gwiss'woaß heeft gemaakt!

 • Zo'n cabriolet biedt geen andere fabrikant. Een droom van een voertuig dat naar mijn mening stijl, elegantie, individualiteit, sportiviteit en een vleugje extravagantie presenteert. Het moet succesvol zijn !!!
  Groeten uit Saksen

 • Hoe het 'BMW-gerucht' tot stand kwam, is eenvoudig uit te leggen: de naam werd zeer heftig naar voren gebracht in reacties (hier, ook bij Saabsunited). Sterker dan Renault of Fiat. En sterk genoeg om niet-lineaire groei te stimuleren (als natuurkundige is dat mijn werkterrein). En op een gegeven moment drong het gerucht door en werd het (nep) nieuws.

  Het zou leuk zijn als dat zo was, maar zoals ik al zei - tot nu toe is het slechts een gerucht.

 • Hoi,

  Met betrekking tot de vraag van de subsidiegarantie moet worden opgemerkt dat voor een voertuig dat nog niet is goedgekeurd, de registratie van een nieuw voertuig onderworpen is aan de zogenaamde dealergarantie, op voorwaarde dat de dealer nog steeds bestaat.

  Er moet echter worden opgemerkt dat in het geval van
  de bewijslast wordt veel eerder aan de houder overgedragen dan in het geval van garanties van klassieke fabrikanten.

 • Het reed ook als een droom. 😉

 • Een droom van een cabrio !!!

Reacties zijn gesloten.