SAAB dag: De (voorlopig) laatste Saab is gebouwd ...

Het echt belangrijke nieuws dat ik vandaag overlaat aan de vrienden van Saabsunited. Vandaag is de laatste Saab voltooid bij ANA, een 9-3 convertible van de Independence Day Edition. Op de een of andere manier een symbool en op een of andere manier is het triest. Maar er komen nieuwe Saabs, het verhaal gaat verder. Dus het is nog maar het einde van een tijdperk. Saabsunited heeft veel foto's gemaakt en op internet gezet. De laatste Saab-cabriolets, op de een of andere manier, collectible cars kunnen rechtstreeks worden gekocht bij Trollhättan bij ANA.

Wat gebeurde er nog meer op de dag ...

BMW. Hmm. Gisteren ging het gerucht door de Saab-wereld, vandaag via verschillende BMW-blogs. Zelfbenoemde autodeskundigen over de hele wereld bespreken, soms vrij humorloos, over wat mogelijk is. Alleen degenen die iets konden zeggen, die zwijgen. Dat is op dit moment goed. Niettemin laat het onderwerp mij niet gaan. Want hoe een gerucht ontstaat, is soms een humoristisch verhaal. Ook de achtergrond van het gerucht. Op een gegeven moment kom ik hierop terug en als het in de memoires van "Mijn leven met Saab"Zal zijn. 🙂

Terug naar serieuze onderwerpen. De garantie vraag in Duitsland is open of niet. Omdat sommige dealers hun eigen oplossingen hebben, dus het is geen echt onderwerp voor Saab-stuurprogramma's. In de Benelux is de kwestie van de garantie nu verduidelijkt. De importeur heeft een alternatief plan voor de Saab-stuurprogramma's en aangezien de Saab-fans uit Luxemburg en België graag hier te gast zijn, is er het persbericht als Download, Dank aan Till voor de info!

De blog is niet alleen een nieuwsbron, het is ook de hulp in nood voor de gemeenschap. Als er een reserveonderdeel ontbreekt, wordt een goede werkplaats gezocht, of hebt u een direct contact nodig bij Saab in geval van nood. Ik help graag en ben altijd succesvol geweest.

Vandaag hadden we een Berlijnse Saab die in Oostenrijk was gestrand. Het contact met Saab Oostenrijk is en ik houd mijn vingers gekruist dat het verhaal een happy end vindt.

Voor vandaag is het het laatste artikel. De dag was lang. Een flink aantal e-mails en wat Saab-telefoontjes wachten nog steeds. Morgen gaat het verder!

Tekst: tom@saabblog.net

7-gedachten ook "SAAB dag: De (voorlopig) laatste Saab is gebouwd ..."

 • Een droom van een cabrio !!!

 • Het ging ook als een droom.

 • Hoi,

  Met betrekking tot de vraag van de subsidiegarantie moet worden opgemerkt dat voor een voertuig dat nog niet is goedgekeurd, de registratie van een nieuw voertuig onderworpen is aan de zogenaamde dealergarantie, op voorwaarde dat de dealer nog steeds bestaat.

  Er moet echter worden opgemerkt dat in het geval van
  de bewijslast wordt veel eerder aan de houder overgedragen dan in het geval van garanties van klassieke fabrikanten.

 • Naarmate het 'BMW-gerucht' opkwam, kan men het gemakkelijk verklaren: de naam was zeer heftig in commentaren (hier, zelfs bij Saabsunited) in gesprek gebracht. Sterker dan Renault of Fiat. En sterk genoeg om niet-lineaire groei te stimuleren (als fysicus is dit mijn werkveld). En op een gegeven moment droeg het gerucht zichzelf en werd het (nep) bericht.

  Zou leuk zijn als het zo was, maar zoals ik al zei - tot nu toe is het slechts een gerucht.

  • Maar ............ Nix Gwiss 'verwondde zich!

   • Foamertijden, dan sehma scho.

 • Zo'n cabriolet biedt geen andere fabrikant. Een droom van een voertuig dat naar mijn mening stijl, elegantie, individualiteit, sportiviteit en een vleugje extravagantie presenteert. Het moet succesvol zijn !!!
  Groeten uit Saksen

Reacties zijn gesloten.