Saab 9000 ... omdat het leven te kort is om een ​​compromis te sluiten!

Ik vind mijn 9000er-jubileum leuk en kan niet wachten tot sneeuw en ijs verdwijnen en de Saab weer op pad gaat. De Saab 9000, eeuwig onderschat, heeft een loyale schare fans en iedereen die ooit 9000er heeft gereden, mist de Zweed mogelijk niet meer.

Saab 9000 CS door Jost uit Baden
Saab 9000 CS door Jost uit Baden

Saab-fan Jost uit Baden is met zijn hart, hij drijft Saab al vele jaren en ik heb het al over hem gehad geschreven, Hij heeft de afgelopen maanden veel gedaan in de auto-industrie door zijn Saab 9-3 II in te ruilen voor een Saab 9000. Niet zomaar een 9000er, maar een 9000 CS in nieuwe staat van de auto.

Saab 9000 CS 2.3 motorcompartiment
Saab 9000 CS 2.3 motorcompartiment

De nieuwe 9000 heeft alleen 13.000-kilometers op de klok en is 15 jaar oud. Als ik naar de foto's kijk, denk ik dat er in Europa geen betere 9000 zal zijn. Jost is terecht heel trots op het nieuwe Zweden.

Saab 9000 CS, interieur
Saab 9000 CS, interieur

Saab 9000 bodemplaat, vers van Trollhättan
Saab 9000 bodemplaat, vers van Trollhättan

Is het gek om een ​​jaar oude Saab 9-3 TID te ruilen en over te schakelen naar een Saab 9000? Het is begrijpelijk voor mensen die de 9000 kennen. Omdat hij bijna alles kan doen wat moderne auto's kunnen. Alleen met een beetje meer stijl, een beetje meer understatement en met de zekerheid dat je altijd passend gekleed bent.

Saab 9000 CS
Saab 9000 CS

Saab is een sekte, meer dan ooit! Ik merk het elke dag opnieuw op. Eens Saab 9000, altijd Saab 9000, dus je zou kunnen zeggen. De kring van geliefden groeit en er worden goede exemplaren gezocht. De 9000er is een van de beste auto's in Trollhättan.

De beslissing, beste Jost, was een moedige, en het was de juiste. Eerlijk gezegd zou ik het op dezelfde manier hebben gedaan en niet anders! Veel gelukkige kilometers met de Saab, waarin je heel veilig en comfortabel bent!

Mijn felicitaties aan Baden!

Tekst: tom@saabblog.net

26 gedachten over 'Saab 9000 ... omdat het leven te kort is om een ​​compromis te sluiten!"

 • blanco

  @ Jost Engels

  Hallo

  Een echt grote 9000er wie je daar en de 8V 900er omdat je je hebt gekocht Ik ben al gechipt.
  Hoe heb je dat gedaan, dat je zo'n geweldige auto hebt gevonden?

  Zelf ben ik op zoek naar een SAAB 900 vijfdeurs (Bj 92-93) met airbag of na een SAAB 9000 liever zonder Turbo (ingebouwde 95-98) alls dagelijks bestuurder omdat mijn 900 Coupe (Bj 86) dit is te goed en helaas niets of auto's met astronomische KM staat en onverzorgde staten.

  Misschien heb je een paar tips waar je kunt vinden wat ik zoek in Oostenrijk in een staat van dagelijks gebruik?

  Groet

  Michael

  • blanco

   Ik zou een vijfdeurs 900 van modeljaar 1992 hebben met een carrosserie die net zo goed is als 'mijn' 9000, net zo geschikt voor alledaags gebruik, ook erg schoon. Zelf fluctueer ik de hele tijd tussen 9000 en 900 verkopen, want eerst deed ik goed ... genoeg reclame, maar dan is het echt voorbij - ik ben ook geen Saab-Höker, maar gewoon een jeugdige fan met te veel auto's (te weinig Ruimte).
   De witte 9000 uit het oorspronkelijke onderwerp zou me bijna eng zijn qua kilometerstand - durf je zelfs in het gewone verkeer te rijden ?!

  • blanco

   Ik vond al mijn auto's in de "Autoscout". Een goed adres is office@saab-art.at, Ik kreeg mijn 900 in zelfimport vanuit Duitsland.
   Groeten Jost

   • blanco

    Is SAAB Art een dealer?
    Dat je me het e-mailadres hebt gegeven, zou dan waarschijnlijk betekenen dat ik de tijden opschrijf waar ik naar op zoek ben en de Jenige probeert me dan de juiste SAAB te geven of hoe zie ik dat?

    Wat heb je betaald om je 900er Oostenrijkse papieren te krijgen?

    @ Saabtansbraten

    Zou je dat je vijfdeurs 900er geven?

    • blanco

     Als het aanbod klopt en ik kan voorzien dat ik een sedan weer aan de praat kan krijgen, zou ik daar geen probleem mee hebben. Op dit moment is het echter slecht met vloeistofverlies op de slaafcilinder ... dus geen officiële verkoopaanbiedingen totdat de dame halverwege presentabel en mobiel is.
     Schrijf gewoon saab900dresden@arcor.devoordat het te veel begint te verslechteren.

 • blanco

  het beschrijft eigenlijk precies waarom ik al 9 jaar niets heb gemist met mijn aero10k ... en het zal voortleven

 • blanco

  Geweldige auto, gefeliciteerd! Zoals onlangs gepost, wilde ik eigenlijk zo'n 9000er kopen. Na de klikken op de 9.5er ben ik nu meer dan onzeker welke de juiste keuze is.
  Het maakt niet uit, op de nieuw gebruikte SAAB staat erop. Geen GM of dochters!

 • blanco

  Van harte gefeliciteerd met zo'n nestje!
  Het was - ook in het wit - mijn eerste 9000 en mijn tweede Saab ooit. Geweldige rijervaring, ruimte zonder einde, functionaliteit als een leerboek. Mijn maatjes noemden het de “rollende keukenstudio”.
  Met zo'n kilometerstand en zo'n leeftijd is het onderdeel een absolute zeldzaamheid. Zorg goed voor het en devotionele zorg. Had hij het verdiend - zonder twijfel.

 • blanco

  Waar kan je nog steeds zo'n zeldzaamheid vinden? Gefeliciteerd Jost en goede reis.

 • blanco

  Een jubileum in het wit met stoffen stoelen en handmatig klimaat en multifunctioneel stuur (van 9-5?)? Heel interessant in elkaar gezet ...
  "De kring van minnaars groeit en er zijn goede exemplaren gewenst."
  Zodra echter niet continu gecontroleerd boek bij wie dan ook en niet vanaf max. tweedehands stoppen de leuke en geïnteresseerde partijen heel snel - hoe mooi de 9000 ook kan zijn. Zo ervaar ik het met het echte jubileumaanbod, dat geen reparatieachterstand heeft en waarin de afgelopen twee maanden meer dan 2000 euro is gestroomd ... er is veel gruis op de markt, en de kring van geïnteresseerden in hun verwachtingen (geen optische schade met een gebruikte auto?!) is nauwelijks bevredigend.

  • blanco

   Tom schrijft eerst over zijn 9000er, een jubileum. http://saabblog.net/2011/07/03/saab-youngtimer-kaufberatung-saab-9000-der-schnelle-schwede-aus-der-oberklasse/

   "White Beauty" van Jost is geen jubileum. Het verkopen van een SAAB 9000 op dit moment zou moeilijk moeten zijn omdat niemand behalve wij echte SAAB-fans weet hoe goed de levering van reserveonderdelen is. Misschien plaats je een link van je SAAB op de blog. Tom vindt het niet erg. Of? Tom?

    • blanco

     De juiste kleur, de juiste uitrusting. Kilometerstand ok, prijs redelijk. Ik begrijp niet waarom hij geen fan vindt. Misschien moeten we "rubrieksadvertenties" op de blog plaatsen? 🙂

    • blanco

     Ey Strudel, je probeert het overal te verkopen, wa 😀

 • blanco

  Is dit echt een verjaardag? Zonder ACC, zonder SCC, zonder leer? In ieder geval een geweldige auto. De onderkant! Met zo'n oude auto! Great!

  • blanco

   Je hebt gelijk, hij is geen jubileum. Hij is een 9000 2,3t CS. Ik liet het naar mijn smaak maken met drempels en spoiler. Hij is hert en heeft de complete houten uitrusting.
   Jost uit Baden

 • blanco

  Absoluut begrijpelijk! Het had precies hetzelfde ervaren aan het einde van de 90er-jaren, gelukkig ben ik nog steeds verliefd op mijn witte 9000-Aero. Zolang hij leeft, zal ik het nooit opgeven, is uniek en vreemd, maar nog steeds modern!
  Greet Giampi

 • blanco

  Bedankt, bedankt, ik ga huilen! Vorige week kocht ik een tweede oude Zweed, een 900 8V Turbo “Red Arrow”, gebouwd in 1987. Deze wordt momenteel voorbereid, stuur je dan de foto's.
  Groeten Jost uit Baden

  • blanco

   Beste Jost
   Je bent een beetje gek. Felicitaties voor het volgende nieuwe, oude Zweden. Ik kijk uit naar de foto's!
   Met vriendelijke groet naar Baden
   Tom

 • blanco

  Geweldige auto, geweldige kans, gefeliciteerd. We hadden ooit een Fiat Croma, een goede constructie, maar alleen Fiatlangzeitqualität ;-), maar het kon ons niet schelen, hij werd in Italië gestolen.

  Maar welke andere beste auto's van Trollhättan denk je aan de nieuwere modellen? Zeker 9-5 I en 9-3 I?

 • blanco

  Ja, een mooie auto,

  Echter, 9000 9000 is helaas waar voor te veel modellen van Saab, zelfs als ik het kan begrijpen.

  Maar juist dit "vasthouden aan het oude" heeft geleid tot de voortdurende beschuldiging dat Saab een te laag verkoopvolume had ... (om nog maar te zwijgen van de andere problemen, fouten, enz.).

  Als Saab er niet in slaagt dit probleem in de toekomst op te lossen (ik hoop nog steeds) zal het uiteindelijk ten einde komen. Zelfs als het eigenlijk goed is vanuit ecologisch oogpunt wanneer een auto lang aan het rijden is, als je kijkt naar de energie die nodig is om een ​​auto te produceren. Helaas helpt dit niet om een ​​autofabrikant te overleven.

  Groeten Cetak

  • blanco

   Zodra 9000er altijd 9000er? Nou, voor mij de 9000er was pas de Saab gateway drug, zoals I volgens 2 probleemloos jaar en 140tkm hadden uitgewisseld zonder melancholie tegen een 900S (Bj92). Hij heeft nu 420tkm erop en een convertible (BJ88, Vollturbo) aan de kant staan.
   Ik heb de 9000er nooit echt gemist, hoewel een echt geweldige auto, technisch veel beter en veel minder problematisch (vooral als de cabriolet uit Italië). De zitpositie in de 900er past me gewoon beter.
   Ik trakteer mezelf altijd op een vervangende auto voor de werkplaats en ik ken de nieuwe Saabs redelijk goed - echt geweldige auto's met veel functies die ik graag zou willen zien in de oude 900 (vooral de TTID-motor). Helaas heb ik dit totaalpakket dat past, wiebelt en lucht heeft in geen enkele andere auto gevonden.
   Ik ben blij om te horen dat 9000-stuurprogramma's het hele ding en de stuurprogramma's van de NG9x-serie ook zien.
   Voor Saab betekent dit echter dat bij elk model een geheel nieuwe groep kopers moet worden ontwikkeld. Persoonlijk hoop ik dat Saab dit bericht ook krijgt en dat het dienovereenkomstig zal worden geïmplementeerd - dat wil zeggen dat nieuwe Saabs worden ontwikkeld zonder erfenis en dat ontwerpers en ingenieurs bijvoorbeeld de kans krijgen om precies de auto's te bouwen die u zelf wilt hebben en niet zomaar een willekeurige. Optimaliseer het platform met Saab-genen.
   Als dat lukt, weet ik zeker dat ik bij een toekomstig werkplaatsbezoek een derde soort ontmoeting met een polariserende Saab zal hebben - en misschien met een derde Saab naar huis zal komen.
   Met vriendelijke groet,
   Andreas
   PS: de 9-4x was ondanks alle beperkingen al dichtbij ...

 • blanco

  Je moet zo'n geluk hebben, het lijkt echt op het raam van een autodealer.

 • blanco

  Felicitaties aan de auto in deze toestand! Doet me denken aan mijn eigen witte 9000 Aero, die heeft echter, nadat ik hem nu rijden over 15 jaar ongeveer 220.000 km.

 • blanco

  Great! Felicitaties voor deze droomauto.

Reacties zijn gesloten.