SAAB-aantekeningen uit Zweden

Gisteren is Hamburg aangekondigd. Eigenlijk niet Hamburg, maar Halstenbek. Voordat ik verslag doe van het Saab-evenement in het noorden, moet u eerst het zakelijke nieuws lezen. Eerst de plicht, daarna de kür. In Zweden wordt er gewerkt aan de verkoop van Saab, maar het gaat langzaam. De uitdaging ligt in de details, zoals een Zweedse vriend zei.

Niet alleen zijn er de mijnen uit Detroit, de erfenis van de korte Spyker / Zweedse automobielregel heeft het blijkbaar ook op zich. De erfenis die een leger van advocaten en auditors nu moet doorzoeken, wordt omschreven als 'chaotisch'. Er is de gedeeltelijke verkoop van het onroerend goed, er is het probleem met het PhoeniX-platform. Delen ervan waren bestemd voor leningen. De lijst is lang, maar de oplossing zou tegen het einde van de maand binnen handbereik moeten zijn.

Gisteren spraken Mahindra & Mahindra zich uit via verschillende binnenlandse publicaties. Saab zou goed passen in de langetermijnontwikkeling van de groep omdat Saab heeft wat Mahindra mist. Tekorten in het verkoopnetwerk en in de ontwikkelingsstructuren konden worden gecompenseerd. Mahindra & Mahindra blijf op de hoogte.

Volgende week, op tijd voor de finale, komt Youngman terug naar Zweden om de onderhandelingen voort te zetten. Gisteren meldden sommige bronnen de onderhandelingen van GM over Saab-licenties. Informatie die niet aan ons is bevestigd. Maar wie weet wat er werkelijk gaande is in Detroit. De Amerikanen brengen momenteel hun Duitse dochter tot zinken.

Thomas Sedran, management consultant voor Saab-curator Alix Partners, treedt toe tot het bestuur. Dat is pittig en misschien ook praktisch, want zo zit de inquisiteur in de executive suite. Op dit moment speuren 200 Opel-medewerkers alle vergaderingen af ​​naar besparingen. Materiaalkosten moeten worden verlaagd, apparatuurdetails worden verwijderd.  (Op dit moment, dank aan Bernd voor de persinfo!)

De tekorten dalen op korte termijn, de winst stijgt. Dan zijn er toenemende kosten voor goodwill en garantie, en uiteindelijk lopen de klanten massaal weg. Marktaandelen dalen, de laatste fabrieken worden gesloten. De eeuwige cyclus van de Amerikanen. Iedereen die dit weet, zal begrijpen wat Saab de afgelopen jaren met GM heeft doorgemaakt. De Duitse pers noemt Opel nu een zombiegroep. Niet echt handig voor Rüsselsheim.

Terug naar de Saab-investeerders. Brightwell is stil en onze prospect, codenaam "X", werkt door middel van de nalatenschap van Victor Muller. Geen breaking news, maar we zijn er van dichtbij.

Het volgende artikel gaat over positievere dingen en vooral over de ware “Saab Spirit”.

Tekst: tom@saabblog.net

2 gedachten over 'SAAB-aantekeningen uit Zweden"

  • Na het VW-tijdperk wilde IL niet eens een eigen Spaanse (of was het zelfs een Baskische) auto bouwen?
    tzz tzz tzz

  • Het klinkt me allemaal heel bekend bij Opel ... herinnert iemand zich de geniale slagen van Ignacio Lopez nog?

    Hoe kunt u zo weinig leren van uw eigen fouten ... dat Opel in het verleden niet per se profiteerde van besparing op onderdelen en uitrustingskenmerken van leveranciers, zou bij GM bekend moeten zijn. En toch probeer je het opnieuw met dezelfde zwendel. Strijdt Opel binnenkort met Chevrolet om de goedkoopste auto's?

Reacties zijn gesloten.