Saab notities van Trollhättan

Update: 18: 11

De tijd dringt en het aftellen om aanbiedingen in te dienen loopt. Vandaag is de dag dat Brightwell Holding de curatoren wil ontmoeten om te bieden. Victor Muller, consultant bij Brightwell, schat de Turkse holding als de bieder met de beste kans om Saab volledig over te nemen.

Hij ziet ook dat Brightwell de kans krijgt om de Saab-typen 9-3, 9-5 en 9-4x te bouwen met toestemming van de Amerikanen. Dus Muller vandaag in een sms tegen het persbureau TT. Victor Muller is terug en hij mengt zich krachtig. Laten we eens kijken hoe het Brightwell-ding zich ontwikkelt.

Een Chinese delegatie van BAIC is ook op Zweedse bodem aangekomen om op Saab te bieden. Waarschijnlijk wil je maar een paar onderdelen aanschaffen, het is onduidelijk welke. Zoals gemeld, wil BAIC Saab e-Power-technologie verwerven om elektrische auto's te bouwen met partner Panasonic in Saab City.

Ja, in Trollhättan is er veel Saab-toerisme. Denk eens terug aan de 19. December, de dag van de faillissementsaanvraag. In de publieke opinie was Saab dood en geen vermoeide kroon meer waard. Niemand verwachtte zo'n interesse in een volledige overname of delen van de autofabrikant.

Bijna allemaal waren ze fout. Saab is niet dood, de Saab-technologie en de naam van het Zweedse cultmerk zijn wereldwijd van groot belang. Er zijn bijna dagelijks nieuwe investeerders die geïnteresseerd zijn in delen van de fabricage of Saab-technologie. Gisteren is naar verluidt een groep ontstaan, die windturbines bouwt in China, meldt de plaatselijke krant.

Beheerders hebben een tijdschema en de tijd dringt voor bieders. Tegen het weekend had iedereen de aanbiedingen moeten plaatsen, daarna het examen en misschien begint het grote wachten. Er is haast geboden, want de vraag naar hooggekwalificeerde Saab-ingenieurs is groot. Oud Saab-medewerkers van 3.100 hebben al een baan voor 200 beloofd of een nieuwe baan gevonden. Engineers kunnen kiezen tussen 4-5-aanbiedingen, zo wordt gerapporteerd.

Zoals altijd zijn het de beste koppen die mogelijk ontbreken wanneer u opnieuw opstart. Hoe sneller het proces tot een goed einde komt, hoe beter voor Saab. We kunnen de situatie niet veranderen, we kunnen gewoon afwachten. We zijn al bijna een jaar geduldig. Hangt het nog van een paar weken af?

Tekst: tom@saabblog.net

13 gedachten over 'Saab notities van Trollhättan"

 • Hallo,

  Ik hou van Saab, ik rijd Saab en volg de blog met grote belangstelling.

  ME staat en valt met de vraag of een investeerder met een levensvatbaar businessplan en voldoende kapitaal in het geheel geïnteresseerd is. Ik heb nog niets kunnen registreren dat echt verhelderend is. Als iemand dit merk koopt, moeten ze duidelijke ideeën hebben en zoveel mogelijk schaalvoordelen gebruiken die de krappe automarkt nog steeds biedt. Concreet bedoel ik dat er ook modellen onder de 9-3 moeten zijn die de "Saab-geest" overbrengen, omdat jongere mensen dit merk echt nauwelijks kennen.

  De poging van VM Saab om te herleven was naar mijn mening vanaf het begin gedoemd te mislukken. Het bouwen van dure sportwagens is één ding; Het herwinnen van markten in de sportieve middenklasse is volkomen anders.

  GM drijft nu een bedrijfsstrategie waarin men eenvoudig kan doen zonder de merken Opel en Vauxhall. Ondertussen dekt het merk Chevrolet ook alle Opel-modellen. GM heeft ook al lang afscheid genomen van Saab en Opel / Vauxhall.

  Wie wil / wil investeren in Saab, moet weten
  dat het merk Saab voldoende verkoopcijfers moet terugbrengen. Al het andere zou er uiteindelijk maar één zijn
  Verlenging van de doodsstrijd die we allemaal volgen via deze blog en via andere media.

  Je zou het kunnen doen, maar dan moet je gelijk doen.

 • houd mensen cool! feit is, zonder vm zouden we vandaag niet over kopers praten. hij kan geschikt zijn om het merk aan de buitenkant te vertegenwoordigen. Bovendien vereist het een zeer goede accountant en ontwikkelingsingenieur. beide met dezelfde invloed als vm!

 • blanco

  hie,
  Ik kan niet begrijpen dat sommige Victor Mullers dit in een mythe hebben veranderd. Victor Muller is geen visionair. Hij is een gevaar. Misschien zit hij in de gevangenis met zijn maatje Valdimir Antonov, bezig met nieuwe financieringsmogelijkheden. Hij zou moeten “trollen”, in de ware zin van het woord.
  Groeten uit Koblenz.
  Peter

 • blanco

  Dat klopt!

 • blanco

  Ik kan er geen twee jaar meer tegen met de verhalenverteller.
  Misschien zal hij ANA als stagiair proberen.

 • blanco

  De heer Muller moet zich alsjeblieft wenden tot de Nederlandse tulpenbusiness.

 • blanco

  Victor Muller is een visionair, een maker achter SAAB. Ik ben ervan overtuigd dat hij ook ergens een SAAB-fan is. Het ontbrekende geld dat hij heeft geprobeerd te compenseren met ideeën en nooit het geweer in de gratie gooide.
  Ik vind het geen probleem als ik met de hulp van VM opnieuw voor 2 of 3 jaar, de huidige modellen met GM-technologie van tape.
  Het personeel van Stallbacka zal dankbaar zijn als alles snel gaat.
  Met VM en de Turkse investeerders zou het kunnen slagen.

  • blanco

   Het zou mooi zijn als GM met plezier voor een langere tijd samen zou werken - uiteraard alleen als leverancier (bijvoorbeeld: motoren en / of automatische transmissies). Op de een of andere manier waren ze goed ingeburgerd en zou GM ook inkomsten hebben die anders verloren zouden gaan. Bijna geen enkele autokoper die van SAAB naar een ander merk verandert (of misschien moet veranderen), zou een GM-auto kopen.

 • blanco

  VM werkte hard en deed veel voor Saab. Ik ben dankbaar voor wat hij heeft gedaan en zou hem ook graag in Saab willen zien.

 • blanco

  SAAB-auto's zouden waarschijnlijk niet meer bestaan ​​als VM de zaken op het laatste moment niet had veranderd - dit is een feit!

  De daadwerkelijke blokkers zijn tot nu toe in Detroit gevonden - de komende weken zullen uitwijzen of dit zo blijft.

  Enkele andere blogdeelnemers en ik hadden er al op gewezen dat als de Amerikanen toegaven (wat niet in hun nadeel zou zijn), bepaalde voorwaarden waarschijnlijk zouden zijn - SAAB-auto's zouden zeker niet in China worden aangeboden door een Brightwell-eigenaar. Dit is al maanden de belangrijkste markt voor gg-producten. Of men de markt in de VS zou kunnen behouden, is een interessante vraag - maar zeker positief onderhandelbaar voor GM en SAAB.

  DR

 • blanco

  Het spijt me mensen, maar VM is een nachtmerrie voor SAAB. Als ik daarover nadenk, begint het hele circus opnieuw, nee bedankt! VM is niet discutabel en ik ga verder en zeg dat het merk eindelijk dood is. Welke stand heeft SAAB met VM bij de leveranciers?

 • blanco

  Muller heeft op zijn minst entertainmentwaarde. Dat was het toen. Goed voor SAAB is hij niet. 🙁

 • blanco

  Hopelijk heeft Viktor Muller gelijk! Ik geloof in hem echte interesse in het automerk SAAB! Ga, Viktor, ga!

Reacties zijn gesloten.