Details en achtergrondinformatie over de Youngman-aanbieding

Als we er de afgelopen maanden een hebben geleerd, is dat zo. We moeten heel tevreden zijn met persberichten en reserveringen. Omdat slechte persberichten goed zijn voor verkeer en verkeer. Tijdens de nacht ging de boodschap rond dat de aanbieding van Youngman was afgewezen. Een bewering die momenteel niet is bevestigd.

Youngman heeft een paar dagen geleden een aanbod gedaan dat helaas niet aan het gehoopte enthousiasme van de curator voldeed. Afhankelijk van de bron is er sprake van een aankoopprijs tussen 250 en 350 miljoen €. Dat is aanzienlijk minder dan oorspronkelijk verwacht. Omdat het de som was van 550 miljoen € in de kamer, een slogan die Youngman zelf heeft uitgegeven. Het biedingsbedrag is niet-bevestigd, daarom moet dit worden overwogen.

Om ter zake te komen. Als dit bedrag wordt bevestigd, is dit niet genoeg. De curatoren willen het maximale bedrag bereiken, zo nodig in de detailhandel. Omdat kopers voor het bedienen van onderdelen, er een aantal zijn.

BAIC is geïnteresseerd in het Saab e-Power-concept. Samen met partner Panasonic willen ze elektrische auto's produceren in Trollhättan. Geen Saabs, dat alles. Daar is de buurman uit Göteborg. Hij wil de ontwikkelingsfaciliteiten in Trollhättan overnemen. Er is de eigenaar van het bedrijf in Göteborg. Hij wil de Saab-onderdelenafdeling kopen. De lijst kan worden voortgezet.

Youngman belooft met zijn concept 1.000-banen voor de herstart in Trollhättan. Als we bij 3.500-medewerkers beginnen, is dat heel weinig. Ik zou zeggen dat het te weinig gaat om de opbrengst van de verkoop, maar ten tweede om banen in de regio. De vraag zou zijn met welke hoeveelheden Youngman zijn concept verwacht. Daar is momenteel geen antwoord op.

Terug naar de Youngman-aanbieding en het contract poker. Een andere onzekerheid ligt in Detroit. Hoewel Youngman heeft benadrukt dat hij geen GM kan produceren, lijkt dit volgens een Zweedse vriend niet zeker te zijn. Het aanbod moet componenten bevatten die de zegen van de Amerikanen nodig hebben. Curatoren hebben de eisen voor de kopers terecht behoorlijk hoog gelegd. Onzekerheden en een ramp zoals Spyker zouden in de toekomst niet voor Saab hoeven te bestaan. Men heeft de ambitie om autofabrikanten naar de veiligst mogelijke toekomst te sturen. Open flanken en onduidelijke licentierechten zijn niet acceptabel. Een goede houding die spreekt voor het schone werk van de stewards.

De Chinezen hebben een eerste aanbod geplaatst. De gesprekken met de beheerders zijn aan de gang. Een aanbod moet altijd worden gerepareerd. Omdat Mahindra & Mahindra de aanbesteding naderen. Het concept van Indiërs moet beter zijn dan dat van Youngman, de aankoopprijs hoger.

Dat is de reden waarom beleggers uit China hun poeder droog houden. Zelfs als we een snel einde en een snel succes willen. Het is nog niet voorbij, het is net begonnen.

Laten we kalm blijven en wachten.

Ik start mijn Turbo X. Saab rijden is leuk. Dat is wat belangrijk is ...

Tekst: tom@saabblog.net

8-gedachten ook "Details en achtergrondinformatie over de Youngman-aanbieding"

 • De verkoop van afzonderlijke onderdelen zou echter ook betekenen dat er geen SAAB-auto's zijn
  zou worden geproduceerd. Daarom rijst de vraag of de curator alleen mogelijk is
  Als u veel geld wilt besparen of als u denkt dat Saab geen oplossing biedt
  leven ...

  • Er zijn zeker mensen die een toekomst voor SAAB zien en deze willen implementeren.

   In dit verband, maar het voelt een beetje ongemakkelijk wanneer slechts de mening van de curator zou tellen -. Mahindra & Mahindra zou een veel beter niveau in het bieden ras, hebben bekend wanneer de precieze plannen voor de toekomst publiek vanaf daar zal worden gemaakt om samen te vallen met het aanbod (met natuurlijk veel beter Specificaties zoals in Youngman Lotus).

   Er lijkt veel in te halen te doen in het geval van Youngman Lotus - rectificatie is daarom dringend vereist!

 • ... die ondanks al het enthousiasme voor Youngman nog steeds tegen hen kan spreken, is de vereiste van goedkeuring van de aankoop van Saab door de Chinese autoriteiten. Als curator van een faillissement zou ik hier heel voorzichtig zijn met wat Youngman zegt of indient ...

  Ik ben het met je eens, beste Tom, 100% dat geen van de betrokkenen, en wij Saab-Afficionados nog minder, na 1-2 jaar, de volgende ramp door een "volledig gefinancierde businessplan" ervaring ...

 • want wij zijn benieuwd naar het bod van de mysterieuze West-Europese automaker wil waarschijnlijk in Trollhättan zou betekenen dat andere auto-Group in handen en Saab bauen.Was het zou een tijdje leven werd tot de nieuwe Saabs af, maar GM kunnen hun licenties vast ergens anders. En de fabriek in Trollhättan kan zo lang een ander merk bouwen. Dat zou betekenen dat er waarschijnlijk een paar mensen meer nodig zijn dan 1000. Zou het beste zijn voor de mensen, de stad en de Zweedse overheid

 • Iets over de aankoopprijs of het verschil. Kan het misschien zijn dat Youngman Saab wil kopen voor € nu ongeveer 300 miljoen, en nog veel meer ... 200 250 plannen miljoen € aan investeringen in de komende jaren? Ik bedoel, dit een paar weken of maanden geleden gelezen. 300-miljoenen zijn ook de waarde waarnaar SAAB op dit moment te bieden heeft. Youngman zal waarschijnlijk genoeg verstand van zaken hebben om de huidige waarde niet tweemaal als aanschafprijs te verlagen - maar als investeringen in de komende jaren, waarom niet.

  Hoe dan ook, ik denk dat het nu misschien de tijd gekomen voor de andere, van de vergunningsvoorwaarden de broek - of stealth (Beret?) Verlagen.

  • De bekende investeringen bedragen 3 miljard € in de volgende 4-1-jaren inclusief de aankoopprijs. Dat is wat Youngman herhaaldelijk heeft bevestigd, en dat is nog steeds waar.

 • Ons wantrouwen tegenover de drie stewards neemt elk uur toe - we vermoeden dat deze mensen andere dingen doen dan ze eerder aankondigden.

  Zijn hun inkomsten gestegen van onbekende bronnen?

  Hopelijk hebben we het hier mis en alles is nog steeds redelijk goed - maar SAAB insiders in Trollhättan en andere investeerders, let goed op wat dit trio speelt !!!

  • Blijf cool. De berichten zijn onduidelijk en gerichte desinformatie is verspreid. De strijd is net begonnen, binnen een paar dagen weten we meer! 😉

Reacties zijn gesloten.