BAIC bevestigt opnieuw interesse in Saab-technologie

BAIC heeft vandaag via verschillende agentschappen belangstelling voor delen van Saab bevestigd. Zoals we de afgelopen weken keer op keer noemden, wil je de Saab e-Power-technologie aanschaffen en samen met partner Panasonic-voertuigen in Trollhättan bouwen. Interessant en speculatief zijn de open vragen.

Omdat we wederom verhuizen in het mijnenveld, ontworpen door de Amerikanen. 2009 verwierf BAIC-rechten voor de pre-facelift 9-3. Vanwege dit bedrijf ziet de autofabrikant uit de hoofdstad van het gigantische rijk zichzelf eigenaar van de rechten op de huidige Saab 9-3. BAIC maakt het niet uit dat 9-3 II MK 1 en 9-3 II MK 2 meer zijn dan alleen een opknapbeurt. Vandaag strooiden ze opnieuw waarschuwingen naar Youngman. De toestemming voor de productie van de 9-3 II in Trollhättan vereist de goedkeuring van BAIC.

Iedereen die graag Chinese omstandigheden classificeert, weet dat dit slechts een mening is. Afhankelijk van hoe het nuttig is voor economische ontwikkeling, wordt deze mening een feit, of wordt de mening geïncasseerd en verdwijnt deze. Dat is China, en zo werkt de bureaucratie in het Chinese kapitalisme samen met de communistische ideologie. Een intern Chinees probleem, om zo te zeggen.

Bouw BAIC ergens in Trollhättan eigenlijk in auto's, toen faalde een complete verkoop op dit moment en werd Saab in kleine delen gedemonteerd. Dat dit kan gebeuren is mogelijk, maar niet erg waarschijnlijk op dit moment. Omdat een complete oplossing nog steeds bovenaan de agenda staat, zoals een vriend die betrokken was bij de zaak vandaag opnieuw bevestigd vanuit Zweden.

Maar - en dit is de speculatie in het weekend - onder welke namen zouden BAIC en Panasonic elektrische auto's kunnen bouwen in Zweden? Het Saab e-Power-concept is zeer innovatief en verschilt op enkele belangrijke details van de concurrentie. Het product is dus hightech en heeft een imago. Wat zou de naam kunnen zijn?

BAIC? Panasonic? Saab?

Een geweldig weekend voor iedereen. Het is turbotijd! Zweedse turbo's houden van heldere, mooie winterdagen!

Blijf saaben op wees voorzichtig!

Tekst: tom@saabblog.net