Saab-investeerders: vijf vooruitzichten voor Saab-auto's?

Het belooft een interessante week te worden. Afhankelijk van de bron zijn er vier of vijf serieuze kopers die in contact staan ​​met de curatoren. Ze willen Saab meenemen in het complete pakket. Tot nu toe zijn slechts vier potentiële kopers bekend bij ons, over een mogelijke vijfde partij is niets bekend.

Maar vorige week was er een delegatie in Trollhättan wiens identiteit onbekend was. Zelfs betrouwbare Zweedse bronnen zijn verlieslatend. Misschien een verwijzing naar de potentiële toekomstige nummer vijf?

Whatever. Vandaag arriveert Rachel Pang in Zweden met haar vader en de Youngman-delegatie. Het ding zal nu sneller gaan. De curatoren hebben de pers vandaag laten weten dat er geen plannen zijn om deze week kopers te ontmoeten. Maar alles is mogelijk, omdat het proces (voor de Zweedse omstandigheden) zich nu heel snel kan ontwikkelen.

In dezelfde adem klaagt over het gebrek aan financiële middelen voor de procedure, omdat de verkoop van het museum slechts 3.2 miljoen € heeft gemaakt. Iedereen die halverwege de compensatie voor het advocatentrio in dit proces kan vermoeden, weet dat dit bedrag alleen toereikend is voor het kleine bedrag. Nu overweegt men componenten die nog steeds in de fabriek beschikbaar zijn om te verkopen om geld te nemen.

Het lot van Saab wordt beslist in de komende 14-dagen. Bindende offertes moeten half februari op tafel liggen als de faillissementsprocedure in april op tijd moet zijn afgerond. Afhankelijk van waar de investeerders vandaan komen, zullen we zien hoe de toekomst zich ontwikkelt. Dat Saab niet is gefileerd, maar in één stuk naar een koper gaat, wordt waarschijnlijk geacht en is het goede nieuws. Ook dat ten minste vier kopers van de site Trollhättan staan ​​en doorgaan met het merk Saab, is een heel goed perspectief.

Is er een voorkeurskoper voor mij? De vraag is moeilijk, de concepten heel anders. Voor de blog maar het zal cruciaal zijn. Omdat ik, niet bij elke belegger, de charme voel om verder te schrijven. Omdat er een reden was en was voor mij om te bloggen. Maar meer op een bepaald moment.

Nu gaat het door, in ieder geval tot april. Het wordt een spannende en hopelijk positieve week voor Saab, de voortekenen zijn goed. Updates volgen.

Tekst: tom@saabblog.net

16 gedachten over 'Saab-investeerders: vijf vooruitzichten voor Saab-auto's?"

 • blanco

  Men moet niet te euforisch zijn over de mogelijke investeerder BMW - alleen omdat sommige platforms beschikbaar zijn, betekent niet dat alles automatisch in het groen moet staan ​​voor de toekomst.

  In mijn ogen zou meer voordelen aan een investeerder als Youngman en Mahindra bieden: bijvoorbeeld meer zelfontplooiing voor SAAB en zelfs betere financiële achtergrond als BMW (BMW heeft al op de langere termijn is ingedeeld door deskundigen als een overnamekandidaat)!

 • blanco

  ... ik zou nooit een BMW kopen omdat ik de ontwerptaal niet leuk vind en nooit heb genoten.
  Maar met de technische componenten zou er ongetwijfeld een competentere partner zijn dan BMW!
  Stelt u zich de mogelijkheden eens voor met de BMW vloermontages en bediening vanuit de BMW technologie schappen ...!

  SAAB met SAAB-ontwerp en BMW-technologie: ik koop! BELOFTE !!!

  PS: Ik hoop dat deze samenwerking gunstig is voor de gratie van de bloggers, zodat wij, gretige lezers meerdere keren per dag, al voor Auto-Bild weten welke 6-cilinder diesel er op de proppen komt met welke 8-traps automaat in de wagen erachter de weg naar Trollhättan is ...
  ... binnenkort om SAAB-chauffeurs gelukkig te maken op elke weg ter wereld

  Droom zoals beschreven in de bovenstaande afbeelding van de auto: 9-4X met krachtige diesel

  • blanco

   Kan door mij worden geschreven!
   Ik zou mezelf bijna niet elke dag hoeven te verdedigen.
   Met SAAB eroverheen en (deels) BMW eronder.

 • blanco

  Ik hoop niet dat de nieuwste bieder “GM” is, bij wie je alles moet verwachten ......

 • blanco

  Beter om een ​​onaangename constellatie aan te nemen, Saab slaat banen op en begint opnieuw met zaken in plaats van dat de lichten voor altijd uit blijven .. denk dat je persoonlijke gevoeligheden achter je moet laten ... denk dat als het BMW als investeerder was, dit geen slechte oplossing zou zijn. . zou jammer zijn van de blog ...

 • blanco

  Begin of eind april? 😉

  • blanco

   16.04.2012. Einde van het faillissement.

 • blanco

  hie,
  Het is maanden geleden vrijgegeven over 18, maar het is nooit serieus erkend. Die BMW moet beschikbaar zijn bij 2012 als motorleverancier, werd tot nu toe zo nu en dan genoemd. Toen werd gepubliceerd dat het bedoeld was voor benzine, dat de BMW Group samen met PSA bouwt voor de Mini in Englang.

  http://www.autobild.de/artikel/kooperation-bmw-saab-1262606.html

  Bekijk het bovenstaande artikel van 09 / 2010, ik heb het nog nooit zo gezien.

  Groeten uit Koblenz
  Peter

 • blanco

  Onder welke voorwaarden wordt de blog hier verder geëxploiteerd ???? Tot nu toe zijn er maar 3 concepten bekend .. of zijn er hints gemaakt .. of heb ik iets gemist? Mahindra ?? Bijv ...

  • blanco

   Blijf kalm 😉 Ik wilde alleen maar suggereren dat ik niet elke toekomstige constellatie leuk zou vinden. Er is ook een leven buiten de Saab-melkweg, onvoorstelbaar maar waar. En er is nog veel tijd tot april ...

 • blanco

  Welnu, de saabblock heeft zijn eigen interesses
  en blijft alleen schrijven onder bepaalde motiverende gebeurtenissen 🙂

  En ik dacht dat dit uit diep respect voor de geschiedenis van dit geweldige merk was!
  * Smile *

  Als ik het denk, kun je de subjectieve neigingen een beetje beter classificeren :-))

  Succes en veel succes is in elk geval het blok!

  • blanco

   Dus eigenbelang is dat niet! 🙂 Waar zouden we heen gaan als iedereen zou doen wat hij wil? De blog is een nationaal cultureel bezit en daarom wettelijk beschermd tegen eigenbelang 🙂

 • blanco

  De grote vraag die naar voren komt, is die van de meest geschikte belegger.

  Allereerst moet het kapitaal van de overnemende partij zijn - er is heel weinig geleerd van Brightwell. Bij Mahindra & Mahindra en Youngman-Lotus zien de zaken er anders uit: beide bedrijven hebben zogenaamde diepe zakken. Nr. 4 + 5 zijn nog niet uit de kaft gekomen - een beoordeling is daarom onmogelijk.

  Onafhankelijkheid van de Amerikanen heeft ook een positief effect op de Chinezen en Indiërs - dat is bij de Turken nog niet zo duidelijk naar voren gekomen.

  Op dit moment is mijn favoriet de Indiase gigant Mahindra & Mahindra - ik kon me voorstellen dat SAAB de toekomst daar grotendeels onafhankelijk zou kunnen benaderen.

  Groeten uit Hamburg

  Joachim

 • blanco

  Hoe kunnen de advocaten een cent zien zonder dat het gebeurt?
  Ik hoop dat je ongelijk hebt.

  • blanco

   Hmm, ik denk ook dat er in Zweden een kostentabel is die de beloning van de curatoren regelt.

  • blanco

   Hoi, helaas is Tom niet verkeerd. Ten eerste worden de advocaten in Zweden bediend. Dat is een faillissement wegens gebrek aan massa wordt vervolgens afgewezen als er geen activa meer zijn die de insolventieprocedure financieel mogelijk maken.
   Dus verkoop alles, dan kunnen de advocaten rijk worden en als er nog iets over is, dan zal dat verkocht worden.
   Het absurde: zelfs als er niets meer is, dan was dat oké, want dat moest worden bepaald. Dus faillissement = gratis kaartje voor geld in de advocaten.

Reacties zijn gesloten.