Achter de Saab-scènes in Trollhättan, Nyköping, Frankfurt

Hmm, de week was vrij rustig en afgezien van de geweldige redding van het Saab Museum was er geen "breaking news". Maar zo blijft het niet. Maandag komt een delegatie van Investor Youngman aan in Zweden. Net als Brightwell willen de Chinezen hun aanbod presenteren. Opwinding is gegarandeerd, de biedrace begint en eindelijk komt er wat meer beweging in de scene. Tegenwoordig hebben we drie locaties die het waard zijn om over te rapporteren. Trollhättan, Nyköping, Frankfurt. Laten we beginnen met Trollhättan.

Saab Bloggerlegende Steven Wade bracht een paar dagen door in Zweden, bezocht goede vrienden en ontsloeg zijn baan in de Saab-fabriek. In een interview met de plaatselijke krant gisteren, zei hij dat hij de hoop voor Saab had opgegeven. Een verklaring die hij later op zijn blog relateerde. Voor zijn eigen persoon ziet hij geen mogelijkheid bij Saab, verduidelijkt hij. Dit werd toen een misleidende kop in de lokale krant.

Zijn beoordeling is begrijpelijk, omdat ik denk dat hij ook de blues heeft. Het is nog geen jaar geleden dat hij zijn werk bij Saab begon. Dromen die voor korte tijd uitkwamen en toch opnieuw braken.

Tegelijkertijd oefende Steven in zijn interview en kritiek op de Zweedse omstandigheden. In Australië was een dergelijke ontwikkeling die we in Zweden met Saab hebben meegemaakt onvoorstelbaar. Niet alleen in Australië, maar ook in Duitsland, beste Swade.

In Trollhättan zelf heerste nog steeds het Saab-toerisme. Deze week bezocht de delegatie van een mogelijke investeerder opnieuw de fabriek. Wie zit er achter de mysterieuze delegatie waar het vandaan komt, we weten het niet. Zelfs goede vrienden kunnen niet meer zeggen. Soms is Zweden te ver weg en zijn de curatoren stil.

Doorgaan naar Nyköping. Op de een of andere manier sluit de cirkel, omdat Nyköping in het pre-GM-tijdperk was, het hoofdkwartier van Saab. Nu komen de beste geesten van de autofabrikant van Trollhättan naar Nyköping, waar nieuwe structuren worden gevormd onder de mantel van Saab Parts AB. Het is een interessante, hoogwaardige cirkel van internationale Saab-managers die met grote kracht en enthousiasme voor het merk werken.

Soms is het een geweldige kans om opnieuw te beginnen bij bijna nul nadat een ramp is overkomen. Alleen de juiste mensen moeten op het juiste moment op de juiste plek zijn. In Nyköping, bij Saab lijkt dit waar te zijn. Misschien is het het begin van iets nieuws.

Eindelijk een blik op Frankfurt. Net als in Nyköping is een Saab-crew in Frankfurt ook bezig met het reorganiseren van het merk. Met het faillissement van de Saab-dealer zijn de contracten ongeldig en hier beginnen we bij de bodem met de verbouwing. Ondertussen zijn we nog een stuk verder, de dealers kregen nieuwe, tijdelijk tijdelijke contracten aangeboden. Van wat ik hoor van niet-officiële kanalen, is het aantal dealers dat trouw blijft aan Saab sensationeel. Meer dan 90% van de Saab-partners en servicebedrijven zijn weer aan boord. Dat is meer dan goed nieuws.

Dat is natuurlijk niet zo. Het feit dat in Duitsland het team van Jan-Philipp Schuhmacher veel persoonlijke toewijding met zich meebrengt om grote dingen te verplaatsen met een klein team, verdient ons respect. Omdat in deze zeer moeilijke situatie, men de kantoren had kunnen voltooien en naar huis kon gaan. Dat was niet gedaan. Want net zoals we ons hart hechten aan het merk, zo zijn ook de resterende Duitse werknemers verbonden aan Saab.

Tijdens de maand februari hoop ik dat er een nieuwe Saab-partnernijst voor Duitsland komt. Zodra Saab en deze bieden, zullen we dit publiceren als een gids voor alle Saab-stuurprogramma's op de blog.

Dingen gebeuren, achter de schermen en volgende maand zal echt spannend zijn. De richting is goed.

En we hebben de hoop voor Saab nog niet opgegeven.

Tekst: tom@saabblog.net

5 gedachten over 'Achter de Saab-scènes in Trollhättan, Nyköping, Frankfurt"

 • Hi Tom,

  Ik was deze week in het SAAB Center Erfurt, kreeg een heel fijn welkom en had een leuk gesprek over SAAB ...
  Ook daar hoopt en gelooft men in een wederopstanding van het merk ... en mensen bellen nog steeds om een ​​9-5 te bestellen of te vragen waar ze er een kunnen krijgen! 😉
  Het was nog steeds raar ... waar SAAB's waren, zit nu alles vol met Suzuki- en GM-spullen ... ;-( alleen de SAAB-foto's hingen nog aan de muren ... maar dat is aan het veranderen !!!

  Dan nog een citaat van Klaus ... waar ik het 100% mee eens ben!

  "Ik wens ook dat je professioneel blijft bloggen. Ik las met veel enthousiasme
  Uw homepage meerdere keren per dag. Daar wil ik u graag voor bedanken. "

 • Hi Tom,
  Allereerst gefeliciteerd met de 9-3 Turbo X. Ik heb alleen een 9-3 X met dubbele turbo en diesel. Maar ook heel veel plezier! Hoop dat de volgende week van hoop eindelijk de hoop rechtvaardigt, het bezoek van de naamloze investeerder maakt al heel nieuwsgierig. Is er binnenkort meer te horen?
  Groeten uit Frankfurt

 • In de afgelopen paar weken ben ik herhaaldelijk met mijn Saabs in Oostenrijkse workshops geweest. Nee, mijn auto's konden er echt niets aan doen, externe invloeden van een marter en een goede inspectie.

  Alle onderdelen waren beschikbaar, de dealers optimistisch, niemand gelooft in een einde van Saab. Natuurlijk, verdriet heerst, maar dat weten we allemaal hier. Maar een is vol hoop, vooral ik met mijn vier auto's, anders open ik een privémuseum

 • Je hebt mail…

 • Hallo Tom.

  Heb je enig idee als er iets gebeurt in Saab-Oostenrijk? Ik denk dat we dames en heren zijn
  bij Saab Ö. niet zozeer over onze merkinspanningen, als met jou in Duitsland. Heb ook een vraag gesteld over garantie en reserveonderdelen voor mijn 9-5 II Tid via e-mail en tot vandaag
  kreeg geen antwoord.
  Als Saab weer op de been is, wat wil ik, denk je dat het dealernetwerk ook wordt verbeterd? In Oostenrijk zijn er maar een paar dealers, in de meeste staten toch maar één. Je kunt niet verwachten dat het honderden kilometers verder gaat om een ​​dealer naar te rijden
  geïnteresseerd zijn in een Saab of een dienst willen verrichten.
  Ik denk dat dat een groot probleem is.

  Misschien kunt u mijn vragen beantwoorden.

  Daarnaast wens ik dat je blijft bloggen als profesionell.Ik lees met veel enthousiasme
  Elke dag meerdere keren uw Homepage.Dus wil ik u graag bedanken.

  Groeten uit Oostenrijk - Klaus

Reacties zijn gesloten.