Brightwell-aanbod in de komende dagen - Saab EIB-lening

Zamier Ahmed wendde zich vandaag weer tot de pers. Wat hij te zeggen heeft klinkt interessant! Brightwell Holding zal de komende dagen een bod doen, misschien de komende week. Hij ligt op schema voor het 'trustee trio', dat de aanbiedingen van beleggers verwacht in de komende 14-dagen.

Het interessante aan het interview van Zamier Ahmed Dagens Industri zijn de volgende uitspraken:

"We praten met GM en we praten met een"seniora personer i toppen pa GM" "hij zei. Daarmee bedoelt hij iemand aan de top die iets te zeggen heeft. Omdat Zamier Ahmed er vertrouwen in heeft dat de GM-licenties zullen worden vrijgegeven zodat de productie binnen een paar weken kan starten. Aangezien ik Zamier Ahmed als serieus beschouw, is deze uitspraak erg interessant. Maar het wordt nog beter!

Ik wil niet praten over een plan B, het roept negatieve herinneringen op. Maar Zamier Ahmed heeft 'omdat je auto's kunt bouwen zonder GM'. Volgens hem heeft Brightwell Holding een eigen platform. Hij zegt misverstanden en vertaalfouten uit te sluiten "egenutvecklad platform". Dus in eigen beheer ontwikkeld, eigendom van Brightwell, niet het Saab PhöeniX-platform.

Dat maakt het interessant en speculatief. Dat Brightwell betrokken is bij een fabrikant van elektrische voertuigen, weten we. Dat Brightwell te maken heeft met de Turkse Fiat-werken is ook bekend. Het gerucht dat delen van de faciliteiten in Trollhättan moeten worden ontmanteld, zoals gerapporteerd door de Italiaanse media, om nieuwe productielijnen in Turkije te vestigen, is niet bevestigd. Daarentegen hebben de dochterondernemingen van Brightwell in het verleden voor andere autofabrikanten gewerkt.

De vraag voor vrijdag: is mogelijk Fiat in de Brightwell-boot? Het is een vraag, niet meer, niet minder. Onze naamloze belegger, van wie ik altijd schrijf en wiens delegatie verschillende keren Trollhättan heeft bezocht, komt beslist niet uit Italië.

Aan de andere kant heerst er een griezelige rust bij Youngman. Er wordt niets vernomen van onze vrienden uit het Middenrijk. Waarom ? Roei je terug of wacht je tot andere bieders uit de dekking komen?

Ja, en de Zweedse belastingbetalers hebben nu geld op tafel moeten leggen. Maar alleen voor het moment. De Zweedse Reichsschuldadministratie heeft Saab EIB Kredit vervangen door 2.2 miljard kronen. Als veiligheid heeft de Zweedse staat Saab Parts AB en Saab Tools AB. Hun waarde zou aanzienlijk hoger moeten zijn.

De vervanging van de lening is een echte stap. Voorlopig is de Luxemburgse bank eindelijk verdwenen, de Zweden kunnen sneller beslissen over de Saab-verkoop. Immers, de Reichsadministratie geeft de voorkeur aan een volledige verkoop van Saab en beslist in geval van twijfel voor Zweden en voor Zweedse banen, hoop ik.

Oh ja, Zamier Ahmed keert terug naar het vliegtuig in het weekend. Bestemming: Detroit, Michigan. 🙂

Wat gebeurt er nog meer achter de schermen in het volgende artikel ...

22 gedachten over 'Brightwell-aanbod in de komende dagen - Saab EIB-lening"

 • Het belangrijkste is het voortbestaan ​​van SAAB, dat is een feit. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan een oplossing zonder GM, omdat het gedrag dat de Detroiters vertonen geen vis is en geen vlees. Er zijn tenslotte ook een paar duizend individuele lotsbestemmingen verbonden aan SAAB, waarover u niet spreekt (althans zeer weinig). En wie het land en de mensen in Zweden kent, weet dat ‘het gezin’ in dit prachtige land in het noorden een hogere prioriteit heeft dan hier in Duitsland.
  GM - laten we samenvatten:
  Een paar dagen geleden gaven ze nergens om, over licenties wordt niet onderhandeld - met niemand! Een paar weken geleden schreven ze dat GM contracten zou ondertekenen en zich er dan niet aan zou houden! VM, het kan goede en slechte kanten hebben gehad, is uiteindelijk mislukt vanwege Detroit.
  VW - dat zou zeker ook een interessant spel worden. Op dit punt ben ik het eens met Klaus 9-5 II, ze bouwen veel en mooie auto's, maar ze hebben geen product voor individualisten. Ik denk dat dat een goede aanvulling zou zijn en dat de synergie-effecten er ook zouden zijn. BMW - nou ja, ze willen ook groeien en hadden al een contract met VM. Misschien willen de Beieren wat marktaandeel kopen in het noorden? Het Beierse merk is in ieder geval populair in het noorden en ook de Zweden waren een tijdje hier in Beieren. Zo bezien ook een mooi “verhaal”!

 • Hello!
  Ik denk dat ik dit hier een paar weken geleden heb geschreven ...
  Is het ondenkbaar dat de grote onbekende de Luxemburgse investeerder en eigenaar is van het Renault Lotus F1-team, Gérard Lopez ???
  Hij blijft graag op de achtergrond en was 2 jaar geleden erg geïnteresseerd in SAAB, destijds samen met Bernie Ecclestone….
  Waarom zou hij daar niet meer zijn ????

  Met vriendelijke groeten uit Luxemburg
  Wolli

 • blanco

  @ Philmos
  Ja, ik vertrek bij de Volkswagen-groep. Deze geheimhouding past bij de strategen en machinaties van Wolfsburg.
  Om de weg naar de top van de wereld te vinden, is er nog steeds geen wereldwijd bedrijf met een goed functionerend verkoopnetwerk zoals dat van SAAB.
  Daarnaast heeft VW een auto voor iedereen, maar ook voor de individualisten?
  Nog niet….

  • blanco

   Hallo Klaus 9-5 II

   Wat vindt u van Red Bull-Didi Mateschitz als bieder?

  • blanco

   Dat zou vanuit VW's oogpunt volkomen logisch zijn, je bezit al Scania, het logo met de griffioen is al in hun bezit, om zo te zeggen. Je hebt ook nieuwe werken nodig ...

 • blanco

  Ik denk dat de vierde bieder Magna is. Tegengestelde meningen?

  • blanco

   Magna is al openbaar, dus het kan niet de onbekende bieder zijn. FIAT ook, zij kunnen samenwerken met Brightwell. Misschien denken we allemaal in de verkeerde richting?

   • blanco

    Om te bieden van de auto-industrie, denk ik aan PSA of eventl. ook bij VW.
    Misschien komt het onbekende ook uit een compleet andere richting in de industrie.

    LG - Klaus

   • blanco

    Ja, maar dan hebben we meer vooruitzichten dan vier? Magna, Youngman, Mahindra, Brigtwell en de onbekende vierde? Of is Magna al uit dat er maar vier zijn?

    PSA heeft enorme problemen, zie FTD-rapporten, PSA heeft eenvoudig geen aanbod van de bovenste klasse en geen aanwezigheid op de markt in de VS en Azië. Er wordt gespeculeerd over een alliantie PSA en Fiat, wat als de da Saab het gewoon mee zou nemen als de meest luxe auto van de bovenste plank?

    Serieus, de GM-motoren zijn van de alliantie met Fiat, dus eigenlijk zijn er Fiat-motoren in de Saabs, althans de diesels ... In de jaren 80 was er ook de beroemde samenwerking met Croma, Thema, 164 en 9000 ...

 • blanco

  Hebben we hier een luxeprobleem?

  Weken geleden droegen we allemaal verdriet, de overlevingskansen voor SAAB als geheel waren, realistisch gezien, nul.

  Vandaag hebben we ten minste 2 serieuze bieders (Youngman en Brightwell) die SAAB in zijn geheel willen ontvangen als autofabrikant met hoofdkantoor en productie in Trollhättan. Om nog maar te zwijgen van Mahindra & Mahindra en de grote vierde onbekende.

  Als je 4 weken terugdenkt, waren deze vooruitzichten niet te verwachten. We zouden elke oplossing die een toekomst in petto heeft voor SAAB moeten verwelkomen - of het nu met GM of zonder GM is, is echt secundair.

  • blanco

   De laatste halve zin van uw opmerking (we zouden elke oplossing moeten verwelkomen die een toekomst voor SAAB in petto heeft) is duidelijk - wat komt erna, maar niet!

   GM is een ongepaste partner gebleken en je zou deze groep echt moeten verlaten. Ze kunnen genoeg domme dingen doen met Opel.

   Ik denk dat de meeste Saab-bezitters het op die manier zien, en hernieuwde samenwerking inspanningen zijn gewoon verspilde tijd aan GM!

   DR

   • blanco

    Ga akkoord met 100 procent van je mening, omdat GM ooit Saab naar de galg heeft gebracht.
    Wie weet wat de mogelijke toekomst met GM-betrokkenheid nog altijd iets negatiefs oplevert
    kon.

    Laten we het beste wensen voor Saab en hopen op een conclusie zonder GM met zijn dodelijke invloed.

    LG - Klaus

  • blanco

   Technisch gezien denk ik dat GM niet de slechtste match was waar Saab mee te maken kreeg. Maar het feit is dat Saab schade heeft opgelopen aan zijn imago (hoe groot ook) en veel klanten teleurstelde. Ik denk dat het doel moet zijn om het bedrijf onafhankelijk en op eigen verantwoordelijkheid te oriënteren. Met de hoogste concentratie op de kwaliteit en eisen die de kopers verwachten / ehem. Kopers zouden dit hebben verwacht. Je moet de prestaties nu verhogen en niet verder laten dalen. Omdat je jezelf op een gegeven moment moet afvragen, wat is Saab bij Saab allemaal? Of, wat is nog steeds Zweeds over Saab?

 • blanco

  De nadelen zijn duidelijk, GM zou terugkomen. Aan de andere kant, maar alleen over de twee nieuwe modellen, van de volgende generatie met de Saab 9-3 op een nieuw platform maar weer GM-vrij.
  Ik denk dat het werken aan een supplement voor Brightwell ook snel zal werken aan opvolgers, dus gewoon om de tijd te overbruggen met een breed scala aan modellen.
  De auto's zijn echt niet slecht, zoals al vaak is gezegd (en ook in het vorige artikel).

 • blanco

  De Chinezen vierden "Lentefeest" of "Chinees Nieuwjaar" en dat zal ook gebeuren
  consequenter gevierd als Kerstmis met ons, misschien heeft men er zo weinig over gehoord
  China? +

 • blanco

  Het wordt spannend! Volgens Ttela komt Youngman maandag, inclusief de oprichter van het bedrijf, naar Zweden en zal een bod uitbrengen voor het “noodzakelijke” bedrag.

 • blanco

  Persoonlijk kan ik niets echt positiefs uit dit nieuws halen. GM zou weer voet tussen de deur hebben en een enorme economische invloed op Saab hebben. Dat zou voor Detroit hebben gewerkt en men zou opnieuw kunnen beginnen met het inhalen van de verliezen die zijn geleden door faillissementen. En zelf ontwikkeld platform ??? Maak je een grapje? Dan hebben we eigenlijk geen Zweedse ingenieurs meer nodig, die kunnen naar Göteborg. Sorry, maar ik kan vriendschap sluiten met de Chinese bedoelingen.
  Maar ik heb nog steeds de hoop dat onze “naamloze” investeerder met een klap uit het zicht zal springen 😉

 • blanco

  Om eerlijk te zijn, ik ben de afgelopen maanden geweest

  beschaamd dat mijn land de thuisbasis is van zo'n "moordende" bank

 • blanco

  Hi Tom
  Een kleine opmerking: de EIB is geen Luxemburgse bank, ze is alleen hier gevestigd ...
  Niet dat de hele Saab-gemeenschap ook ons ​​Luxemburgers de hel wenst ... 🙂

  • blanco

   Dat klopt, de EIB is een instelling van de Europese Unie. En in de Saab-gemeenschap zijn Luxemburgers altijd welkom. Want voor de EIB, Luxemburg echt niets.

 • blanco

  Ik neem aan dat wanneer een licentie wordt verleend aan Brightwell, GM een "rat tail" van vereisten zal toevoegen - voorbeeld: verkoop van voertuigen alleen in Europa (vergelijkbaar met Opel).

  Dan rijst natuurlijk de vraag of het op de lange termijn niet voordeliger zou zijn om volledig van GM af te komen - misschien moet Brightwell meteen met Plan B beginnen ...

  • blanco

   Juist, ik denk dat ook Brightwell niet meer zou moeten doen. Geachte onafhankelijke en zonder GM!

Reacties zijn gesloten.