Saab Sixten Concept door Gray Design

Saab is een ruwe diamant. Zelfs in de huidige situatie is de Zweedse autofabrikant honderden miljoenen euro waard voor beleggers. Omdat Saab Zweden is, zijn Scandinavisch design, Turbo en Saab gewoon een sekte. Wat mogelijk zou zijn voor een kleine, sportieve Saab, Gray Design laat het ons zien.

Saab 92010 Sixten Concept door Gray Design
Saab 92010 Sixten Concept door Gray Design

Als een eerbetoon aan de onvergetelijke Saab-ontwerper Sixten Sason en de originele Saab, werd de studie 92010 geboren. De studie, in de beste Saab-traditie, wekt de fantasieën voor een sportieve, compacte Saab. Zelfs met de aankoop van Saab door Spyker presenteerde een supercarstudie.

Saab is niet dood, dus we zijn bewust in tegenspraak met de krantenkoppen van vandaag, die het gevolg waren van een meer dan ongelukkige vergelijking van de curator. Slechte pers verkoopt goed, dat hebben we geleerd. Maar we weten dat het gevecht om Saab achter de schermen voortgaat.

Saab is het laatste premiummerk dat vergelijkbaar is met een ruwe diamant. Andere high-end merken, hebben een lang overbelaste ontwerptaal en een merkkern en krijgen het aankoopbewijs. Net als het vroegere nummer 1 onder de traditionele merken. De mensen uit Stuttgart wilden alles bestrijken van A tot S met een merk. De ontvangst en erosie van het merk kwamen langzaam en sluipend. Vandaag de dag is Daimler, volledig verdienstelijk, op 3, achter BMW en Audi.

Saab is aan de andere kant bijna onaangetast, omdat Saab Design een lange continuïteit heeft met een zeer lange levensduur. Saabs zijn tijdloos en dat maakt het merk zo interessant voor investeerders.

Saab is een enorme kans voor degenen die willen investeren en die diep ademhalen. De ontwerpstudie laat zien wat er zou kunnen gebeuren. Beleggers, hoor de signalen!

Tekst: tom@saabblog.net

10-gedachten ook "Saab Sixten Concept door Gray Design"

 • ... COOOL!

 • De studie is niet zo slecht, toch?
  Tenminste op het eerste gezicht denk ik dat ze op een of andere manier "aangenamer" / "ronder" zijn dan bijvoorbeeld het Phoenix-ontwerp van Castriota.
  (Ik kan niet helemaal bevriend raken met deze "vleugels" en "spoilers" van de ontwerpen van Castriota ... maar ik heb de dammen natuurlijk alleen maar op de "krant" gezien en daarom ben ik blij dat ik een betere les kan geven)

 • Zou voor mij meteen een meer gedetailleerde beschouwing waard zijn

 • Ik koop, beloof het !!!

 • Hi Tom,
  Dus ik ben dezelfde mening als jij ... uniek, premium, exclusief en alle dingen ... maar dat bijt zichzelf met deze KIA-Hyundai-mix!
  Sorry ... mijn vorige sprekers zijn meteen in orde en cool ... maar voor mij heeft dat niets te maken met Scandinavisch design ...
  Wat een echte, voor mij !!! SAAB zou ... zie 9X Air ... gewoon mooi het ding ...
  Simpel, krachtig en gewoon geweldig ... en Audi en een paar anderen hebben al veel dingen gedaan in hun nieuwe studies ... geloof dat de R8 Roadster ... ofzo ... in de pers was ...

  "Saabs zijn tijdloos en dat maakt het merk zo interessant voor investeerders"

  Ik hoop dat het synoniem is begrepen ... en niet als Volvo ... ze zien er zo synoniem uit als massa van ...

  Dus 900 Retro ... of een 9000in nieuwe vorm ...

  PS: Begrijp je niet helemaal hoe Daimler achter BMW en Mercedes op de 3-plek komt?

  • Ik denk van wel. Hoewel het onderzoek van Grey typische SAAB-elementen overneemt, denk ik dat dat niet genoeg is (dat zie je aan de andere kant op de Grey HP). Ik mis de grote regel die een SAAB definieert.

  • Ja, er zijn dagen die ik zelf niet begrijp

 • De lijnen van dit grijze ontwerp zijn op de een of andere manier te zacht - een beetje scherper zou meer typerend zijn voor SAAB.

  Wat valt er te zeggen in termen van geboden voor SAAB? De tijd dringt (of, volgens Wilhelm Busch: In Sauseschritt) en dit punt zou inderdaad op de eerste plaats moeten komen vanwege het belang ervan.

 • Hallo Tom.

  Wordt GM gestraft voor contractbreuk door een rechtbank of agentschap, of wordt dat gewoonweg getolereerd?

  Veel groeten, Klaus

 • Veel te vreemd DNA.
  Dit is een auto die er niet slecht uitziet maar nooit een Saab, hoe vriendelijk hij ook lacht.

Reacties zijn gesloten.