Persconferentie van Saab-beheerders

Update: 13: 49 / 13: 55 / 14: 08

Vandaag vond de persconferentie van Saab-beheerders Hans Bergqvist en Anne-Marie Pouteaux plaats in Göteborg. Tenminste het Saab Museum had vandaag geen beslissing. Meer dan 500-biedingen, inclusief wat we uit Duitsland weten, zijn ontvangen. De evaluatie volgt in de loop van de volgende week.

Er is ook geen definitieve beslissing over mogelijke investeerders. Onderhandelingen gaan door en in de komende 2-3 weken zijn de serieuze geïnteresseerde partijen uitgekomen. De namen van potentiële investeerders die nog niet in het openbaar zijn genoemd, zullen niet worden vermeld door de curator Duo. Ook is de voorbereiding van de Saab-activa nog steeds niet compleet. De managers hebben begrepen dat de tijd snel gaat. Omdat met elke voorbijgaande week bevoegde medewerkers zich afkeren van Trollhättan.

Wat ik helemaal niet leuk vind, is de uitspraak van Hans Bergqvist. Om de faillissementsprocedure te financieren, zegt hij dat het nodig is om afzonderlijke onderdelen van Saab te verkopen om de liquiditeit te behouden. Toen een verslaggever vroeg of hij het PhoeniX-platform bedoelde en of hij het aan Youngman wilde verkopen, was er geen commentaar. Er was ook geen antwoord op de vraag of het belang van Youngman verband hield met het platform. Bergqvist vergeleek Saab met een patiënt die dood was maar nog steeds doodbloedde - of doodbloedde. Als de curatoren in dit tempo doorgaan, zal dat waarschijnlijk ook zo zijn.

De gesprekken met GM zullen doorgaan, ondanks de negatieve uitspraken van GM gisteren. Er is altijd ruimte voor een overeenkomst, zegt Anne-Marie Poteaux, die nog maar een tijdje geleden in de VS was.

Geen twijfel mogelijk over Youngman na het bezoek aan China. De Zweedse delegatie heeft verschillende Youngman-werken bezocht. Gisteren zeiden Zweedse vrienden echter dat Youngman een tweede Saab-fabriek in Jinhua plant.

Van Saab zelf is er ook niet zo goed nieuws. Een spraakmakend verlies is aan te kondigen, begrijpelijk in de huidige situatie. Mats Fägerhag, technisch directeur van Saab verlaat Trollhättan in de richting van Göteborg. Maar wie gaat, hij kan weer teruggaan.

Updates volgen ...

Tekst: tom@saabblog.net

7 gedachten over 'Persconferentie van Saab-beheerders"

 • blanco

  Of er is daar een enorme puinhoop achter de schermen, of het kan de Zweden echt niet schelen wat er met de rest (inclusief banen) gebeurt! Deze procedure voor (bijv.) Een Duits bedrijf zou volkomen ondenkbaar zijn! Ik denk dat daar de afgelopen maanden veel is misgegaan… ..!

 • .... Welnu, opnieuw staat het geld voor de faillissementsprocedure (d.w.z. de betaling van de bewindvoerders en de procedure) op de voorgrond, in plaats van dat de heren en dames doorgaan, de winkel verkopen en dan hun deel krijgen - waar is dat, Zweden is anders. De desinteresse van de Zweedse staat is bijna beangstigend - en ook hun gedrag bij voorbaat huiveringwekkend. Het lijkt er bijna op dat de Zweden het zonder hun auto-industrie willen stellen, en dat met alle middelen en gevolgen - misschien is de verkoop van hout en plastic in de vorm van meubels voldoende voor hen om dat te doen - een aanklacht voor de politici.

 • blanco

  Als de Zweden Saab zelf niet willen, moet je ze op zijn minst bouwen voor de rest van de wereld.
  Dan heb je een exportquotum van 100%. De curatoren moeten nu het stof uit hun kleren borstelen en uiteindelijk gas geven in plaats van opnieuw om geld te vragen. Op de een of andere manier zal die maat binnenkort vol zijn. U wilt eerst het museum in elkaar slaan, maar redt u de fabriek niet op de voorgrond? Begrijpen ze het niet? Gewoon een verkeerde wereld in Zweden. Een veer groeit hier in Centraal-Europa (... zoals het gezegde luidt).

  • blanco

   Volledige goedkeuring - ondertussen is men ook al snel zo onzeker als deutscheseck123 (daar stelt men de vraag, wie staat er nog meer op de loonlijst van GM ...).

   De turbo moet echt iets puurder zijn - Bergqvist's aankondiging dat in maart ??? Biedingen voor SAAB moeten worden ingediend (lees in een andere blog) is hopelijk een vertaal- of transmissiefout. Youngman-Lotus moet hun kracht niet laten vertragen - deze mensen lijken eigenlijk tot de minderheid te behoren naast de Turken die de ernst van de situatie hebben ingezien. Rachel Pang, zoals eerder vermeld, laat u alsjeblieft niet vertragen.

   Groeten aan alle mensen met verve
   van Sleeswijk-Holstein

   Julie

 • blanco

  hie,
  voor het eerst heb ik er geen goed gevoel bij. Nu, van alle tijden, als er blijkbaar drie serieus geïnteresseerde partijen in de rij staan, maak ik me ernstig zorgen. Ik ben bang dat de Zweden het verpesten. Alleen de uitspraak van Hans Bergqvist "doodbloeden". Klinkt alsof we hersendood of hartdood zijn. Soms vraag ik me af wie er nog meer op de loonlijst van GM staat. Je kunt er zeker over discussiëren of de geruchten Youngman-optie om de 9-3 GM-vrij te produceren levensvatbaar zal zijn. Elke "deal" van welke aard dan ook met GM komt onvermijdelijk neer op een dodelijke knuffel. Er is een gezegde: alleen de domste kalveren gaan zelf op zoek naar hun slager."
  Groeten uit Koblenz.
  Peter

  • blanco

   Dit aanhoudende gebrek aan interesse bij de Zweedse autoriteiten is weliswaar nogal vreemd ......

 • blanco

  Het feit dat Youngman-Lotus een tweede SAAB-fabriek voor China plant, zou geen grote verrassing moeten zijn (zie Geely en Volvo). Natuurlijk wil een Chinese investeerder de productiecijfers zo snel mogelijk verhogen - in eigen land kan dat natuurlijk goedkoper. Zolang er in Trollhättan parallelproductie is, is daar niets mis mee.

  Maar laten we afwachten, misschien komt de onbekende derde investeerder toch uit de dekking en zou het hele project beperkt blijven tot Europa - dit zou een iets betere oplossing zijn.

  DR

Reacties zijn gesloten.