Saab Lage in Duitsland - Vertrek in de goede richting!

Er gebeurt iets bij Saab Duitsland! In de telefoontjes en gesprekken van de afgelopen dagen voelde ik het enthousiasme en de energie die achter gesloten deuren heerst. Een soort strijdlustige bui, moeilijk vast te pinnen maar goed om te voelen.

Goed voor ons, de klanten en Saab-chauffeurs! Saab Country Director Jan-Philipp Schuhmacher is nog steeds aan boord en blijft met verve werken voor ons merk. Een, denk ik, belangrijke ondersteuning, die de broodnodige continuïteit garandeert, zelfs in deze turbulente tijden.

Het eerste resultaat op weg naar de toekomst: de levering van reserveonderdelen wordt nu op een nieuwe, veilige basis geplaatst. Omdat met de faillissementsopening op 19. In december zijn de bestaande partner- en servicecontracten ongeldig geworden. Saab biedt nu Duitse dealerovereenkomsten die in eerste instantie tijdelijk direct kunnen worden afgesloten met Saab Automobile AB in Nyköping. Daarnaast werken ze hard aan nieuwe en duurzame structuren om de levering van reserveonderdelen aan Saab-klanten in de toekomst te garanderen, maar alleen als de nodige feiten zijn gecreëerd.

In de eerste discussies kreeg ik te horen dat de meerderheid van de Saab-partners overwegend positieve, blije feedback ontving. Veel Saab-dealers en servicebedrijven zullen bij ons blijven. Saab Parts AB, niet getroffen door het faillissement in Zweden, biedt de gebruikelijke garantie op originele reserveonderdelen.

Michael Helfer, Aftersales Manager van Saab, is nog steeds aan boord in Frankfurt. Ik ontmoette Michael tijdens de dealertour en tijdens de rit naar Trollhättan. Hij heeft veel kennis over Saab-technologie en ik ben persoonlijk erg blij dat hij het merk blijft steunen met de griffioen. Een Saabmann is gewoon een Saabmann. Zijn vertrek zou voor ons een onvervangbaar verlies zijn geweest.

Saab woont dus niet alleen in Zweden en niet alleen bij de fans. Het bedrijf reorganiseert zich en overal waait een frisse wind door de kantoren. Belangrijke vragen, zoals de garantie op nieuwe voertuigen en goodwill-regelgeving, staan ​​nog open. In Zweden en Duitsland wordt hier hard aan gewerkt. Mocht Saab op een dag uit de as opstaan ​​zoals de Phoenix, dan zouden de structuren en een professioneel en zeer gemotiveerd team aanwezig zijn.

Er is nog een lange weg te gaan. Maar de eerste stappen zijn gezet, de structuren consolideren. Goed nieuws!

Wij, de Saab Community en de Saab-partners, profiteren ervan.

Tekst: tom@saabblog.net

10 gedachten over 'Saab Lage in Duitsland - Vertrek in de goede richting!"

 • blanco

  Hi Tom,

  na zo'n lange droge periode eindelijk een zweem van hoop voor de zwaarst getroffen, en natuurlijk ook voor ons. Blijf goed nieuws nodig hebben en we willen. Groeten uit Saksen

 • blanco

  zou het niet beter moeten betekenen… ”herrijzen uit de as met de feniks (platform)….

  • blanco

   Bovenal: dat was al erg effectief in de media, ongeveer een jaar geleden, toen Saab gered leek. Maar deze keer moet je aan iets anders denken om geloofwaardig te blijven ...

   • blanco

    Tom werkt al aan een nieuwe slogan 😉

    • blanco

     uiterlijk wanneer hij binnen een periode van twee maanden op de loonlijst van Saab staat. Oké, Tom? 😉

     • blanco

      Als voorzorgsmaatregel ontken ik ... ...

 • blanco

  Als beloning voor deze nerveuze thriller, die nu al jaren aan de gang is, zal ik - als het erop aankomt - een nieuwe Saab bestellen. Zelfs als er geen budget voor is, moet het gewoon ...

 • blanco

  Vanwege SAAB is het dood! Zweden geven nooit op!

  SAAB UP 🙂

 • blanco

  Respect! Saab is terug, op de een of andere manier. Ga zo door en turbo in!

 • blanco

  Dit zijn de berichten waar we de laatste tijd op hebben gewacht.
  Dit is het team dat SAAB nodig heeft. JPS gaat ervoor !!

  Gelukkig is de configurator nog steeds funzt. Dus je kunt de Ü-Saab ooit samenstellen.

  LG Mark

Reacties zijn gesloten.