De (mogelijke) Youngman-aanbieding

In de pers en over vrienden uit Zweden komen de eerste details over het aanbod van Saab prospectieve Youngman. Een versie van het vandaag gepubliceerde Dagens Industri, in het verleden echter niet altijd goed geïnformeerd aan 100%. We moeten daarom voorzichtig zijn, niets is bevestigd, een beetje speculatief in mijn ogen. Youngman is van plan om volgende week een volledig bod uit te brengen aan Saab over 5 miljard kroon aan curatoren.

Dat wil zeggen, na de huidige wisselkoers meer dan 550 miljoen €, veel geld. Meer geld dan in de huidige staat zou waarschijnlijk de verkoop in de detailhandel brengen. En meer geld dan de Saab-schulden bedragen. Een zeker politiek gemotiveerd aanbod dat niet kan worden afgewezen.

Omdat je echt Saab wilt, tegen elke prijs. Curatoren komen in zware zeeën terecht als ze Youngman niet als koper willen accepteren. Dit is het plan van Rachel Pang. Het zal interessant zijn wat de andere geïnteresseerde partijen erover zullen zeggen. Brightwell zal een probleem hebben met dit aanbod en onze naamloze prospect zal er ook eerst over nadenken. Hoewel hij het gemakkelijk kon bijhouden ...

De hervatting van de productie in Trollhättan wordt 15 weken na de voltooiing van de aankoop beloofd. Wat ik denk is erg ambitieus en ook onrealistisch. Omdat nu het hoogst speculatieve deel komt, plant men een productie van Saab 9-3 zonder GM-licenties.

GM-gerelateerde onderdelen, zoals motoren en transmissies, worden vervangen door componenten van andere fabrikanten. Nee, ik zou GM niet betreuren, de sympathie voor de heren in Detroit is de afgelopen jaren niet met ons meegegroeid.

Maar de gebruikte componenten waren betrouwbaar en met knowhow uit Zweden waren het echt goede turbomotoren. Hoe realistisch het is om de motoren in korte tijd te vervangen, is de enige vraag. Wie komt er als een nieuwe component leverancier in de volgende komt. Maar misschien was achter de poorten in Zweden zo'n plan al geruime tijd, Saab was altijd goed voor een verrassing in dit opzicht.

Rachel Pang heeft zich krachtig gemeld. Als de aanbieding de komende dagen in deze vorm komt, zal het moeilijk zijn voor andere geïnteresseerde partijen. Voor de leveranciers in Zweden een zeer goed signaal. Omdat de schulden volledig zouden worden betaald, zou een productiestart in zicht zijn.

Laten we kalm blijven. Te vaak in de afgelopen maanden is fantastisch nieuws door de pers gegaan. Te vaak werden ze opgeofferd aan politieke belangen. Omdat in Zweden alles mogelijk is.

Tekst: tom@saabblog.net

19 gedachten over 'De (mogelijke) Youngman-aanbieding"

 • Wat me een beetje verbaast. Met de Youngman Chinese, GM teven rond vanwege de technologie, het platform, enz., Maar ze geven hun platformtechnologie (Epsilon 2 - Platform) zonder aarzelen door aan hun joint venture-partner SAIC en hun merk ROEWE (voorheen Rover). GM is blijkbaar niet bang dat de Chinezen hun technologie zullen kopiëren.
  zien http://www.carnewschina.com/tag/750/

 • Waarom koopt YM het museum niet? ^^

 • RN heeft Infiniti, dat onlangs in Europa is geïntroduceerd ... Maar ik kan me nu geen ander bedrijf voorstellen ... Hoewel ik een beetje buikpijn heb met de R in RN als je ziet wat er van de N's is geworden sinds het RN-tijdperk ...; (

 • het zal zeker Renault zijn. De build no upper class (of beter middle upper upper class), ik verkoop geen synoniemen wereldwijd. Ik kan me dat voorstellen.
  Voorzover ik weet, bouwt Renault de meeste van zijn motoren zelf.
  Je zou sommige platforms kunnen lenen, bijvoorbeeld van de Clio voor een 9-1?
  Fiat is het ik denk niet dat ze al behoorlijk groot zijn (Fiat, Lancia, Chrysler, Alfa, Maserati, Ferrari) dus eigenlijk alles hebben gedekt.
  We zullen wel zien….

 • Denk eraan om de huidige 9.3 vrij van GM te krijgen, zou kunnen slagen. Een paar fantasieën:

  1) Saab heeft al pogingen gedaan om BMW-motoren in de huidige 9.3 te installeren, omdat ze wisten dat de nieuwe niet zo snel op de weg zou zijn en de oude grondig zou moeten worden opgefrist. Nieuwe voor-, achter- en BMW-motoren - niemand kan dat een facelift noemen.

  2) Youngman als Chinees is gewoon slim Chinees en koopt de ontbrekende componenten van de koper van de oude Pre Facelift-modellen. En hij is, zoals we allemaal weten, ook Chinees. Als dat politiek gemotiveerd is met Saab, gaat China het afronden.

  Onzin, interessant wat?

 • Eindelijk goed nieuws over Saab.Ich blij met het aanbod van Youngman veel en eigenlijk kon ik tevreden zijn met de hat.Aber eindelijk een koper voor Saab gevonden, maar ik ben van mening dat ik een verkoop aan een Europese investeerder voor Zinvolle Daarom hoop ik dat de twee andere geïnteresseerde partijen zich op het onderwerp Saab blijven richten en het voorbeeld volgen met betrekking tot de aankoop van Saab.
  Ook zou ik graag willen weten wie de geheime volledige onbekende investeerder / ondernemer is. is! Misschien een Europees autobedrijf? Misschien een Duitser? Dit zou ook blij zijn, interesse me, omdat ik denk dat iedereen wil weten wie de onbekende is voor ons (favoriete) merk met argumenten.

  Of niet?

 • Wanneer Youngman het trekt en eigenlijk oude SAAB's maakt in Trollhättan, kijk ik uit naar de lange gezichten in Detroit.
  Ik weet zeker dat er veel SAAB-medewerkers zijn die met vreugde en druk werken aan de post-ontwikkeling van de ontbrekende componenten.

 • FIAT? Verkopen ze Chryslers niet als Lancias? Als je zo ongeremd bent, kun je GM's ook als SAAB's verkopen.

 • Hi Tom,
  als het geloof in de goede triomfen (hopelijk met een pro) zou je een geweldige job hebben gedaan!

 • Mocht de onbekende derde echt de FIAT-groep zijn, dan mag men geen achterste rij verwachten.

 • Ben het eens met Joachim… .. Lotus is de Engelse sportwagenfabrikant met CEO Dany Bahar

 • De prijs is hoog…. VM zou een geweldige snee hebben gemaakt als hij SAAB voor de prijs had verkocht. De bieders roeien waarschijnlijk terug.

 • Beste Phibo,

  Er zijn zeker bedrijven over de hele wereld die Youngman-Lotus zouden voorzien van belangrijke componenten (motoren, aandrijfeenheden, enz.) Voor de 9-3-productie - vooral omdat men een echt goede en langdurige zaak zou ruiken met de zogenaamde diepe zakken van de Chinezen!

  Latere leveringen voor 9-2, 9-4X, 9-5 etc. niet uitgesloten ...

  Ik neem aan dat achter de schermen al discussies met bedrijven zijn verlopen.

  GM zou dan eindelijk afscheid moeten nemen van zijn rol als groot beschermheer - dit was sowieso een grote vergissing!

 • Nou, het zou maar heel snel moeten gaan, de deadline met het museum loopt morgen af. Als dat zelfs een positieve wending zou kunnen nemen.
  Nu is het adres om aanbiedingen te doen, zelfs op de startpagina van t-online, zodat zelfs de laatst gehoord.
  Ik zou aangenaam verrast willen zijn.

 • Het zou leuk zijn als de Chinese regering, voor het geval GM nog steeds in de weg zou staan, het leven voor Amerikanen moeilijk zou maken. (Importstop voor GM-producten, enz.) In hun bedrijf zou het een passend antwoord zijn. GA SAAB !!!

 • Laten we hopen dat het mijnenveld van GM-licenties rondom Trollhättan grondig is bestudeerd in dit plan!

 • De vraag is waarschijnlijk minder of de naamloze het zou kunnen bijhouden, en meer of hij zo'n waardevolle investering in SAAB ziet. Hij zou immers waarschijnlijk eenvoudigere motoren en transmissies uit de eigen schappen van het bedrijf kunnen leveren - daarvoor zou Youngman opnieuw moeten gaan winkelen. En motoren en transmissies zijn dingen waar u voorzichtig mee moet zijn bij het verhandelen, dit is tenslotte autotechnologie - in tegenstelling tot de GM-tankdoppen op de 9-3, bijvoorbeeld

  Per slot van rekening gaat er nu iemand verhuizen ... tot nu toe leek het allemaal veel op Zweedse mikado ...

 • "gewoon gek"

 • dat zou eindelijk goed nieuws zijn dat alle betrokkenen zouden hebben verdiend ... het zal ook interessant zijn hoe de andere bieders zich zullen gedragen ... of in welke mate iemand uit de dekking komt en agressief biedt

Reacties zijn gesloten.