Youngman Automobile wil een aanbod doen voor Saab

Ja, aan het eind van de dag een ander Reuters-bericht. Youngman zal waarschijnlijk volgende week Saab bieden. Dit meldt Reuters in relatie tot niet nader genoemde bronnen. Het bod zou enkele miljarden Zweedse kroon waard moeten zijn. Oké, dus een paar honderd miljoen euro.

Momenteel reist een grote Zweedse delegatie op uitnodiging van Youngman naar de Volksrepubliek China. Vermoedelijk, de Zweden, zijn er ook vertegenwoordigers van de gemeente Trollhättan en de regio Västragötland hier, een roadshow over het onderwerp dat Saab beval. Youngman wil gasten overtuigen om op de lange termijn de juiste partner te zijn.

Dit past in de boodschap dat op zaterdag in Göteborg een persconferentie van de curator moet plaatsvinden. Pure opwinding, omdat Rachel Pang nu het tempo opdringt.

Moet zij ook, want er zijn dagenlang geruchten dat de administrators Saab in stukken willen demonteren en dus verkopen. Voor Youngman en de auto-industrie zou dat niet goed zijn en het einde van onze wensen. Omdat Saab alleen als een complete onderneming een toekomst heeft en het een hervatting van de automobielproductie mogelijk zou zijn. Ik zie zelf niets positiefs in een scheiding, behalve het feit dat ik meer tijd voor mijn gezin zou hebben.

Wat er ook gebeurt, we zullen zien. Geruchten zijn slechts geruchten, dus laten we kalm blijven…. Er is niets tastbaars aan GM. Youngman heeft nog geen groen licht gekregen van Detroit, maar verwacht het wel. Er is momenteel geen informatie over de status van de onderhandelingen.

Weer terug, naar ons naamloze vooruitzicht. Natuurlijk wil ik een lezer niet verleiden tot marteling, maar het bedrijf is niet alleen op zoek naar het Saab-publiek. Ik respecteer dit, de kleine kring van ingewijden doet dat ook.

Als je publiciteit wilt, dan zal ik erover schrijven. Niet eerder, omdat de afgelopen maanden teveel onderhandelingen zijn getorpedeerd door indiscretie. Dat zou niet mijn stijl zijn, en het is niet in het belang van Saab. Ik vraag jullie allemaal om dit te respecteren.

Tekst: tom@saabblog.net

8 gedachten over 'Youngman Automobile wil een aanbod doen voor Saab"

 • Juist, namelijk die van de bewijslast. - Maar het verandert niets aan het feit dat je precies hetzelfde krijgt van een dealer die een SAAB verkoopt (een bedrijf dat geen garanties meer kan geven) als je krijgt van iemand die een BMW verkoopt (een bedrijf dat zichzelf nauwelijks kan redden van marges kan).
  Maar er is niemand zonder garantie.

 • Hallo Peter,

  Wij hier in Hamburg vermoeden dat de mysterieuze derde partij meer naar het zuiden ligt (buiten Duitsland).

  Groeten uit de Hanzestad

  Joachim

 • Maar het is best vervelend om op resultaten te wachten, maar als het beste voor Saab, werknemers en dealers eruit komt, is geduld de moeite waard geweest. Ondertussen ben ik er opnieuw van overtuigd dat het Saab-verhaal zeker nog veel meer hoofdstukken zal krijgen. Ofwel onder Chinese of West-Europese richting. Het geheim van deze West-Europese geïnteresseerde partijen vind ik niet bepaald opbouwend, maar als de zaak goed werkt. Als ik alles meet dat hier al maanden samen is geschreven, heb ik een zeer sterke inschatting van wie deze interresser is. En als mijn gok klopt, zou dit hetzelfde zijn als mijn absolute favoriet Tom. gebruik van GM licenties en GM onderdelen leveringen zelf kon Saab ingenieurs uit deze groep plank gebruik, zouden we vrij snel nieuwe Saab-modellen hebben op de Strasse.Vielleicht men zou zelfs akkoord met GM op een tijdelijk thuis voortgezet. GM had veel moeite met mijn veronderstelde kandidaat in de 90-jaren vanwege vermeende gestolen knowhow, en zelfs toen was het mogelijk om tot een overeenkomst te komen

 • Er is een enorm verschil tussen garantie en garantie.

 • Kopers van nieuwe auto's zitten niet zonder garantie. Net als bij andere zaken in het dagelijks leven zijn de wettelijke garantieregels van toepassing: 6 maanden garantie, nog eens 18 maanden garantie. Beide doen door de persoon die de auto verkoopt (de dealer). - Overigens is er bij BMW alleen wat de wetgever voorschrijft ...

 • ... en opnieuw een parallel tussen Saab en manroland (waar ik werkzaam ben):
  De drie delen van manroland doorbreken.
  Offenbach is er nog steeds zonder een investeerder, maar het lijkt erop dat een Chinees bedrijf uit de drukperssector hier ook zal binnenkomen.
  Dit brengt natuurlijk aanzienlijke banenbesnoeiingen met zich mee.
  Tot dusver heeft de Hessische regering weinig belangstelling getoond voor voortbestaan ​​- zoals het geval is in Zweden.

  In deze situatie kan ik de psychische last die de mensen in Trollhättan moeten verdragen heel goed begrijpen.

 • Ik vind het moeilijk om alle speculatie te verdragen. Het hele merk neemt alleen schade op. Kopers van nieuwe auto's hebben geen garantie. De dealers weten niets meer over wat er gebeurt en de grote geheime bieders blijven verborgen. De Zweedse pers, die lijkt te willen zinken, brengt dagelijks het ene ongefundeerde scenario na het andere. Als Youngman een oplossing voor het GM-probleem heeft en Saab een Zweeds merk blijft, dan is dat welkom.

 • … Het is beslist interessant hoe “onze naamloze prospect” volgende week zal reageren op het aanbod van Youngman. Ben je klaar voor het tempo van Youngman? Youngman lijkt tenslotte een enorm informatievoordeel over Saab te hebben ten opzichte van de andere geïnteresseerde partijen.

Reacties zijn gesloten.