Het wordt eenzaam voor ex Saab-CEO Victor Muller ...

Voormalig CEO van Saab, Victor Muller, is de laatste man aan boord van de voormalige Saab-moeder Swedish Automobile. Hans Hugenholtz, Maurizio La Noce en Alex Roepers hebben het SWAN-bord verlaten. Evenzo nam Rob Schuijt, voormalig CFO bij Saab, afscheid van Swedish Automobile.

Geen echt verlies, althans voor ons. Omdat SWAN geschiedenis is voor Saab. Met het werk voor de autofabrikant en waarschijnlijk als een premie voor een slapende productie bij Saab, heeft de raad van bestuur van de SWAN miljoenen als bonussen en toelagen betaald. Als gevolg van deze activiteit zien we Saab-medewerkers nu grotendeels zonder werk.

Muller is nu alleen met SWAN, maar verwacht nieuwe kandidaten die hij wil benoemen in het bestuur. Op dit moment zijn er nog steeds verkooponderhandelingen gaande om de zieke sportwagenfabrikant Spyker aan een investeerder te geven. Maar het zou ook kunnen zijn, zei Muller in een verklaring dat zij Spyker zullen houden en na het verlies van Saab meer bedrijven zullen kopen.

Voorheen zijn de voormalige bestuursleden vanwege financiële verschillen verdwenen en een Zweedse bron zei dat het plan B of D niet werkte. Vermoedelijk hoopte Muller nog steeds te profiteren van de vroegere contracten met GM en Saab. Dit wetsvoorstel is echter niet gelukt. De faillissementsaanvraag bracht alles terug naar nul.

We horen opnieuw van Muller, dat is zeker. Zijn vriend Antonov wil, als hij nog steeds zijn vriend is, weer supercars bouwen, wanneer hij is hersteld van het verlies van zijn banken. Hij heeft zeker een welsprekende, telegenische visionair nodig.

Tekst: tom@saabblog.net

Een gedachte over "Het wordt eenzaam voor ex Saab-CEO Victor Muller ..."

  • blanco

    Een vraag die ik eerder in de blog heb gesteld en waar ik geen antwoord op kreeg: het was in het najaar van vorig jaar, een joint venture, een ontwikkelingsbedrijf van Saab of SWAN en Youngman die onlangs is opgericht om nieuwe Saab-modellen te ontwikkelen. Wat is er geworden van dit nieuwe gemeenschappelijke bedrijf? Is ze naar het faillissement gegaan of is er nog steeds een en zo ja, wat doen ze nu?

Reacties zijn gesloten.