Angsten over het Saab-museum - vervolg

Soms is het moeilijk om te schrijven omdat de tijden frustrerend zijn voor Saab-fans. Gisteren en vandaag kwamen veel telefoontjes en mails over het Saab-museum naar mij toe. Mijn antwoord: te laat. Op vrijdag bij 12: 00 PM is de deadline voor bieden en ik vrees dat de som van de individuele biedingen de waarde van het enkele bod van de innovatie zal overschrijden.

Probeer nu op het laatste moment enkele Saab-fans uit Duitsland om het lot te keren. De acties zijn eervol, maar de kansen zijn minimaal. Hoewel de curatoren op het laatste moment de mogelijkheid hebben om de veiling te annuleren. Het is onwaarschijnlijk dat dit zal gebeuren. Destiny kan alleen worden teruggedraaid als je met je geldkoffer naar Zweden reist.

Waarom is de veiling nu en waarom met zo'n korte tijd? Het antwoord is simpel: liquiditeit. Curatoren hebben dringend geld nodig om het proces voort te zetten. Daarom is het idee om 100 nieuwe Saabs af te maken en te verkopen. Dit goede idee mislukte vanwege de vakbonden. Dus nu op de lijst: het museum.

De enige vraag is waarom de politiek niets doet. Voor Zweden is het een aanklacht. Een land dat beweert trots te zijn op zijn industriële erfgoed, maakt deze unieke verzameling Zweedse technische kunst eenvoudigweg niet meer. Sommige leden van de Zweedse Rijksdag lijken wakker geschud te zijn. Momenteel is er een verzoek aan het ministerie van Cultuur. Stockholm zal Saab waarschijnlijk maandenlang niet aanraken, zoals het al maandenlang doet.

Is er hoop? Ja, want er is nog steeds Paul Akerlund, de militante burgemeester van de gemeente Trollhättan. Hij houdt zich nog steeds bedekt, maar de voormalige Saab en vakbondsman zullen het museum niet opgeven zonder een gevecht. Te groot is het belang ervan voor de stad, cultuur en toerisme.

Het starten van een activiteit uit Duitsland is bijna hopeloos. De factor tijd werkt tegen ons. Het negeren van uw eigen biedingen op het ene of het andere Museum Sabah, gevaarlijk. Omdat een zeer hoog bod op een enkel voertuig de volledige verkoop in gevaar brengt. Lezers onder ons, met een miljoen aan rijkdom, konden nu actie ondernemen. Ik ben blij om een ​​discrete en directe lijn naar Zweden te regelen. Volledig bod, alsjeblieft!

Alle anderen die nog steeds geen miljonair zijn of er nog aan werken, moeten rustig blijven en wachten. Zoals altijd.

Tekst: tom@saabblog.net

5 gedachten over 'Angsten over het Saab-museum - vervolg"

 • ... als er nu een verzoek wordt ingediend bij het Ministerie van Cultuur, kan men alleen maar vragen of de Kamerleden goed hebben geslapen. En Paul Akerlund zegt ook dat hij momenteel wacht. Laten we hopen dat hij de kans heeft gekregen om als laatste een volledig bod uit te brengen.

 • Dus ik was op het Saab-festival in Trollhättan in 2010 en had ook de eer om een ​​handtekening te krijgen van Erik Carlsson en een leuke babbel te hebben omdat ik heb ervaren wat de Saab Spirit is. Het is jammer dat alles nu verkocht zou moeten worden .......

  Ciao

  kader

 • Ik ben niet verdrietig, ik ben diep geschokt! De lijst met voertuigen is een enkele tragedie! Ik was twee jaar geleden in Trollhättan en slaagde er niet in mijn reet in het museum te krijgen, het was eigenlijk gepland dit jaar. Wel, daar zal het waarschijnlijk te laat voor zijn.

 • Waarom is dit wereldberoemde en erkende museum van geen belang voor de politici in Zweden? Het is simpelweg onverklaarbaar en men komt onvermijdelijk tot de conclusie dat de Zweedse politici mentaal nog meer afgeplat zijn dan in Duitsland. Ik vind het gedrag schandalig en ondertussen begrijp ik de Zweedse bevolking niet meer - waarom zou je niet boos worden op zulke incompetente en ongeïnteresseerde mensen.

  Ik ben al net als sommige andere blogdeelnemers: heel Zweden is qua imago ook in mijn ogen op een nieuwe dieptepunt. Jammer dat je zo'n teleurstelling moest ervaren.

  DR

 • ja helaas is dat zo, de miljoenen zijn nog niet voor eigen rekening, het is al frustrerend om de hele tijd stil te moeten kijken!

Reacties zijn gesloten.