Saab-beheerder Hägglund bevestigt - redding voor het museum

Zoals gisteren is aangekondigd, benoemde de rechtbank in Vänersborg vandaag Kent Hägglund als mede-beheerder voor Saab. Dus de last van een succesvol faillissementsproces berust nu op drie schouders, wat alleen maar voordelig kan zijn. De nabijheid van Hägglund's advocatenkantoor DLA Nordic tot autoleverancier Magna beschouwt de rechtbank niet als een belangenconflict.

Magna is in het verleden genoemd als potentiële koper, maar op dit moment is het iets rustiger geworden rond de Canadese onderneming.

In Trollhättan zijn nu de lonen in december in zicht, wat de curator van het faillissement heeft bevestigd. De uitbetaling aan Saab-medewerkers staat gepland voor het begin van volgende week.

Het goede nieuws van de dag komt van het Saab-museum. Er lijkt een oplossing voor de korte termijn in zicht. Innovatum, gebaseerd op dezelfde site, zou het sponsorschap kunnen overnemen. Innovatum is de denktank van Trollhättan, gepromoot door de staat en de regio. Veel succesvolle startups zijn daar begonnen.

Foto uit betere tijden: adverteren in het Saab-museum 2010
Foto uit betere tijden: adverteren in het Saab-museum 2010

Een goede oplossing voor het museum en het cultureel erfgoed en ook de vereniging van voormalige Saab-medewerkers moet aan boord zijn, zoals een vriend zei. Innovatum wordt ondersteund door de gemeente en de regio Västragötland. De kosten van de werking van het museum moeten echter worden verlaagd en ik vraag me af waar ik moet sparen. Omdat de lokalen evenals het personeelsbestand best beheersbaar zijn. En oude auto's hebben permanente zorg nodig en willen worden verplaatst.

Het ziet ernaar uit dat de onderhandelingen op zeer korte termijn zullen worden afgerond, misschien volgende week. Als het museum veilig was, zou het een kleine overwinning zijn voor de Saab-wereld en de gemeente Trollhättan.

Tekst: tom@saabblog.net

5 gedachten over 'Saab-beheerder Hägglund bevestigt - redding voor het museum"

 • blanco

  Laten we hopen dat dit gedaan is met het museum schoon!

 • blanco

  Een zekere mate van discretie met betrekking tot geïnteresseerde partijen is op zijn plaats - maar dat gedurende meerdere dagen geen aanwijzingen meer doorkomen, is erg zielig.

  Welke activiteiten van de individuele investeerders zijn gepland na een mogelijke overname? Moet de Chaotic Club GM per se zijn mosterd toevoegen aan elk sterrenbeeld? Zou u bijvoorbeeld dit jaar een nieuwe 9-3X kunnen krijgen? Hoe zit het met de converteerbare productie?

  Dit zijn de vragen die een klant interesseren. Hier zou het passend zijn als men op zijn minst informatie zou hebben over een bepaalde tendens met betrekking tot de projecten van individuele belanghebbenden. Omdat vooral SAAB-eigenaren willen weten voordat ze een auto kopen of hun favoriete merk kan worden besteld of dat een ander merk moet worden "onderzocht" - maar misschien zullen er al volgende week berichten in deze richting zijn. Het zou wenselijk zijn.

 • blanco

  Nou Tom, dan is alles duidelijk voor augustus 🙂

 • blanco

  Het is leuk om over het museum te horen. 🙂

 • blanco

  Op zijn minst een lichtpuntje in deze sombere dagen!

Reacties zijn gesloten.