Saab Locatie: ontwikkeling in Engeland en Duitsland

Sommige dingen lijken in eerste instantie misschien niet spectaculair, maar ze zijn belangrijk. Saab GB heeft het gedaan en het zou wenselijk zijn dat binnenkort iets soortgelijks in Duitsland zou gebeuren. Onze goed geïnformeerde vriend in Stockholm hintte vandaag op zo'n mogelijkheid. In Engeland heeft Saab-baas Charles Toosey Saab Automobile Parts UK Ltd. opgericht, een 100% dochteronderneming van Saab Parts AB.

Saab Parts AB is volledig operationeel en wordt niet beïnvloed door het faillissement van Automobile AB. Via het geautoriseerde dealernetwerk van het nieuwe bedrijf worden de 190.000 Saab's geleverd met onderdelen op Engelse wegen. Dit verzekert de beschikbaarheid van reserveonderdelen voor Saab-bestuurders in het Verenigd Koninkrijk op de lange termijn.

Het zou ook vergelijkbaar kunnen zijn in Duitsland en we zouden een langetermijnperspectief hebben voor onze Zweedse auto's. De Duitse Saab-structuren zouden solide zijn en ik kan me voorstellen dat de een of andere klus ook bij Saab Duitsland kan worden beveiligd.

Het is ook niet de gok van een doorgaans goed geïnformeerde vriend. Het is nog steeds vrij stil over Saab Duitsland en er zijn geen waarneembare bewegingen in deze richting ... Maar het zou een logische en wenselijke stap zijn die de toekomst en de Saab-organisatie ook voor het Duitstalige gebied zou consolideren. Een goed argument voor elke mogelijke investeerder en ook voor een Saab-koper die op zoek is naar een gebruikte Saab of een demonstratieauto.

Geen spectaculair nieuws, maar een consolidatie van het merk en zijn structuren. En belangrijker voor het dagelijks leven dan sommige toekomstige speculaties.

Tekst: tom@saabblog.net

Een gedachte over "Saab Locatie: ontwikkeling in Engeland en Duitsland"

  • Dat is het bewijs dat het een wereldmerk is. Welke middelen zijn nodig om iets op het groene veld te herbouwen.

    Deze structuren bestaan ​​op elk continent en willen doorgaan.

    Ik denk dat de stille en slaperige Zweden gewoon verkeerd hebben beoordeeld wie het is. Of denken de Vikingen dat Saab klaar is voor de nachtclub? Er zijn 10 keer zoveel Saab-dealers als Ikea-meubelzaken, nog geen vergelijking, de massa is er.

    Ik houd mijn vingers gekruist en hoop al met tandenknarsend op de eerste 9 - hij rolt de voom-band. Dan kurken de kurken

Reacties zijn gesloten.