Saab Locatie: ontwikkeling in Engeland en Duitsland

Sommige dingen zijn op het eerste gezicht niet spectaculair, maar ze zijn belangrijk. Saab GB heeft het gedaan en het zou wenselijk zijn dat er binnenkort iets soortgelijks in Duitsland gebeurt. Onze goed geïnformeerde vriend in Stockholm heeft vandaag op een dergelijke mogelijkheid gezinspeeld. In Engeland heeft Saab-baas Charles Toosey de Saab Automobile Parts UK Ltd. opgericht, een dochteronderneming van 100% van Saab Parts AB.

Saab Parts AB is volledig operationeel en wordt niet beïnvloed door het faillissement van Automobile AB. Via het geautoriseerde dealernetwerk van het nieuwe bedrijf worden de 190.000 Saab's geleverd met onderdelen op Engelse wegen. Dit verzekert de beschikbaarheid van reserveonderdelen voor Saab-bestuurders in het Verenigd Koninkrijk op de lange termijn.

Het zou ook vergelijkbaar kunnen zijn in Duitsland en we zouden een langetermijnperspectief hebben voor onze Zweedse auto's. De Duitse Saab-structuren zouden solide zijn en ik kan me voorstellen dat de een of andere klus ook bij Saab Duitsland kan worden beveiligd.

Het is nog steeds de aanname van een doorgaans goed geïnformeerde vriend. Het is nog steeds stil rond Saab-Duitsland en er zijn geen herkenbare bewegingen in deze richting ... Maar het zou een logische en wenselijke stap zijn die de toekomst en de Saab-organisatie voor de Duitstalige landen zou consolideren. Voor elke belegger, en ook voor een Saab-koper op zoek naar een gebruikte Saab of demonstratieauto, een geldig argument.

Geen spectaculair nieuws, maar een consolidatie van het merk en zijn structuren. En belangrijker voor het dagelijks leven dan sommige toekomstige speculaties.

Tekst: tom@saabblog.net

Een gedachte ook "Saab Locatie: ontwikkeling in Engeland en Duitsland"

  • Dat is het bewijs dat het een wereldmerk is. Welke middelen zijn nodig om iets op het groene veld te herbouwen.

    Deze structuren bestaan ​​op elk continent en willen doorgaan.

    Ik denk dat de stille en slaperige Zweden gewoon verkeerd hebben beoordeeld wie het is. Of denken de Vikingen dat Saab klaar is voor de nachtclub? Er zijn 10 keer zoveel Saab-dealers als Ikea-meubelzaken, nog geen vergelijking, de massa is er.

    Ik houd mijn vingers gekruist en hoop al met tandenknarsend op de eerste 9 - hij rolt de voom-band. Dan kurken de kurken

Reacties zijn gesloten.