Saab-overname: Youngman wil Saab volledig

Tot nu toe was alles gebaseerd op persberichten, een publieke verklaring van Youngman dat er niet meer was sinds het faillissement van Saab. Youngman-jurist Johan Nylèn heeft nu voor het eerst een openbare bekentenis voor Saab gedaan.

Youngman mikt op de overname van Saab als een compleet pakket en is momenteel in onderhandeling. De gesprekken bevinden zich in een "... gevoelige fase ...", zei Nylèn vandaag. De Chinese investeerders hebben al enkele rechten op het PhoeniX-platform en zijn geïnteresseerd in een zeer snelle oplossing. Voor Kerstmis heeft Rachel Pang de curatoren haar voorstel voorgelegd om de productie in Trollhättan voort te zetten.

Naast Youngman zijn Mahindra & Mahindra, Brightwell en twee Zweedse investeerdersgroepen aan boord. Van Magna en een andere Europese geïnteresseerde is niets meer te horen. Blijkbaar heeft onze voorheen naamloze favoriet zich teruggetrokken. De insiders weten nu tenminste over wie ik het heb.

Ondertussen is dit verhaal te lang. Er is bijna een jaar een crisis geweest, die zijn sporen achterlaat. Ook met mij. Gisteren betrapte ik mezelf erop dat ik de website van de andere Zweedse fabrikant bezocht. Hmm.

Het is tijd dat het ding tot een einde komt. 2011 had geen nieuwe auto voor me, hoewel gepland en gewenst. 2012 staat op het punt om van voertuig te veranderen, op welke manier dan ook.

Tekst: tom@saabblog.net

19 gedachten over 'Saab-overname: Youngman wil Saab volledig"

 • Hi Tom,

  Ik ben nieuw bij SAAB, kom uit de Zweedse buur (nog voordat hij geel werd), vond er niets meer. Mijn tip: neem de WAGEN met het op dit moment beste ontwerp en een sterke start en finish.
  Ik rijd het sinds de 1-maand. SAAB 9-5 II. Mensen solidariteit tonen en er een krijgen vóór misschien zal er binnenkort geen zijn.

  We zijn veel, iedereen is één !!!

  Met vriendelijke groet, espori

 • blanco

  Eén ding zou me interesseren. Het was pas onlangs dat een ontwikkelingsbedrijf van Swan en Youngman samen werd opgericht om nieuwe Saab-modellen te ontwikkelen. Is dat nog steeds beschikbaar of zit het ook in het faillissement en zo niet, wat doen ze nu?

 • blanco

  Heb je de software en enkele (zij het een paar) licenties van GM echt nodig als je de productie in Trollhättan op gang wilt brengen? De Chinese kant heeft de zogenaamde "diepe zakken" en zou verschillende dingen kunnen veranderen om weg te komen van GM. Hier moeten mogelijkheden zijn - andere fabrikanten produceren immers ook auto's zonder de "hulp" van opgeblazen GM-autobouwers in spe!

  Het voorstel van Youngman-Lotus om de productie voort te zetten werd gedaan nadat de houding van de GM-blokkade bekend werd - hier zal waarschijnlijk worden overwogen om de productie zonder GM voort te zetten. We zouden erg geïnteresseerd zijn in de inhoud van dit voorstel hier in Hamburg.

  Joachim

 • blanco

  Ik heb tot 12 / 2013 tijd, mijn huurovereenkomst is op. Saab zal blijven bestaan!

 • blanco

  Doe het zoals ik: voor de nabije toekomst zal ik het probleem van tafel hebben door een 9-5 Vector 1.9 TiD te kopen met geweldige uitrusting, uit de eerste hand met heel weinig kilometers. Ik voel me heel goed en nu heb ik weer wat lucht totdat de SAAB-productie eindelijk weer op gang komt - en ik neem het nog steeds serieus - jij niet? Ben ik te naïef of te optimistisch - SAAB kan en mag niet ten onder gaan !!!!!!

 • blanco

  Hi Tom,
  geef niet op! Alleen een langlaufer heeft altijd het doel voor ogen. Ik vraag me af hoe Youngman de klif van GM wil omzeilen. Of een tussenkomst van de Zweedse regering zou slagen, is zeker moeilijk te zeggen in de arrogantie van dit bijna eens insolvente merk. Misschien zal deze week een laatste sprankje hoop brengen. Laten we het hopen!
  Achim naumann

 • blanco

  Hallo,
  Ik heb Saab 9-5 Vector Tid, Jaar: is 2011.Meine zorg als ik ooit onderdelen (onderdelen, remblokken of de koplampen, dragen ..) bekomme.Möchte me de Saab lichtmetalen velgen 105 elke -19 inches kopen volgend jaar. Is dat überhaupt mogelijk, als de 9-5 misschien niet langer wordt geproduceerd.
  Kan iemand mijn vraag beantwoorden?
  LG - Klaus

  • blanco

   Mijn volgende artikel zou de vraag tenminste gedeeltelijk kunnen beantwoorden…. Een beetje geduld, kom op. 😉

 • blanco

  Hallo,

  Helaas laat je link niets zien aan Tini, terwijl ik ook nieuwsgierig ben;))

  LG

 • blanco

  hoop dat de chino's zich er doorheen worstelen. Een serie met 4-5 modellen is immers meer dan voldoende. "Mini" bouwt maar één rij, toch? het rent!

  Vanuit deze springplank leeft Saab verder, plus optrekkingen, modern verkoopbeleid en verkoop, en het tweejarige vasten is voorbij. De slimmere koppen zullen nog betere 9-5 (III) - en 9-4 (II) -kamers maken, dat weet ik zeker.

  Persoonlijk geloof ik niet heb tuurde naar concurrenten, maar ik zou graag NIET etc in de toekomst als bestuurders van Ro80, NSU, Wartburg, een andere Engelsman, stand door anderen verloren.

  Sonder wil de immens moderne CS en 900 trots voortzetten en een actieve, moderne fabriek achterin hebben.

  De enige richting die ik zoek is om te zoeken naar een reserveonderdelendrager in de vorm van 9000cs met leer, enz. Dus ik moet voor een beetje geld kopen, ik zou gerustgesteld zijn als ik ergens ram.

  Bedankt Tom voor de altijd up-to-date rapporten, hoop dat Saab schittert, mensen over de hele wereld vergeten snel de crisis, zelfs met een model. Omdat de spanning nog groter zou zijn en de concurrentie opnieuw bang zou zijn.

  Detroit motorshow, wat een stelletje (behalve de Duitse racers) Korea, Taiwan, Japan, India, USA,…. overgeven.

  En Tom, ik heb altijd al jaren van Volvo gehouden, ze zijn mooi, hebben mooie hobbels en geweldige dieselmotoren.

  Alleen van de Zweden ben ik erg teleurgesteld, hoewel ik nauwelijks een buitenlandse IKEA, ABBA, ken.

  Groeten en dank

  • blanco

   Hallo Tini,

   weet u zeker dat het beschikbaar is? Stationwagen, vierwielaandrijving en de nieuwe 9-5. Zou een droom zijn ...

  • blanco

   Ik kan me niet voorstellen dat het product nog niet in serie is geproduceerd of zie ik dat verkeerd? Had mijn bestelling voor deze grote auto ondertekend in april, bekend redenen dan ben ik voor een 9-5er Occassions combo decided'm 😉 als een brug, terwijl erg blij met de auto, maar HUD, elektrisch bedienbare achterklep, achteruitrijcamera, iPhone-integratie enz. enz. Ik zou het al graag willen 😉

   Saab wil overleven!

 • blanco

  Saab is Saab - niemand anders kan het evenaren!
  Als een bereisde verkoopvertegenwoordiger heb ik ze allemaal geprobeerd - inclusief het "andere Zweedse merk" (niet-Koenigsegg ;-)) Conclusie: Saab staat bovenaan mijn persoonlijke hitlijst!
  Dus mensen, hou je vingers gekruist!

 • blanco

  Kom op Tom, je weet waar je thuishoort. Maak de lezer niet bang

 • blanco

  Nou, je kunt nog steeds zo lang wachten, als je al zo lang hebt gewacht 😉

  Je auto kneedt niet, dus is een saab :-p

  LG

  • blanco

   Ja, dat is begrijpelijk en gaat naar ons allemaal. Maar alles is een compromis en niet Saab 🙁

 • blanco

  Tom, je was op Koenigsegg op de startpagina?
  Anders ken ik geen andere Zweedse fabrikant ... 😉

  Nee, helaas moet ik toegeven dat ik af en toe "squint" naar de "buurman"…. Ik vind niets echt leuk meer (vroeger vond ik ze mooier) ;-(

  • blanco

   Natuurlijk Koenigsegg, wat nog meer? 🙂

Reacties zijn gesloten.