Saab-faillissementszoekers zoeken werving

Update: 13.14

De ontevredenheid is groot en op dit moment is het niet leuk om te schrijven over de huidige ontwikkelingen in Zweden. Het failliete trustee-duo moet nu een trio worden. Kent Hägglund van het advocatenkantoor DLA Nordic zou het team moeten versterken. DLA Nordic is een van de grootste advocatenkantoren in Zweden.

Het verzoek is vandaag ingediend bij de rechtbank in Vänersborg. Over het verzoek van de vakbonden en enkele schuldeisers om de curatoren te vervangen is verder niets bekend. Op dit moment zijn de vakbonden in Stockholm aan het overleggen wat ze met curatoren willen doen.

De klok tikt en een Saab insider zei vandaag dat de uitwisseling van curatoren net zo nuttig is als een gat in het hoofd. Daarmee bedoelt hij dat een nieuwe curator het toch al erg trage proces nog verder zou vertragen. Als de zaken eindelijk weer op gang komen, voegt hij eraan toe, zijn de Turkse investeerders de favorieten in Zweden.

Mahindra & Mahindra, eigenlijk de Indiërs met een andere bieder zijn mijn favoriete investeerders, lijken weinig kans te hebben. Aangezien alle kopers auditie moeten - of willen - doen bij GM, heb je de goede wil van Detroit nodig. India is een van de belangrijkste markten voor GM, met Mahindra als concurrent. Jammer.

Wat ik zou willen - en al die maanden heb gewenst - zou een geruisloze executie zijn en een baan die eindelijk van succes blijkt. Helaas is deze wens nog niet vervuld.

Updates over ontwikkeling in Trollhättan volgen zodra nieuws beschikbaar is.

Tekst: tom@saabblog.net

3 gedachten over 'Saab-faillissementszoekers zoeken werving"

 • blanco

  Tom ... als ze daarboven maar half zo toegewijd waren aan het coole merk als jij of alle andere bloggers, inclusief natuurlijk JMSchumacher (een zeer aardige man), dan zouden de schoorstenen zeker roken ... en zou alles hetzelfde zijn ...

  Langzaam heb ik het gevoel dat dit alles zo gewild was en mijn mening over Zweden op dit gebied sterk is gedaald. Het is niet normaal wat er daar aan de hand is en pimp het af dat iemand anders daar naartoe gaat om met deze zaklampen te praten.
  Jammer voor zo'n mooi merk ...
  Het maakt me niet uit of het doorgaat ... in het apengezicht daarboven ... dat is belachelijk ...
  Het zou heel jammer zijn voor je geweldige werk hier .... ;-(
  Dus ... nu rijd ik een ronde met de Saabine ...

 • blanco

  Het was nogal een paar dagen luidruchtig, maar dat was geen goed teken.

  Voor mij consolideert langzaam een ​​beeld van een Zweedse mentaliteit die ik al heel lang niet wilde toegeven. Sorry.

  • blanco

   Je kunt dat zeggen met de Zweedse mentaliteit. Ik denk ook dat het probleem fundamenteel is gelegen in een diepgewortelde "Zweedse sociaal-democratie", waarin het vooral belangrijk om de lonen, vakantie, 's avonds feest, overwerk en in het weekend te beschermen.
   Voor degenen die niet geloven moeilijke tijden in Zweden op zaterdagmiddag een broodnodige pijn remedies te krijgen. Alle apotheken (behalve één in Gotenburg, één in Malmö en één in Stockholm) zijn gesloten. De apotheken in de ziekenhuizen zijn ook gesloten vanaf de 16.00-klok of vanaf zondagmiddag. Waarbij toch niet uitmaakt, zonder een dokter krijg je hoogstens een aspirientje! En alleen als je met pijn op de grond kronkelt. En de arts geen eh er want ja weekend zo sociaal op, en als je beschietingen uit als buitenlander eerste keer 500 kronen, gewoon zo de dokter zegt dat hij kan niets doen voordat hij vertrekt naar Ikea. Natuurlijk hebben ze ook in het weekend, en er zijn zo goedkoop Kjötbuller!
   Alles heeft zichzelf ervaren. Tip: als u Saab kunt besturen, over de grens naar Noorwegen. Daar word je meteen geholpen!

Reacties zijn gesloten.