Moeten de Saab-curatoren worden vervangen?

De vier Zweedse bonden willen morgen bereiken, een vervanging van de faillissementsbestuurders Ann-Marie Pouteaux en Hans Bergqvist voor de rechtbank in Vänersborg. De Friends rapport van Stockholm, die tot nu toe altijd betrouwbaar zijn geïnformeerd. De vakbonden worden ondersteund door een aantal schuldeisers. Dat men bij Saab tot nu toe met het werk van de twee Rechtsantwälte niet is voldaan, is een publiek geheim.

Saab-gelieerde Zweedse kringen verwees de afgelopen dagen naar het duo in gesprek en opnieuw overweldigd. Er wordt gezegd dat de complexiteit van de taak al van bij het begin werd onderschat en dat het niet opgewassen was tegen de uitdaging om met succes een internationaal opererend bedrijf te runnen via faillissementsprocedures.

De vakbonden hadden de afgelopen dagen publiekelijk en in toenemende mate betreurd over het gebrek aan informatie. Dat de curatoren de activiteiten van Saab niet begrijpen, zelfs na drie weken opleiding en dat tot nu toe het belangrijkste werk nog niet is voltooid, is een van de feiten die nu tot de motie leidt. Morgen is volgens de huidige wetten, de laatste datum waarop een overdracht mogelijk is, werd ons verteld.

De Zweedse pers gaat dit probleem nu aanpakken, meldt Dagens Industri vanavond over een reeks faillissementsfouten. Het is dus om vandaag een volledig overzicht te geven van het Saab-fortuin, en de gesprekken en het omgaan met buitenlandse investeerders hadden alles behalve goed moeten zijn.

Dit past in de verklaring van Rachel Pang, die hun voorstellen voor het beveiligen van Trollhättan vóór Kerstmis heeft ingediend en nu moet hopen op een discussie binnen de komende twee weken.

Als het nieuws klopt en de curatoren door de rechtbank worden vervangen, heeft Saab opnieuw een zware terugslag geleden. Omdat we kostbare tijd verliezen. De werknemers wenden zich af van Trollhättan en heroriënteren zichzelf. Met elke verloren week wordt een comeback moeilijker.

Kan het zijn dat Saab zoveel pech heeft? Eerst een beheerder die niet kan samenwerken met de Saab-CEO voor de automaker. Nu een failliet trustee duo dat overweldigd lijkt?

Het is nog niet bevestigd, maar als het komt, blijven we cool en feitelijk! We kunnen niets veranderen, we zijn toeschouwers in een stuk geschreven door een slechte schrijver.

Morgen is een nieuwe dag en morgen zullen we zien wat er in Vanersborg gebeurt.

Tekst: tom@saabblog.net

7 gedachten over 'Moeten de Saab-curatoren worden vervangen?"

 • Als het theater zelf met wapening (Kent Hägglund) gaan, zou de Zweden-Beeld zeker binnenkort permanent beschadigd (en niet alleen op SAAB liefhebbers) - dit is nu moet waarschijnlijk de laatste kans een tenminste halverwege bruikbare Ergbnis hier te komen.

  Zelfs een periode (van ongeveer 24 maanden was de toespraak) met mogelijk slechts één model onder Youngman lotus zou beter zijn dan geen productie.

  Maar de andere geïnteresseerde partijen die al naar voren zijn gekomen (indianen, Turken, etc.) zouden nu zeker bij uitgebreide onderhandelingen moeten worden betrokken - met de toename van het personeelsbestand zou dit eigenlijk geen probleem meer moeten zijn en misschien zal dit resulteren in een resultaat dat beter is dan “halverwege nuttig ”. SAAB en alles wat er wereldwijd mee te maken heeft, verdient het!

  DR

 • ... Oude Zweed ... 😉 Je bent in een goed humeur! Maar je hebt gelijk ... maar helaas helpt het niet ...

  ze zijn daarboven helemaal gek ... bij min 25 graden kon ik het begrijpen ... maar in de winter ...

 • En wat moet iemand op het idee om orga ne een golf van protest of protesteren evenement in de voorkant van de Zweedse ambassade en starten, roept vervolgens mij, ik kom er zo om zich te ontdoen van in de sneeuw of regen, met posters en hoorns rond en de opgehoopte frustratie gedeeltelijk. Ze zouden uit elke wolk vallen

 • Simpelweg onbegrijpelijk en onvolledig. Of worden alle in winterslaap ondersteund met Aquavit of Vodka, alleen dan is een verklaring mogelijk.

  Of hebben we deze mensen schromelijk overschat, met uitzondering van het handjevol inovatieve en getalenteerde ingenieurs die de paarden hebben getrokken?

  Alleen bij HR-info verwacht Obama dat van de ondersteuning voor de auto-industrie 20 miljard
  US $ gaat onherroepelijk naar het zand. Zonder deze spuiten zou zeker alleen Ford gebleven zijn en zouden GM en Chrysler bergafwaarts zijn!

  Zelfs Ford zou twijfelachtig zijn, want de leveranciers gingen failliet op een rij.

  Alleen Chrysler heeft de leningen terugbetaald en nu alles wordt verondersteld te giek en de Yanks had net nu vrij los voor nieuwe auto dollar.

  Waanzin en vanwege belachelijke 20 Mil voor licenties of zoiets, laat je dit nobele merk als een Pommesbude krepieren.

  Schande en schande over de Zweedse onverschilligheid en passiviteit. Ze hebben nergens enig idee van.

  Ik hoop dat iemand daar de overhand kan krijgen en met zijn vuist op tafel kan slaan en de zaak professioneel en profi matig kan doen en eindigen.

 • Langzaam heb ik het gevoel dat dit alles zo gewild was en mijn mening over Zweden op dit gebied sterk is gedaald. Het is niet normaal wat er daar aan de hand is en pimp het af dat iemand anders daar naartoe gaat om met deze zaklampen te praten.
  Jammer voor zo'n mooi merk ...
  Het maakt me niet uit of het doorgaat ... in het apengezicht daarboven ... dat is belachelijk ...
  Het zou heel jammer zijn voor je geweldige werk hier .... ;-(
  Dus ... nu rijd ik een ronde met de Saabine ...

 • Een dergelijk onvermogen van alle betrokkenen zou in Duitsland ondenkbaar zijn. De Zweedse mentaliteit is wederom de rem op alle activiteiten. Zweden, blijf slapen ......
  Hopelijk word je wakker, ook al is het laatste industriële bedrijf gesloten.
  Jammer van alles wat invloed heeft op Saab.

 • Klinkt op de een of andere manier niet goed ...

Reacties zijn gesloten.