Saab-nieuws: Youngman blijft op de hoogte!

Zondag is eigenlijk niet de dag voor economisch nieuws uit Zweden. Maar met veel Saab-fans die zich zorgen maken over ons merk, zijn er altijd updates wanneer ze zich voordoen. Rachel Pang heeft zich in de pers uitgesproken en benadrukt dat zij Youngman nog steeds als een koper op de eerste plaats ziet.

Rachel Pang in Zweden
Rachel Pang in Zweden

Die tijd is kort, is erkend door Youngman en heeft daarom vóór Kerstmis een voorstel voor verdere productie in Trollhättan ingediend. Binnen de komende twee weken zouden we graag nog een ontmoeting hebben met de curatoren.

Youngman heeft in Saab in het verleden miljoenen geïnvesteerd en heeft altijd zijn woord gehouden. Daarom is het verheugend dat Rachel Pang nog steeds aan boord is nadat het de afgelopen dagen heel stil rond de Chinezen is geworden. Terecht zie je jezelf in de eerste plaats, omdat je al wat rechten hebt op het Saab PhoeniX-platform, dat als onderpand voor leningen gedeeltelijk door Muller aan Youngman was verpand.

Rachel Pang heeft de situatie erkend en hopelijk eert de curator de inzet van de Chinezen! Om sneller beslissingen te nemen, des te beter voor Saab en het personeel.

Tekst: tom@saabblog.net

13 gedachten over 'Saab-nieuws: Youngman blijft op de hoogte!"

 • Wat een opeenstapeling van pseudo-onzichtbare en achterlijke mensen.
  Niets van wat hier is gespeculeerd, is gekomen en zal nog komen.
  SAAB is al lang failliet - niet alleen, maar ook vanwege een uitgesproken administratieve onwetendheid en mentale immobiliteit in Zweden (en bij SAAB).
  GM wilde gewoon de schaamte van falen en sociale verplichtingen aan de schoen laten kleven.
  Je was waarschijnlijk (met instemming van de VS-vriendelijke Zweedse regering) op zoek naar een domme persoon die in de regen kon blijven staan.
  SAAB is geschiedenis en de kruimels worden gegeten door hebzuchtige (niet de schattigste).

  Groet
  Gallix

 • Het is interessant om te lezen hoeveel iedereen hier betrokken is bij ons favoriete merk. De ene is voor de Chinezen, de andere tegen. Ieder van ons op het blog kent de kwaliteit die Saab-auto's altijd al hebben gehad. En ik hoop dat Saab moet overleven, ongeacht welke koper het is, dat dit zich hiervan bewust is en de kwaliteit en veiligheid in de voertuigbouw bij Saab bovenaan blijft plaatsen. In ieder geval zit Youngman tot nu toe volledig achter Saab, investeert veel en houdt altijd een woord. Als we China horen, dan denkt iedereen goedkoop plastic speelgoed, geladen met vervuilende stoffen dat nutteloos is na het eerste gebruik. Maar het werkt anders. Misschien een slecht voorbeeld, maar als ik naar mijn Braun-scheermes kijk, stoort het me helemaal niet dat het in China is geproduceerd. Ik vertrouwde de naam net toen ik hem kocht en ik zag niet waar deze was gemaakt. Het is veel belangrijker, moet er een koper zijn die op de hoogte is van het premiummerk en ook weer kwaliteitswagens produceert.

 • Ik ben voor een knop "stuur me een e-mail als het drama voorbij is", waar ik dan mijn e-mailadres kan invoeren, je kunt er niet meer tegenaan. 🙂
  Oh, ik zou blij zijn als het merk overleeft, het zou voor de arbeiders zijn, de dealers en uiteindelijk voor mij als ik ooit naar Saab zou rijden.

  Groeten uit Saksen

 • Degene met de rechten op wat GM en GM meer echt maakt, is een tweesnijdend zwaard.
  Aan de ene kant eisen de Amerikanen ongehinderde handel, aan de andere kant willen ze meestal maar één kant op.
  Ten eerste weigert GM op grond van nationaliteit.
  Dit zou ernstige gevolgen kunnen hebben voor de VS (niet alleen voor GM), wat op zijn beurt weer afhangt van de status van Youngman van de Chinese overheid.
  Lees de toespraken van het laatste CPC-feestcongres door.
  China heeft vandaag de dag voldoende macht om de westerse wereld te verwoesten.
  (Heb je enig idee wat ze bunkeren bij Amerikaanse staatsobligaties ??)
  Bestraffende tarieven kunnen ook een antwoord zijn (zie staaloorlog een paar jaar geleden)
  Omdat je snel van de kant van de VS bent afgeweken.
  Als u 50% importbelasting op GM-producten aan de PRC zegt, zullen we uw mening zeker heroverwegen.
  En Momenta zwemt zijn kracht zo synoniem met andere fabrikanten ervan.
  Zelfs in Rüsselsheim zou niet alles zo soepel moeten verlopen.
  Misschien zijn we sneller op het punt van 2009 dan sommigen denken.
  Ja en de Chinezen, ik denk dat ze met een merk de deur uit willen, zeker om voet aan wal te zetten in Europa.

  Met vriendelijke groet
  gunter

 • Helaas ja. Net zoals de EIB onderpand heeft en in geval van herstel zou worden onderhouden, heeft Youngman ook rechten op het platform. Als dit werd verkocht, zou Younman zeker bij het resultaat betrokken zijn.
  In die zin is Youngman inderdaad in de eerste plaats, of dat goed is voor SAAB of niet, dat is een van de vragen.

 • Hallo M850,

  is dat echt het geval met het Phoenix-platform?

  Citaat uit "SAAB faillissement: gevolgen, kansen, daders" van 19.12.11 december XNUMX:
  “Het tijdperk van de Zweedse automobielindustrie, Youngman en Pang Da is vandaag definitief voorbij. Iedereen heeft op grote schaal geld verloren en ook Victor Muller kampt met een financiële puinhoop. Ook alle licentieovereenkomsten zijn ongeldig, ook de overeenkomst met BMW. "

  Welke rechten heeft Youngman echt?

 • Misschien heb je gelijk. Maar wat onze lieve Tom wederom begreep als de enige is dat Youngman delen van PhoeniX als beveiliging heeft.
  Daarmee staan ​​de jongens van Youngman in de voorhoede en hebben ze een dikke troef in handen. Ik denk dat we niet te kieskeurig kunnen zijn over de SAAB-redding, toch?

 • Youngman is geschiedenis, de investeringen zijn weg en moeten gezien worden als een stage.

  Youngman had een jaar om met SWAN en GM samen te werken om een ​​haalbare oplossing te bieden. Ze speelden een tijdje en hoopten dat de startprijs zou dalen. De oneerlijke 100% -games met Hr. Lofalk heeft GM in een totale blokkade gedreven. Het faillissement van SAAB was het gevolg.

  Waarom zou Youngman in vredesnaam voorrang moeten krijgen? Zodat ze dan minstens 2 jaar vegeteren zonder GM-tolerantie met slechts één serie. Welke impact dit heeft op de inventaris van personeel en dealers, dat vind ik niet leuk.

  Iedereen die op zoek is naar een oplossing met de 3-serie samen met GM moet duidelijk de voorkeur krijgen. Dat is beter voor het merk, voor de werknemers en de dealers. De herkomst van een belegger is niet relevant.

  Youngman kan alleen de laatste kans zijn voor SAAB. De eerste kans voor een nieuwe start is niet Chinees.

 • Hallo Klaus. We kennen het huidige voorstel van Rachel Pang niet. Maar het is een beetje zoals geschreven door Saab900. Voor de 9-3 wordt verwacht met goedkeuring van Detroit, omdat de basis als achterhaald wordt beschouwd. Hiermee wil men een productie beveiligen, tot in twee jaar tijd de nieuwe, licentievrije modellen komen.

 • Ik denk dat ze gewoon de 9-3 willen bouwen en dat doen zonder 9-4x en 9-5. Met de 9-3 moet de fabriek worden beveiligd totdat SAAB zijn eigen producten heeft ontwikkeld.

 • De Chinezen zijn over de hele wereld om hun (binnenkort waardeloze) dollars in reële activa te stoppen. Vooral in technologie gemaakt in Europa. Onlangs was er een mooi bericht over de Chinese koopwoede bij zonne- en windenergiebedrijven. De olie-sjeiks hebben dat al gedaan bij VW en BMW.

  Op deze manier krijgt u twee "waardevolle" dingen. Goede voertuigconstructie en productietechnologie uit Zweden en een goede naam. En ze willen ook meedoen aan de voertuigbouw. Maar hier kom je niet zo ver met een agressief prijsbeleid. Je hebt een goede naam nodig.

  Welke automerken ter wereld hebben het beste imago: Audi / BMW / VW / Mercedes / Volvo en, uiteraard, Saab 😉

  Zelfs als de Fransen (Renault / Peugeot) of Skoda goede auto's bouwen, is de gepercipieerde (en betaalde) waarde van een BMW & Co hoger. Daarom gaan de Chinezen door met het bouwen van de Volvo's in Zweden. Niemand zal een Chinese Volvo kopen. En zeker geen Chinese SingSang of zoiets.

  De vraag rijst nu, wat de Chinezen de technologie waard is. Zelfs als je helemaal opnieuw moet beginnen, denk je dat je later winst zult kunnen maken. En geld heeft genoeg, aan het einde van de keten staat er sowieso achter de staat.

  Ik kan me goed voorstellen dat je de dingen bij Saab doet zoals Volvo deed, de voertuigen in Zweden assembleerde en de componenten in China of elders produceerde.

  Laten we wachten, het blijft spannend.

 • Hallo Tom.

  Wat ik niet begrijp, is waarom de Chinezen vasthouden aan de Saab-aankoop (ik vind dat geweldig), wetende dat GM niet wil verkopen aan China.
  Beantwoord deze vraag alsjeblieft.

  Bedankt voor je geweldige blog en vriendelijke groeten uit Stiermarken

  Klaus

 • Althans voor zondag een goed bericht. 🙂

Reacties zijn gesloten.