Saab-toekomst: alle wegen leiden naar Detroit (opnieuw ...)

Laten we het positief zien. Een paar dagen geleden begon de dagelijkse kop op de blog met "Saab-faillissement ...".
Tot een vriendelijke lezer in zijn e-mail zei dat ik dat niet moest doen. Inmiddels zijn we de "Saab Future ..." geworden. werkte, maar moet de bittere Amerikaanse pil opnieuw slikken.

We kunnen Detroit niet voorbij rijden. Of beter gezegd, de potentiële kopers. Ze zoeken contact met het hoofdkantoor van GM. Er zijn al contacten geweest, tot nog toe zijn er geen onderhandelingen gevoerd, bevestigde de GM-perswoordvoerder James Cain gisteren. En meteen maakte hij het duidelijk: GM zal niet onderhandelen met geïnteresseerde partijen.

Ik zie het met een lachend en een huilend oog. De nieuwe Saab 9-4x en de Saab 9-5 sportwagen zijn fantastische auto's. Dit zijn de nieuwe modellen die Saab hard nodig heeft. Eigenlijk zijn ze te goed om ze te laten sterven. Dus ik ben blij dat de twee nieuwe Saabs nog niet dood zijn. Dat is een kant.

De andere, dit zijn de vermoeiende GM-licenties. Nogmaals, GM is de instelling die het lot van Saab zal bepalen. Ik vind dat niet leuk en geef me een ongemakkelijk gevoel. Het maakt niet uit wie Saab koopt, hij moet het regelen met GM. De Saab 9-3, door Youngman ontworpen als spleetvuller voor de productie van zijn eigen producten, is voor een klein deel vervuild door GM. Het Saab PhoeniX-platform ook.

Erger. De productie in Trollhättan is gedeeltelijk afhankelijk van GM en wordt uitgevoerd met Amerikaanse gelicentieerde software. Dus de welwillendheid van de GM-bazen is dringend nodig. Dat zal interessant zijn. Het feit dat je niet van Chinees houdt, heb je herhaaldelijk en zeer ondiplomatisch afgekondigd. Maar vind je Turken, Indiërs of Midden-Europeanen leuk? Hoe tolerant is Detroit? Dat kan spannend en informatief zijn.

GM geselecteerd, de curatoren doen hetzelfde. Ik weet niet zeker of u de Zweedse persberichten serieus moet nemen of dat ik op de knop "Ingnore" moet drukken.

Net zoals je niet met iedereen in Detroit wilt praten, wil je dat ook niet in Trollhättan of Stockholm. Naar verluidt heeft het duo van de curatoren de Indiase investeerder Mahindra & Mahindra uitgezocht. Toegegeven, Mahinrda kende een slechte start. Met de voormalige Antonov-advocaat Carlström (mijn Zweedse vrienden waren geschokt) hadden ze een zeer slechte keuze gemaakt. Maar is dat genoeg om een ​​serieus vooruitzicht te wieden?

Laten we wachten! Ongeveer drie weken geleden kwamen we bijna aan het einde van de reis. De faillissementsaanvraag werd ingediend en onze autoliefde was bijna dood. Vandaag schrijven we opnieuw over een mogelijke toekomst.

Dat is er een, denk ik, zeer goede ontwikkeling. In ieder geval hebben de curatoren het goede pad bewandeld, misschien moet de ene of de andere beslissing een beetje worden gecorrigeerd. Maar de richting is goed!

Ze laten er geen twijfel over bestaan ​​dat Saab als een compleet pakket moet worden verkocht. Dus Saab Automobile, Saab Tools, Saab Powertrain en Saab Parts. Natuurlijk ook ons ​​geliefde bedrijfsmuseum. Dat is de boodschap die ze aan de pers gaven. Ze zullen moeten worden afgemeten aan hun succes.

Tekst: tom@saabblog.net

17 gedachten over 'Saab-toekomst: alle wegen leiden naar Detroit (opnieuw ...)"

 • blanco

  Dat is het niet. Het accepteren van links of niet is afhankelijk van het oordeel van het admin team. Afhankelijk van de gekoppelde inhoud. Als u meer informatie wilt, dan per post.

  • blanco

   Zonder rond te lopen over het onderwerp of de verwaarloosbare link, wil ik nu niet onwetend blijven.
   Het e-mailadres is bekend.

   Met groeten GALLIX

 • blanco

  Een interessant artikel!

  • blanco

   Verwijderde link?

   Zijn er juridische bezwaren of 'gewoon' collegiale bezwaren?

   • blanco

    Meer feitelijk ...

    • blanco

     Gewoon verwijderen - het is ook geen feitelijke discussie.
     Worden informatie, meningen en opvattingen van anderen, zeker ook eervolle SAAB-vrienden, hier niet besproken?

 • blanco

  Hoe zit het met Magna? Ze zouden eigenlijk nauwe contacten moeten hebben met GM (uit de geschiedenis van Opel). Magna heeft miljoenen geïnvesteerd in de geschiedenis van Opel, dan zouden ze eigenlijk genoeg geld moeten hebben voor Saab-marketing, d.w.z. een vernieuwde branding. Ze hebben sowieso kennis van R&D en productie. Naar mijn mening de meest veelbelovende bieder.

 • blanco

  Hallo en goedenavond. Ik ben het volledig eens met de vorige sprekers. Als ik denk dat GM nog niet zo lang geleden op het randje stond en zonder hulp zelfs in de geschiedenisboeken met de opmerking "GM is blut en begraven" zou worden ontvangen, maakt gewoon me hun gedrag boos.

  Gered met miljarden aan steun (GM), zitten deze geredde mensen nu aan de grote hefboom en beslissen of ons geliefde merk zal blijven bestaan ​​of uiteindelijk ten onder zal gaan. Dit feit vervult me ​​met veel verzet en…. Ik zal in geen geval een voertuig bij GM bestellen als alternatief indien nodig. Dat is zeker!!

  Welke nationaliteit als koper nu de voorkeur geniet van de grote klanten, we kunnen het zeker niet raden. Ik hoop alleen maar dat de heren bereid zijn om het met elkaar eens te zijn en de voorheen loyale beroepsbevolking hoeft deze ondraaglijke situatie niet te doorstaan.

  Ik wil in ieder geval niet echt een ander voertuig besturen en zou graag een nieuwe Saab willen bestellen !!!!!

  Allen Saab-lern nog steeds een leuk weekend

 • blanco

  Man, wanneer zal Detroit's Death Star eindelijk worden opgeblazen? Natuurlijk bedoel ik alleen figuurlijk gesproken ...

 • blanco

  Maar vind je Turken, Indiërs of Midden-Europeanen leuk? Wie vind je leuk ???????

  • blanco

   Voor deze Bangbüchsen (betekent zoiets als bange konijnen) is het vooral belangrijk dat de koper - vergelijkbaar met Spyker - niet te groot is (anders is er op de een of andere manier concurrentie) en vooral geen ambities ten aanzien van de Chinese markt zijn.

   De nationaliteit is hier van ondergeschikt belang - Marsbewoners zouden zeer voordelig zijn (tot dusver was het zelfs moeilijker om vrienden te maken met GM-producten dan waar dan ook - als gevolg daarvan bestel je daar nauwelijks GM-voertuigen)!

   Groeten van SH
   Julie

 • blanco

  Voor de Zweden en SAAB is het eigenlijk spijtig dat GM werd gered door de Amerikaanse staat met miljarden aan steun - als dit niet was gebeurd, zou men niet met de GM-mensen te maken hebben gehad. Maar in ieder geval heeft de Amerikaanse regering, in tegenstelling tot de Zweedse regering, blijk gegeven van maatschappelijke verantwoordelijkheid)!

  Het gedrag van de Zweedse regering tegenover SAAB is minstens zo onverantwoordelijk als het lelijke uiterlijk van GM - als hier maar een beetje steun kwam, zouden de mogelijkheden onmiddellijk aanzienlijk verbeteren - het hele proces in Zweden is volkomen onlogisch en op de een of andere manier ziek!

  Het is nog steeds onlogisch om de Mahindra Group vanaf het begin af te wijzen (als het überhaupt waar is) - achtergrondinformatie is dringend gewenst! Deze groep afwijzen alleen omdat de contactpersoon in Zweden geen goede reputatie heeft, kan dat eigenlijk niet zijn - als dat de reden was, zou het managementteam helaas een 6 moeten krijgen.

  Hopelijk zullen er geen verdere inconsistenties zijn in verband met de andere geïnteresseerde partijen ...

 • blanco

  Eén ding moet je overlaten aan de GM-mensen, je hebt de verkoop van Saab aan VM heel veel gestuurd
  Je hebt tenminste Saab in handen zonder het bedrijf te bezitten.

  • blanco

   Je zou ook kunnen zeggen dat ze hun lessen hebben geleerd van Bernie Ecclestone - hij blijft ook Formule 1 verkopen zonder het eigendom op te geven.

 • blanco

  Ik zou het op prijs stellen als de General Motors Group zijn vroegere "baby" zou terugkopen en samen met zijn grotere zus in Duitsland op de markt zou verschijnen. Maar dat is een heel groot wensdenken …….

  • blanco

   ... zodat Saab nog steeds in de keel van dit onsympathieke monster zit?! Je moet met alle middelen proberen om met GM te breken om je eigen ideeën weer te realiseren. Als GM blijft meedoen, worden ze binnenkort ook de volledige eigenaren van het Phenix-platform!

   • blanco

    Zelfs Henry Ford (de oude man) zei ooit: het belangrijkste gereedschap in zijn kantoor was het Winchester-geweer.
    Zoiets bestaat niet meer, maar de methoden van de echt grote zijn tegenwoordig zeker niet minder dramatisch. Liefde en mooie draadtrekkers van de grote industrie zijn zeldzaam, ongeacht merken en landen.

Reacties zijn gesloten.