Saab-faillissement: Duitse en Zweedse bankbiljetten

Er zijn geen breaking news uit Zweden en waarschijnlijk zullen de komende dagen veel rustiger zijn voor de Zweedse patiënten. Hij leeft nog en toch moeten we niet alle hoop opgeven. Omdat de Saab-gemeenschap actief is en achter de schermen, gebeurt er veel.

Voor de 14. / 15. Januari Saab-vergaderingen zijn wereldwijd gepland om de aanwezigheid van ons merk te tonen. Er is nog geen evenement in Duitsland en ik zal vandaag met de clubs praten om te zien of er plannen zijn. Wie hier in Duitsland iets wil organiseren, hij heeft mijn steun. Met dank aan RedJ van Saabsunited voor de link.

Momenteel is er nog steeds de garantie-vraag voor nieuwe Saabs in de kamer. Het onderwerp is al eerder door mij beantwoord, maar is ondergegaan in de gebeurtenissen van de laatste dagen. De fabrieksgarantie is verstreken met de faillissementsaanvraag en kan alleen worden bevestigd door de curator. Dat is nog niet gedaan. Individuele garantieovereenkomsten, zoals we die hebben met onze nieuwe Saab 9-3, worden uiteraard niet beïnvloed.

Veel mails, dat is het laatste Duitse onderwerp voordat we naar Zweden kijken, behandelen het onderwerp GM. Sommige Saab-fans hebben ideeën om het leven van Detroiters niet zo aangenaam te maken. Ik denk dat we onze energie in andere dingen moeten stoppen. Omdat GM al een enorm imagoverlies heeft en volgend jaar in Rüsselsheim zullen zeker enkele auto's minder gebouwd worden dan gepland. Gisteren kreeg ik weer een mail van een Saab-coureur en fans, die ik op de tour van de dealer leerde kennen. Zijn bedrijf schakelt ook van Opel naar een ander merk, de eerste bestellingen zijn al gemaakt. Hij is niet de eerste die dit doet en als alle middelgrote bedrijven met Saab-bestuurders het doen, heeft dit een langetermijneffect op GM. De mail heeft me gisteren de hele gemixte dag gered, dankzij Franconia.

Op zoek naar Zweden: nadat twee Zweedse politici een glorieuze verschijning hadden in Trollhättan, ging gisteren alles erg snel. De salarissen van de Zweedse Saab-werknemers in november zijn vóór kerst in de rekeningen en er is een nieuw Trollhättan-pakket gelanceerd. 450 miljoenen kronen stromen naar onderwijs en infrastructuur, wat natuurlijk niet genoeg is, maar beter dan niets. Verbazingwekkend hoe publieke druk de politiek kan versnellen.

Victor Muller zit opnieuw in de kritiek. Waarbij ik Muller extra moet beschermen, want de kritiek lijkt rijkelijk geconstrueerd. Tijdens zijn onderhandelingen met Youngman zocht hij ook contacten met Turkse prospects op. Een bezoek aan de Turkse ambassade in Stockholm en de mogelijkheid dat Youngman en een Turkse partner de rechten van het Phoenix-platform konden delen. Meer was het niet.

Maar dat is genoeg Dagens Industri om Muller van "double play" te beschuldigen.

De onafhankelijke dochteronderneming van Saab leeft voort in de VS en Tim Colbeck weigert failliet te gaan. De 188 partners van Saab Noord-Amerika hebben nog 2.400 voertuigen in de showrooms en Collbeck wil graag wachten in de hoop dat een prospect Saab koopt uit faillissement. Saab Noord-Amerika werkt momenteel aan het herleven van de garantie voor nieuwe Saabs. Een goede en moedige beslissing van Colbeck om de constructies waar mogelijk te beschermen. Omdat een functionerende structuur een argument is voor een koper om mee te doen.

Voorlopig waren dit het belangrijkste nieuws over ons favoriete automotive-onderwerp uit Zweden. Updates volgen.

Tekst: tom@saabblog.net

15 gedachten over 'Saab-faillissement: Duitse en Zweedse bankbiljetten"

 • ... we zijn niet dood, we proberen onze dealers en leveranciers zo goed mogelijk te informeren. En een faillissement roept tientallen vragen op, geloof ons. Er is geen tijd meer om de media te beïnvloeden. Je moet je concentreren op die dingen die je echt kunt beïnvloeden. Dat is tenminste wat we hier proberen te doen. Het is ook een kwestie van stijl. En in tegenstelling tot GM hebben we het nog steeds! Daarom werken we hier voor Saab zonder loon (de markten hebben niets gezien van de lonen in november!) Totdat ze internet en onze telefoons uitzetten! Geef nooit op!
  Grüessli us de Schwiiz!

  • RESPECT

   Welk product, behalve SAAB, zijn er nog steeds mensen?

   Groet
   Gallix

  • blanco

   Respect. De saabfahrer weet gewoon niet altijd alles ;-)
   Duim omhoog.
   Groeten uit het huidige Zuid-Zweden

  • blanco

   Geweldige houding!

 • blanco

  Dubbel spel klinkt natuurlijk als een kop veel beter dan Plan B. DI slaat ook alles uit. VM moet fouten hebben gemaakt, maar dat was het echt niet.

 • blanco

  Beeldverlies voor GM? In Zwitserland, maar je kunt geen enkel woord lezen over het gedrag van GM. Alleen de Chinezen zijn gesprongen en dus gaat SAAB failliet. Jammer! Hier, misschien moeten de dames en heren van SAAB Zwitserland uit hun stoel stappen.

  • blanco

   Denk niet dat er iets komt. SAAB Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk waarschijnlijk al dood, zijn takken van de Zweden

 • blanco

  Voordat je altijd blij bent als GM er overheen komt:

  Als iemand overstapt van Opel naar Toyota, vind ik dat lelijk! Dan wordt de Duitse auto-industrie getroffen en de leveranciers uit Zweden die daar waarschijnlijk ook exporteren.
  Gelieve een beetje meer diepgaand, logisch gezien is alles toegestaan ​​is inderdaad een blog

  • blanco

   Moin Frank,

   Wat vind je van de Saab-coureurs en beslissers? Niemand heeft iets over Toyota geschreven en niemand die ik ken is overgestapt op Toyota. Nadat ik mezelf onlangs had betrapt omdat ik een ander merk noemde, was ik opzettelijk neutraal. Ook niet goed.

   Tom

 • blanco

  De aankondiging dat het de komende dagen veel rustiger zal zijn voor de patiënt heeft hopelijk te maken met Kerstmis - want zoals bekend is nu de grootste urgentie nodig bij de verdere behandeling van de patiënt.

  Wat van groot belang zou zijn voor onze kleine kring hier in Hamburg, is informatie over andere mensen die willen kopen - Scandinavische, Europese en een andere geïnteresseerde partij uit het Verre Oosten werden hier genoemd. Waarom hoor je hier niets? Naar onze mening zou dit minstens even relevant zijn als het omgaan met garantiekwesties - hopelijk zijn de curatoren intelligente mensen die echt pro SAAB zijn. De internationale SAAB-gemeenschap is de laatste tijd niet verwend met zogenaamde inlichtingenbeesten (Zweedse regering, Guy Lofalk, GM-mislukking, enz.)!

  Groeten uit Hamburg
  Joachim

 • blanco

  Hoe zit het met de verbindingsgarantie? Welke moet blijven draaien, vanwege CarGarantie? Right?

  • blanco

   Bzw, er is al informatie, als je jaar na jaar kunt doorgaan met afronden?

   • blanco

    CarGarantie blijft doorgaan, dat klopt. Vraag de dealer om de verlenging.

   • blanco

    De daaropvolgende garantie van CarGarantie kan zoals gebruikelijk worden verlengd. max 10 jaar vanaf EZ of max 200.000 km.

Reacties zijn gesloten.