Saab-crisis: Saab-lotdag

Iedereen die gisteren positieve signalen van Zweden verwachtte, was teleurgesteld. Vanwege de hernieuwde afwijzing van GM is het herstelplan in evenwicht. Met name wijzen Amerikanen een plan af dat niet ter goedkeuring is voorgelegd en niet in detail bekend is. Vooral omdat verschillende stemmen zeggen dat de bedrijfsstructuur geen goedkeuring van Detroit vereist.

Het feit dat General Motors betrokken is bij het beïnvloeden van de rechtbank in Vänersborg en Youngman is nu duidelijk. Een opmerkelijke procedure die de duidelijke frontlijn laat zien. Tot nu toe heb ik GM begrepen, omdat contracten en intellectueel eigendom respect vereisen, dus dat heeft de Detroit-groep niet meer.

GM wil van Saab af, voor de tweede keer, dat is een feit. Een uniek proces dat veel zegt over de bedrijfscultuur van dit bedrijf. We kunnen alleen ons ongenoegen uiten over dit beleid in een langdurige boycot van de GM- en Opel-producten. De huidige Saab zal er niet van profiteren, maar op de lange termijn zal het de boontonnen in Detroit raken. Hoe dan ook, ik probeer nog steeds zo feitelijk mogelijk te blijven en vraag de lezers hetzelfde te doen.

Belangrijker is de vraag of GM's doorzichtige zet Youngman en Rachel Pang heeft beïnvloed. Ik ben bang dat hij dat heeft gedaan. Tot nu toe zijn er geen fondsen van Youngman naar Saab gestroomd en Rachel Pang zal niet in Vänersborg verschijnen. Afhankelijk van de bron meldt iemand dat ze ziek is, andere goed geïnformeerde kringen zien andere achtergronden.

Op de korte termijn meldde de Zweedse televisie een terugtrekking van investeerders uit China, om vervolgens te ontkennen. Het zou in de laatste seconde tot een oplossing kunnen komen, of niet. Zonder geld uit China en zonder salarissen te betalen, zullen we vandaag geen gelukkige dag hebben. Alles is nog steeds open, nog steeds kan een goed nieuws over de ticker lopen.

Muller onderhandelde die avond ook gisteren. Rond 22 uur zei hij dat morgen een "... geweldige dag voor de Saab-toekomst zou kunnen zijn, of het begin van een grote puinhoop ..."

Het nieuws volgt wanneer er nieuwe ontwikkelingen in Zweden zijn.

Tekst: tom@saabblog.net

4 gedachten over 'Saab-crisis: Saab-lotdag"

 • blanco

  Nieuw persbericht van SWAN:

  Saab Automobile zei dat Saab Automobile niet kon worden voltooid.De Saab Automobile voltooide de reorganisatie van Saab Automobile niet. Het bestuur van Saab is van mening dat dit in het belang is van zijn schuldeisers. Naar verwachting zal de rechtbank de indieners en aanstellers van Saab Automobile op korte termijn goedkeuren.
  Swan verwacht geen van zijn aandelen in Saab Automobile te verkopen en wil zijn interesse in Saab Automobile volledig schrijven

  Dat was het toen!

 • blanco

  Nou, hopelijk kunnen we vandaag niet allemaal onze ‘auto’ dromen en hoop begraven. 🙁

  PS:
  GM staat in mijn lijst met producten / bedrijven / mensen / etc. een die ik bewust vermijd financiële steun om verschillende redenen: Nokia, "Mannesmann", Tom Cruise, enz ......

  • blanco

   Breid de "no go" -lijst uit, ik zou mijn frustratie in de toekomst in ieder geval vaker kunnen verminderen Is het duidelijk Nokia vanwege Bochum, Tom Cruise vanwege Saintologie of?
   Wie anders dan Adam, Georg, GM, enz. Enige tijd geleden, flirtte ik nog steeds met de Tahoe. staat nooit meer garant. onze gemeenschap zal nu langzaam duiken naar het niveau van Borgward, Trabi en een paar meer exoten. Tom vroeg om beleefde opmerkingen, ik vind het moeilijk zonder te vloeken.

   • blanco

    Ja,
    Opel vanwege "Bochum"
    Tom (en vele, vele anderen) vanwege hun "geloof"
    Mannesmann Mobilfunk vanwege bepaalde "inconsistenties" (u kunt informatie vinden op Google / Wikipedia)
    een grote pluimveehouder vanwege 'subsidies en deels de manier van houden'
    Schlecker vanwege bekende "arbeidsomstandigheden"
    Producten van een merk met een tweecijferige cijfercombinatie vanwege andere "activiteiten die mij zeer verdacht"
    Etc etc.,…. de lijst kan voor onbepaalde tijd worden voortgezet.

    Nou ja, ook GM ... vanwege Saab (en binnenkort ook Opel?).

    Hoewel deze weigering niemand lastig zal vallen, is het de enige afwijzing die actief en dagelijks kan worden aangepakt.
    Aan de andere kant heb ik ook voorbeelden die ik bewust “prefereer” en dus actief probeer te ondersteunen.

    De hele zaak brengt waarschijnlijk niet veel op en er is zeker veel vaagheid (of zelfs om uitgelachen te worden door sommigen), maar het is in ieder geval een actief onderzoek van mijn "koopgedrag" en bedrijven / producten / enz.

    Om een ​​lang verhaal kort te maken, een GM-auto zal in de toekomst nooit met mij in de garage zijn!

Reacties zijn gesloten.