Missie Saab 9000 en afbeeldingen Saab Kerstfeest

De Saab-crisis heeft verschillende effecten. Wat doet de Saab-fan in de crisis - hij krijgt een restauratie-object. Als Saab auto's zou bouwen, zou het meer een jaarlijkse auto zijn geweest, maar nu schroeven we de Saab 9000 op. Na verschillende Saab 900- en Engelse auto's is het voor mij niets ongebruikelijks, maar nieuw terrein voor Achim.

Missie Saab 9000: Saab 9000 CS op de trailer
Missie Saab 9000: Saab 9000 CS op de trailer

Om te kunnen gaan werken was ik weer op pad met mijn vriend Achim qua Saab 9000. Nadat zijn Berlin Saab 9000 veilig in de garage in het zuiden van Hessen was aangekomen, kochten we een tweede 9000 als reserveonderdelendrager. Saab-slacht is een slecht woord - ik geef meestal de voorkeur aan conservering waar mogelijk.

Missie Saab 9000: Saab 9000 CSE en 9000 CS in de garage
Missie Saab 9000: Saab 9000 CSE en 9000 CS in de garage

Voorheen stromen de tranen, de onderdelendrager is niet meer te redden en kan alleen worden geslacht. Na 19-jaren en meer dan 4-bezitters die het niet goed met de Zweed betekenden, is het einde nabij. De bruine pest heeft toegeslagen, de motor heeft de zeilen geverfd en alleen het interieur en andere delen moeten worden gebruikt.

Maar alleen de onderdelen die we nodig hebben, zijn daar en werken. Omdat Achim en ik nu twee Saab 9000 bezitten, was de aankoop een verstandige investering. Meer over de missie die Saab 9000 de komende weken gaat maken.

Saab Club Rhein Main Christmas-feest
Saab Club Rhein Main Christmas-feest

Dat de Saab-scene leeft ondanks de crisis in Zweden, zag je afgelopen zaterdag in Frankfurt op het kerstfeest van de Saab Club Rhein Main.

Saab Club Rhein Main Christmas-feest
Saab Club Rhein Main Christmas-feest

Wolfgang Messer, Frankfurt Saab fan met passie, heeft een aantal foto's gemaakt die ik graag publiceer. In januari komt de volgende kleine, ontspannen Saab-meeting in Frankfurt, het zou leuk zijn om nog meer Saab-rijders uit de omgeving van Frankfurt te verwelkomen.

Saab Club Rhein Main Christmas-feest
Saab Club Rhein Main Christmas-feest

Misschien hebben we tot die tijd goed Saab-nieuws uit Zweden en het jaar waarin 2012 beter zal zijn voor onze Scandinavische fabrikant dan het jaar 2011. Zakelijk nieuws uit Zweden over de huidige situatie komt op zondag aan. Tot die tijd, een leuk weekend.

Tekst: tom@saabblog.net