Saab News China: Saab Motor verslaat VW Motor….

Het moest een blog voor auto's worden, maar dat is op de een of andere manier vergeten. Voordat het volgende zakelijke nieuws uit Stockholm op tafel komt, iets over auto's en motoren. De kop klopt niet helemaal. Omdat het correct zou moeten zijn: "oude Saab-motor verslaat VW Audi TSI-motor ..." of iets dergelijks. In China begint de oude Saab 9-5 nu aan zijn nieuwe leven. De Zweed in ballingschap, nu BAIC C70 genoemd, is uitgerust met een Saab B205-motor. De serieversie, enigszins aangepast door BAIC, produceert 206 PS en 300 NM. Niet slecht.

BAIC - SAAB C70
BAIC - SAAB C70

De pers in China heeft ook opgemerkt en opgemerkt dat de 2.0 TSI van VW alleen 200 PS en 280 NM biedt. BAIC / Saab verslaan Wolfsburg.

De ex-Saab begint echter met een kleine smet. Geclassificeerd als een "luxe saloon", komt hij alleen met een handgeschakelde versnellingsbak en pas later in 2012 met een automatische transmissie. Een tekortkoming in dit segment.

Ja, de oude Saab-motoren hadden iets en zijn nog steeds duurzaam. Saab's eigen Trionic was uniek en ze gaven deze technologie weg voor weinig geld. Ik vond deze techniek leuk, die uniek was en nog steeds veel potentieel had. Ik hou van het karakter van de Saab-motoren, het geluid en de stuwkracht van mijn 2.3 t in de 9-5 BioPower en de verfijning van de 2.0 t in de Saab 9000. Maar voorbij. De motoren zijn nu gemaakt in China en komen nooit meer terug.

Voordeel voor de Chinezen. In ieder geval voor de toekomstige kopers van de ballingschap Saabs geldt: turbo boost vol.

Tekst: tom@saabblog.net

4 gedachten over 'Saab News China: Saab Motor verslaat VW Motor…."

 • blanco

  Als dat zo is, heeft VW jaren geleden het niveau van Saab van 11 bereikt.
  B205R: 280Nm; 205PS

  Ik denk dat de Chinezen geen zwarte magie gebruikten om de motor naar 300 Nm te brengen.

 • blanco

  De oude Saab-motoren worden nu in China gemaakt en komen niet meer terug. Als alles goed gaat, zullen de nieuwe Saabs waarschijnlijk met BMW Power komen, maar dat betekent niet dat er nooit meer een eigen Saab-motor zal zijn. Als Saab weer op het goede spoor is, is alles mogelijk. Ook bij BMW knabbelt een tijd waarin men niet langer geloofde dat 2011 in het jaar toch BMW zou blijven geven

 • blanco

  Gelukkig zijn er mensen die alleen om het geluid geven, althans van binnenuit klinkt mijn 9-3 II als een 'echte' SAAB-motor =)

Reacties zijn gesloten.