Saab Crisis: Slight Hope uit Stockholm

Gisteren in Zweden was dat dat Lucia vieringwat heel belangrijk is voor de Zweden. De Zweedse gemeenschap van Frankfurt had een receptie in de Romeinse tijd en vertegenwoordigers van Saab Dautschland waren er natuurlijk. Misschien bracht het oude geloof gisteren de lichten van verlichting naar de ene of de andere onderhandelingspartner in Stockholm. Ondertussen meldt de pers in Zweden dat de partijen zijn samengekomen en dat de overeenkomst op handen is.

Het zou mogelijk zijn, schrijft Dagens Industri, een resultaat op donderdag of vrijdag. Ook over het feit dat ruim een ​​miljard euro in de komende jaren naar Trollhättan stroom wordt gerapporteerd. In principe valt het gerapporteerde grotendeels samen met ons kennisniveau. Youngman zal worden betrokken bij aandelen zonder stemrecht, ik kan me andere vormen voorstellen.

Als Youngman geen stemrecht heeft, kan GM (normaal gesproken) geen bezwaar maken. Er zijn echter andere manieren van hedging die de deal met Detroit nog veiliger kunnen maken. Saab en de joint development company worden gefinancierd door een bank uit China en Youngman verstrekt onderpand voor de leningen.

Of het Saint Lucia was, het ogenschijnlijke inzicht heeft meegebracht, of het is het besef dat de vis nog steeds van de haak is, maakt niet uit. Belangrijk is dat de zaken in Stockholm gaan.

Een sprankje hoop, niet meer. Pas wanneer de contracten zijn getekend en geld in de Zweedse rekeningen staat, is er pas dan sprake van gejuich.

Leun tot die tijd achterover, blijf kalm of streef de beste hobby ter wereld na. Zoals ik. Ik begin nu aan het tweede deel van "Mission 9000" 🙂. Details volgen.

Tekst: tom@saabblog.net

7 gedachten over 'Saab Crisis: Slight Hope uit Stockholm"

 • Laten we eens kijken hoe GM zich aanpast aan het net gepubliceerde bericht. China is van plan om vanaf donderdag importtarieven in te voeren voor Amerikaanse voertuigen. Voor GM-auto's moeten daarom invoerrechten van 8,9% worden aangerekend. Het zijn niet alleen de autofabrikanten in de VS die goede handelsbetrekkingen met de Chinezen verliezen.

 • Blijkbaar kun je zien dat hij een partner was (is nog steeds?) In een scheepsbergingsbedrijf ... hij heeft waarschijnlijk een van de staalkabels laten gebruiken als onderhandelaar ...

  Laten we kijken wat er vervolgens gebeurt.

 • Ik ben er zeker van dat niemand hier de formulering van de overeenkomsten met GM kent en daarom is het alleen onnodige speculatie.
  vm kent de afspraken en zal ernaar handelen - wetende dat niets anders zal werken.

 • Misschien dringt het langzaamaan tot de "bazen" in Detroit door dat het ongunstig is om met de "vrienden" in China te rotzooien. omdat geld ook in China niet uit de lucht valt, moet het worden verdiend. en aangezien de staat, het bestuur en de economie - althans van buitenaf en op basis van de informatie die hier beschikbaar is - een 'knoop' vormen, zal de terugkeercoach zeker komen en des te gewelddadiger zijn naarmate gm langer tegen een oplossing is. En of het tegen de achtergrond van de eigen economische belangen echt zo logisch is - het verlies van een paar honderd miljoen euro van Chinese oorsprong goedkeurend aanvaarden - om Saab eindelijk nog een keer over het mes te laten springen, dat lijkt me in ieder geval twijfelachtig.
  want zelfs in het land van de glimlach worden op een bepaald moment openstaande rekeningen geëist en betaald - min of meer vrijwillig en op de een of andere manier. want voor het oude testament "oog om oog" is er zeker een overeenkomstige regeling in de Aziatische cultuur. laten we wachten …

  maak gelukkig

  thomas

 • Laten we gewoon wachten. Tom geeft ons al het nieuws over het onderwerp. De rest zijn sowieso speculaties. Ik durf niet te voorspellen hoe GM zichzelf positioneert. Toch is er een sprankje hoop aan de horizon, wat ik graag zie.

 • Hallo allemaal,

  Citaat van Tom: "Als Youngman geen stemrecht heeft, kan GM (meestal) geen bezwaar maken."

  Dat betekent dat GM er nog steeds mee zou moeten instemmen. Als GL mag geloven, was GM nooit geïnteresseerd in onderhandelingen (zie http://www.lifewithsaab.com/2011/12/gm-was-not-interested-in-negotiation.html). Waarom zou GM iets aan deze houding moeten veranderen?

  Bovendien schrijft Tom “normaal”: maar het normale geval wordt het normale geval genoemd omdat het normaal niet voorkomt. 🙂

  Versla me nu niet vanwege mijn pessimisme, maar ik geloof alleen in een oplossing als alle contracten zijn getekend.

  Groet
  Achim

 • hoeveel levens heeft een kat ...?
  één ding is zeker: saab heeft meer en deze claim moet worden herschreven.
  vm zal zeker ooit een boek schrijven, dat weet ik zeker en dit zal zeker een grote hit worden. hij is in ieder geval zeker de meest koppige onderhandelaar en moet buitengewoon taai zijn.

Reacties zijn gesloten.