Saab-crisis: geld op komst?

Update: 09: 42

De informatie over de Saab-crisis is nog steeds erg tegenstrijdig. Wat we zeker weten is dat het geld uit China op komst is. Zoals het gisteren bleek, worden vandaag kleinere bedragen verwacht. In de komende 14-dagen stroomt meer geld van Saab Investor Youngman naar Saab.

Momenteel wordt, afhankelijk van de bron, ongeveer € 3,5 miljoen verwacht, een bedrag van ruim € 35 miljoen zou in de komende 2-3 weken moeten stromen. De cijfers zijn niet bevestigd en zijn nog steeds speculatief. Ook tot vandaag om 9 uur was er nog steeds geen kassabon. Hopelijk houden de partners uit China hun belofte om te betalen, want het tijdvenster is extreem krap.

Saab Automobile AB zal op donderdag een concreet betalingsplan voor toekomstige kasstromen indienen in Vänersborg. Alle betalingen, volgens informatie uit Stockholm, mogen niet direct naar Saab-rekeningen gaan maar om rekeningen van een groot advocatenkantoor in Stockholm te escrowen. Dat klopt, dan neemt Youngman Victor Muller in de toekomst de zeer korte voorsprong aan.

Als het geld echt komt, is mijn geloof ondertussen zo geschokt dat ik pas iets geloof als het geld er echt is, dan is het acute risico op faillissement afgewend. In ieder geval voor de komende uren. Omdat het niet genoeg is voor de salarissen, moeten ze woensdag of donderdag bij de volgende tranche worden betaald. Er doen ook verschillende rapporten de ronde over belastingbetalingen. Het enige dat duidelijk is, is dat de Zweedse staat zijn geld moet krijgen. Misschien zelfs rechtstreeks van Youngman. De Chinezen hebben minstens zo goede zenuwen als Victor Muller, zo lijkt het. In ieder geval is het parcours nu wat overzichtelijker dan op maandag.

We zijn op weg naar een voortzetting van de wederopbouw, maar de rechtbank in Vänersborg moet het nog steeds eens zijn. De contracten lijken niet klaar te zijn voor de laatste handtekening. Een definitieve oplossing zou het betere scenario zijn geweest.

Het drama gaat verder. Helaas, omdat het beslist te veel drama is. Drama werkt averechts, wekenlang is Saab weer in de verkeerde richting gegaan. Het merk erodeert.

Meer nieuws volgt. We proberen kalm, ontspannen en objectief te blijven. Alstublieft.

Tekst: tom@saabbblog.net

4 gedachten over 'Saab-crisis: geld op komst?"

  • dus gisteren heb ik ook geld overgemaakt! Ik had mijn 2,3 Biopower-hert 🙂 Ik kan het alleen maar aanbevelen. En ik kocht een originele SAAB-kofferbakmat. Het wordt nu vies buiten ...
    alles komt goed

  • Het is ongelofelijk wat je hier met het merk Saab doet! Maar vooral de werknemers! In plaats van te scheuren aan de riem om eindelijk weer goede auto's te bouwen, verspil je dag na dag aan krachtgames. De heren aan de onderhandelingstafel zouden eigenlijk beter geïnformeerd moeten zijn over de sociale verantwoordelijkheid van werknemers en hun gezinnen! Omdat het precies deze mensen waren die de bazen van Saab hun levensstandaard brachten. Het is dus hoog tijd om verantwoordelijkheid te tonen! Respect maar Youngman! Hoewel er nog niets zeker is, lijkt hij de enige die hier verantwoordelijkheid toont! Toch hoop ik op een goed einde, het merk Saab met zijn geweldige auto's verdient het!

  • We hebben geen andere keuze dan te wachten. Het is erg slecht voor de beroepsbevolking in Zweden. Ik hoop echt dat het geld onmiddellijk zal worden gebruikt voor loonbetalingen en niet in een geheime "oorlogskist" zal stromen ...

Reacties zijn gesloten.