Saab Crisis: Victor Muller geeft het op?

Update: 13: 10 / 13: 58 / 14: 19

“Langzaam bloggen” duurde niet lang. Verschillende onafhankelijke bronnen in Zweden melden dat Victor Muller vandaag faillissement zal aanvragen in Vänersborg voor Saab Automobile AB. Geen kranteneend, zoals gevreesd moet worden. 🙁 Andere bronnen beweren dat dit nog niet beslist is.

De situatie is verwarrend, zelfs in mijn mailbox zijn zeer tegenstrijdige berichten. In ieder geval is de situatie zeer dramatisch en is de kans op een faillissement groter dan niet. Achter de schermen lijken dingen te doen waardoor zowel faillissement als andere dingen mogelijk lijken. Contact met Youngman is nog steeds beschikbaar, maar details zijn niet bekend.

Youngman is nog steeds klaar om geld over te maken, vertelde Rachel Pang aan TT News Agency. En "... we zijn dichtbij ... een totaaloplossing". Puur drama.

Dat er deze week iets zou gebeuren, is duidelijk. Omdat de liquiditeit ontbreekt en het personeel nog steeds op de salarissen wacht. Als er geen liquiditeit uit China komt, is de faillissementsaanvraag onvermijdelijk.

Contacten zijn rechtstreeks met Zweden en Saab, de huidige updates volgen.

Opmerkingen zijn uitgeschakeld totdat de informatie is beveiligd.

Tekst: tom@saabblog.net