Saab Crisis: Victor Muller geeft het op?

Update: 13: 10 / 13: 58 / 14: 19

"Langzaam bloggen" duurde niet lang. Verschillende onafhankelijke bronnen in Zweden melden dat Victor Muller vandaag het faillissement van Vänersborg zal aanvragen voor Saab Automobile AB. Geen kranteneend, zoals te vrezen. 🙁 Andere bronnen beweren dat hierover nog geen beslissing is genomen.

De situatie is verwarrend, zelfs in mijn mailbox zijn zeer tegenstrijdige berichten. In ieder geval is de situatie zeer dramatisch en is de kans op een faillissement groter dan niet. Achter de schermen lijken dingen te doen waardoor zowel faillissement als andere dingen mogelijk lijken. Contact met Youngman is nog steeds beschikbaar, maar details zijn niet bekend.

Youngman is nog steeds klaar om geld over te maken, vertelde Rachel Pang aan TT News Agency. En "..we zijn dicht .. bij een allesomvattende oplossing". Puur drama.

Dat er deze week iets zou gebeuren, is duidelijk. Omdat de liquiditeit ontbreekt en het personeel nog steeds op de salarissen wacht. Als er geen liquiditeit uit China komt, is de faillissementsaanvraag onvermijdelijk.

Contacten zijn rechtstreeks met Zweden en Saab, de huidige updates volgen.

Opmerkingen zijn uitgeschakeld totdat de informatie is beveiligd.

Tekst: tom@saabblog.net