Saab weekend en SWAN Lofalk Muller Youngman

Nou, eerlijk gezegd, mijn enthousiasme over de huidige Saab-situatie is beperkt en daarom gebruik ik het weekend voor dingen waar ik echt van geniet. Vandaag is het regionale kerstfeest van de Saab Club Rhein-Main in Frankfurt en morgen gaat het met het eerste vliegtuig van Frankfurt in de richting van Berlijn op een Saab-missie.

Saab 9-5 sportwagen, Saab 9000, Saab 9-3, Bloggers Start
Saab 9-5 sportwagen, Saab 9000, Saab 9-3, Bloggers Start

Tijd om je hoofd leeg te maken, wat zeker goed zou zijn voor sommige lezers hier. En Saab puur plezier op zondag met vele kilometers in een turbo-auto.

Vroeger terug naar Zweden en naar de huidige productie die daar draait. Want ondertussen verharden de feiten dat we een heel bewust uitgevoerde show meemaken. De uitkomst van het verhaal tast echter nog in het duister. Saabsunited, sommigen denken dat de echte naam "Victorsunited" zou zijn, een document dat vandaag is gepubliceerd, zou de overdracht van € 3.3 miljoen van Saab-investeerder Youngman aan Swedish Automobile moeten bewijzen. Ik geef toe dat ik dit document niet kan classificeren. Mijn Zweedse taalvaardigheid is nu voldoende om de dagbladen en e-mails te lezen, maar alles wat uit China komt werkt niet.

De verklaring lag, zoals men schrijft bij Saabsunited, gisteren bij 10: 30-klok, waardoor Lofalk er behoorlijk oud uitzag. Als dat het geval is, is de sloop van de reconstructie niet gerechtvaardigd.

Gisteren sprak mijn stem in Stockholm echter over een bewuste enscenering en nogmaals bewonder ik de intieme en perfecte achtergrondinformatie. Petje af en groet naar Stockholm.

Lofalk moet gereed voor verwijdering zijn, wat het doel van deze manoeuvre is. Misschien zijn de lonen nu binnen handbereik. Er kan verder gespeculeerd worden.

Uit de huidige onderhandelingen tussen Youngman, Saab en SWAN komt niets naar voren. Informatie zegt dat nieuws aan het begin van de week kan worden verwacht.

Als er zogenaamd "breaking news" binnenkomt, worden updates onderweg gemaakt. Een mooi en rustig pre-kerstweekend voor alle Saab-fans.

Tekst: tom@saabblog.net

4 gedachten over 'Saab weekend en SWAN Lofalk Muller Youngman"

 • Met het vliegtuig in de ochtend naar Berlijn op een Saab-missie?
  Hoe kom je weer op de weg met een 900…?

 • blanco

  Ik ben zeer verrast dat zowel de Zweedse staat (administratie) als de zeer financieel sterke Zweedse bedrijven / families (bijv. De Wallenbergs) zo terughoudend zijn in het oplossen van het SAAB-probleem.

  Dit gaat niet alleen over het veiligstellen van duizenden banen, maar ook, zoals bekend, over het redden van een Zweeds industrieel icoon dat in de afgelopen decennia wereldwijde erkenning heeft gekregen - het wereldwijde bewustzijnsniveau is waarschijnlijk groter dan dat van Electrolux of Ikea.

  SAAB is een relatief klein autobedrijf (bijv. Vergeleken met Volvo) en ik zou me heel goed kunnen voorstellen dat naast Chinees een Zweeds consortium het lot van dit relatief beheersbare bedrijf zou kunnen beheersen - waarom op afstand dwalen ......

  PS: VM en de bestaande leveranciers zouden zeker op de best mogelijke manier geïntegreerd kunnen worden - met name de leveranciers zouden waarschijnlijk zelfs de voorkeur geven aan een binnenlandse oplossing.

  DR

 • blanco

  Beste Tom

  Nogmaals hartelijk dank voor uw grote betrokkenheid bij de SAAB-fabrieken in Zweden. Dus ging ik zitten in mijn SAAB 9-5 II Linear, dat geeft me veel plezier en rij een paar kilometer. Hij maakt altijd een goed figuur op de Zwitserse wegen. En zeker niet niet alleen daar ,,,,,,

 • blanco

  Veel plezier met je kerstfeest!

  begroeting

  marcus

Reacties zijn gesloten.