Saab Crisis: Nee - we geven niet op! V 2.0

Nogmaals, het gaat over het gevecht om Saab. Met het verzoek om de reconstructie te slopen, worden de fronten verduidelijkt. De beheerder Guy Lofalk treedt af en is niet langer betrokken bij de verdere ontwikkeling. Dat is goed, want tot nu toe werkte het niet met elkaar, maar met elkaar.

Nu is het aan Victor Muller om Saab naar de veilige haven te brengen. Hij heeft tijd tot de 16. Daarna dec beslist vervolgens de rechtbank in Vänersborg. De partijen zullen worden gehoord en Saab zal een mening geven. Tot die tijd kan Müller's "Plan C" klaar zijn voor ondertekening. In Stockholm is er een harde onderhandeling tussen Muller en Rachel Pang van Youngman.

Youngman heeft zich de afgelopen maanden bewezen als een goede partner en heeft alle verplichtingen nagekomen. De Chinezen zouden ongetwijfeld onmiddellijk het geld voor de lonen verstrekken. Alleen de contracten moeten echter kloppen.

Terwijl Lofalk zijn sloop in de Zweedse pers vaststelt en verdedigt, gaan andere dingen achter de schermen schuil. Zweedse vrienden praten over een model dat zou moeten werken zonder de goedkeuring van GM, de regering of de EIB. Het is een beetje radicaler dan de oplossing die ik eerder vanmorgen heb voorgesteld, maar het zou kunnen werken! Recente mediaberichten geven de ontwikkeling niet helemaal nauwkeurig weer, net als een aanwijzing voor iedereen die de Zweedse pers leest.

Als het lukt, heeft Muller ons zijn meesterwerk bezorgd. Tot die tijd moeten we wachten, maar de definitieve deadline is de 16. December.

Bijna net zo goed als een Saab: Bloggers Liesel
Bijna zo goed als een Saab: Bloggers Liesl

Tot die tijd moet misschien iedereen op zoek naar een baan die de zenuwen spaart en zinvol is. Ik was vandaag op reis met mijn tractor en was verrast door verschillende hagelbuien. Een behoorlijk natte affaire.

Overigens is mijn tractor ook van een merk dat te goed was voor deze wereld. Gebouwd 1956 in Aschaffenburg bij Güldner, hij is teruggekeerd naar zijn oude thuisland voor een paar jaar. Sinds ik hem op de trailer heb meegenomen van de Bodensee, maait hij mijn weiden en is hij niet al te slecht voor enig werk. Daarnaast is hij (eigenlijk een jij met de naam "Liesl") nog steeds uiterst betrouwbaar, omdat de bouwers geen onderdelen hebben geïnstalleerd, maar alleen de beste.

Als dat niet goed genoeg was, dan heb je het zelf ontworpen en gebouwd, zoals het ooit bij Saab was. Dat brengt ons terug naar het onderwerp.

Meer nieuws volgt ...

Tekst: tom@saabblog.net

12-gedachten ook "Saab Crisis: Nee - we geven niet op! V 2.0"

 • Ik vind het geweldig, je Güldner-Liesel; ze bestaan ​​nog steeds, de dingen waarop je kunt vertrouwen. Ken jezelf als de drijvende bulldog van een vriend (locatie Übersee am Chiemsee).
  Zelfs vele bekende merken met een ongelooflijk potentieel van de markt verdwenen, omdat gewetenloze, gericht op winst op korte termijn financiële jongleurs van betekenis voor de essentiële en vooral een goed begrip van de speciale merk voor de levende traditie van het bedrijf ontbrak. Voorbeelden die te binnen schieten spontaan Borg Ward, NSU, Maybach, de Engels traditionele merken, onder andere MG, Rover, Riley, Triumph, Vanden Plas en vele anderen !!! Soms politieke belangen in de weg waren, andere bedrijven waren in staking van de vakbonden te gronde (Engeland en Italië in de 1970er jaar).
  Al deze negatieve voorbeelden moeten een herinnering zijn aan degenen die de leiding hebben en nu betrokken zijn bij Saab!
  Laten we samen hopen dat het nog steeds tot een positief resultaat komt; er zijn ook enkele voorbeelden in de geschiedenis van de auto (BMW was ook helemaal aan het einde en stond dicht bij het faillissement !!!)
  Ik rijd mijn 9.3 Aero Convertible V6 MY 2006 (kilometerstand 99700) heel veel zelfs vele jaren, maar er zou een opvolger zijn, ... .. laten we eens kijken.
  turboelch-we

  • Hallo Turboelch,
   Borgward wordt momenteel geconfronteerd met een terugkeer. De kleinzoon van bedrijfsoprichter Carl Borgward, Christian Borgward, heeft Borgward AG in Zwitserland opgericht en wil daar nieuwe Borgwards bouwen. De hoofdontwerper is Einar J. Hareide, die nog niet zo lang geleden in Saab-services zat

 • turboelch-we,

  Uw reactie kan ik volledig onderstrepen - alleen dat het een 9-5 combinatie met ons, het mogelijk in de komende 3 - worden vervangen 4 jaar tegen een nieuw voertuig (maar zou eventueel ook nog langer te spelen - is slechts een SAAB)!

  Joachim

 • Wat rouwen we hier eigenlijk?

  Er was altijd een lege discussie tot wanneer een SAAB een echte SAAB was.
  Zelfs met mijn SAAB 900 GLi Bj. 83 werd ik door Erftkreislern als "niet langer authentiek" genoemd.
  Maar uiterlijk omdat hun eigen motorfabriek gesloten was en dus niet eens het hart van SAAB zelf was, is Trollhättan een zielloze vergaderzaal geworden.
  Zeker, het zijn geweldige nieuwe auto's, maar met de geest, het gevoel en de tastbare geest van SAAB, waar de slogan "Form Follow Funtion" geen uitdrukking maar een gebod was, heeft het niets meer te doen.
  Laten we bedroefd zijn over wat we zijn geweest en onthouden, maar laten we onszelf niet voor de gek houden met de gemeenschapswerkers van die tijd.
  Ik wens jullie allemaal prettige kerstdagen en een gezond, vredig nieuwjaar

  • Denk niet dat dat hier het onderwerp is. Het gaat over het voortbestaan ​​van de laatste kleine fabrikant in Europa. Waar de motoren vandaan komen is volkomen irrelevant en ook wat alle supporters zeggen over de gietijzeren fractie. Deze vreemde discussie over wat een echte SAAB is, dat is totale onzin.

   Ik vind mijn oude 900 en mijn 9-3 leuk. Ik geef om de toekomst en de ontwikkeling van de komende jaren. SAAB moet de kans krijgen die het bedrijf verdient. Niets meer en niets minder.

   • Als het gaat om het voortbestaan ​​van kleine Europese fabrikanten, kunnen we niet uit de rouw komen.
    Maar als het gaat om het kopen van een speciaal product, moet er een idee, een basisidee, misschien zelfs een overtuiging achter zitten.
    Anders is het iets zielloos.
    En daar is genoeg van (een citaat van Einnar Hareide)

    • Het was vroeger veel leuker en praktischer (of soms onpraktisch, maar hoe dan ook mooi). Ik denk dat SAAB zijn idiosyncratische geest net zo goed heeft behouden als onder de moeilijke omstandigheden. En als het dan doorgaat: misschien zal er weer een kans zijn om saabisher te worden (GM en SAAB waren niet volledig compatibel in mentaliteit ...)

     • Je durft het bijna niet te hopen, maar het is natuurlijk mogelijk.
      Fans en kopers die de Saabiaanse claim hebben en die zich niet bekommeren om wat er in zit, zijn er zeker.
      Het zou niet zo bizar en achterlijk moeten zijn als dat van Morgan, maar het zou iets kunnen zijn tegen de ongelukkige tijdgeest of mainstream.
      Verwarrend en Rundgelutschtes is ja genoeg.
      Tom kan me het recht geven - een I-Saab of Saab Mac (niet degene om te eten) zou iets zijn.
      Sommige van de recentere studies zijn in die richting gegaan.
      In combinatie met nieuwe technologie - misschien zelfs met een zekere reductie - die door hemzelf wordt gewaardeerd.
      In vroegere jaren, maakte Saab vaak niet alleen de deugd uit noodzaak, maar maakte in de meeste gevallen ook iets geniaal.
      Deze geest zou opnieuw moeten verschijnen.

      Kijk, wie zal hem wakker maken en als we iets krijgen voor Kerstmis.

     • Onlangs heeft een collega het kort en krachtig uiteengezet, waarom mensen dit altijd volgen: "Alles was beter in het verleden":
      Simpel: in het verleden waren degenen die dat zeggen jonger!
      Vandaag zijn ze niet meer - zo eenvoudig is het.
      ????

     • Beste martinsab

      Dus je hebt blijkbaar mijn opmerkingen niet begrepen, maar niet wat SAAB altijd heeft onderscheiden van andere autofabrikanten.
      Natuurlijk was niet alles in het verleden beter (ongeacht hoe jong we waren), maar sommige dingen waren gewoon GOED.
      En alleen de "normaliteit" voorgeschreven door GM of andere nieuwe geesten is de kistnagel van SAAB.

 • Maandenlang staan ​​de echte SAAB-dealers met lege handen en kunnen alleen zien hoe andere merken auto's verkopen. Eerlijk gezegd, al mijn respect. Maar ze zijn tot aan hun nek in het water. Maar je moet niet verblind worden door een rondreis door Duitsland. Gedurende vele maanden staat de dealer in de regen bij SAAB en uiteindelijk gaat de lucht uit. Andere merken zouden al dood zijn. Hoeveel licht moet de dealer / klant vermoedelijk zien. Zo langzaam is het gewoon een tragedie. Alle SAAB rijden met mij mee, maar op een gegeven moment is dit ding eindelijk!

 • ... Ik zou het willen hebben over het onderwerp "alles was beter in het verleden" en de discussie over wat een echte Saab is en welke genen het heeft om alleen de volgende vraag te stellen:
  Was Saab eerder beter en meer 'echt' toen de motoren nog steeds van Ford kwamen (V4) en van (standaard) triomf ?? Zelfs de mega-bedrijven in de industrie bouwen niet alle componenten zelf - waarom - en hoe moet het een klein bedrijf zijn (lang voordat GM bijna nog steeds in de fabriek is) zoals Saab het doen.
  Het hangt altijd af van het eindproduct; de GM - V6 in mijn 9.3 Aero CV (met Hirsch Frischzellenkur) is gewoon geweldig, dus het was de 4 - Zyl. Turbo met 225 PS een paar jaar geleden in mijn 9000 Aero.
  De lijst met mijn Saab is lang: 9000 CC / 9000 CC 2,3 / 9000CS 2,3 / 9000 CS Aero / 9.5 SE / 9.5 Kombi / 9.5 combinatie Aero Hirsch en parallel aan 900 2.3 CV / 9.3 SE CV herten en momenteel 9.3 2,8 Aero Hirsch CV - helaas was er geen nieuwe stationwagon; na een total loss door een onvrijwillige crash kon ik niet meer geconfronteerd met dezelfde auto - het was een XC90 Ik zou echter graag willen uiteindelijk terug te keren naar een 9.4 X.
  Wat mijn Saab-verhaal betreft - en elke auto had iets heel bijzonders, iets speciaals, het was absoluut absolut-saab-achtig.
  Ik vind het altijd geweldig als collega's en kennissen voor mijn auto staan ​​en zeggen: "Wat rij je voor een grappige doos, voor het geld dat je al krijgt ..."
  Ik zal u, lieve Saab fans niet vervelen, maar je al merkt, ik kon gaan op het schrijven voor uren ... .. de manier waarop het is (bijna) alleen voor Saab.
  Groeten
  turboelch-we

Reacties zijn gesloten.