Saab-crisis: nee - we geven niet op! V 2.0

Nogmaals, het gaat over het gevecht om Saab. Met het verzoek om de reconstructie te slopen, worden de fronten verduidelijkt. De beheerder Guy Lofalk treedt af en is niet langer betrokken bij de verdere ontwikkeling. Dat is goed, want tot nu toe werkte het niet met elkaar, maar met elkaar.

Nu is het aan Victor Muller om Saab naar een veilige haven te brengen. Hij heeft tot 16 december, wanneer de rechtbank van Vänersborg beslist. De partijen worden gehoord en Saab zal ook reageren. Tegen die tijd zou Mullers 'Plan C' rijp kunnen zijn voor ondertekening. In Stockholm zijn er zware onderhandelingen tussen Muller en Rachel Pang van Youngman.

Youngman heeft zich de afgelopen maanden bewezen als een goede partner en heeft alle verplichtingen nagekomen. De Chinezen zouden ongetwijfeld onmiddellijk het geld voor de lonen verstrekken. Alleen de contracten moeten echter kloppen.

Terwijl Lofalk zijn sloop in de Zweedse pers vaststelt en verdedigt, gaan andere dingen achter de schermen schuil. Zweedse vrienden praten over een model dat zou moeten werken zonder de goedkeuring van GM, de regering of de EIB. Het is een beetje radicaler dan de oplossing die ik eerder vanmorgen heb voorgesteld, maar het zou kunnen werken! Recente mediaberichten geven de ontwikkeling niet helemaal nauwkeurig weer, net als een aanwijzing voor iedereen die de Zweedse pers leest.

Als het lukt, heeft Muller ons zijn meesterwerk bezorgd. Tot die tijd moeten we wachten, maar de definitieve deadline is de 16. December.

Bijna net zo goed als een Saab: Bloggers Liesel
Bijna zo goed als een Saab: Bloggers Liesl

Tot die tijd moet misschien iedereen op zoek naar een baan die de zenuwen spaart en zinvol is. Ik was vandaag op reis met mijn tractor en was verrast door verschillende hagelbuien. Een behoorlijk natte affaire.

Mijn tractor is trouwens ook van een merk dat te goed was voor deze wereld. Gebouwd in Aschaffenburg nabij Güldner in 1956, is het een paar jaar geleden teruggekeerd naar zijn oude huis. Sinds ik het op de trailer van het Bodenmeer heb meegenomen, maait het mijn weiden en is het niet zo goed voor enig werk. Bovendien is het (eigenlijk een Sie met de naam "Liesl") uiterst betrouwbaar, omdat de bouwers geen onderdelen hebben geïnstalleerd, alleen de beste.

Als dat niet goed genoeg was, dan heb je het zelf ontworpen en gebouwd, zoals het ooit bij Saab was. Dat brengt ons terug naar het onderwerp.

Meer nieuws volgt ...

Tekst: tom@saabblog.net

12 gedachten over 'Saab-crisis: nee - we geven niet op! V 2.0"

 • Beste martinsaab

  Blijkbaar begreep je mijn uitleg niet helemaal, maar niet wat SAAB altijd heeft onderscheiden van andere autofabrikanten.
  Natuurlijk was niet alles in het verleden beter (ongeacht hoe jong we waren), maar sommige dingen waren gewoon GOED.
  En het was precies de "normaliteit" voorgeschreven door GM of andere nieuwkomers die SAAB's kistnagel was.

 • ... Ik zou de volgende vraag willen stellen over het onderwerp "alles was beter in het verleden" en de discussie over wat een echte Saab is en welke genen hij moet hebben:
  Was Saab in het verleden beter en "echt", toen de motoren van Ford (V4) en van (Standard) Triumph kwamen? Zelfs de megabedrijven in de industrie bouwen niet alle componenten zelf - waarom zou het - en dan hoe zou een klein bedrijf (lange jaren voordat GM bijna nog een fabricage was) zoals Saab het moeten doen.
  Het hangt altijd af van het eindproduct; de GM - V6 in mijn 9.3 Aero CV (met Hirsch verse celbehandeling) is gewoon geweldig, dus het was de 4-cil. Turbo met 225 pk in mijn 9000 Aero een paar jaar geleden.
  De lijst van mijn Saab is lang: 9000 CC / 9000 CC 2,3 / 9000CS 2,3 / 9000 CS Aero / 9.5 SE / 9.5 Kombi / 9.5 Kombi Aero Hirsch en parallel aan deze 900 2.3 CV / 9.3 SE CV Hirsch en momenteel 9.3 2,8 , 90 Aero Hirsch CV - helaas was er geen nieuwe stationwagen; Na een totale afschrijving bij een ongeval buiten mijn schuld, had ik geen zin meer dezelfde auto te hebben - het bleek een XC9.4 te zijn, die ik op een gegeven moment zou willen omruilen voor een XNUMX X.
  Wat mijn Saab-verhaal betreft - en elke auto had iets heel speciaals, iets speciaals, het was absoluut Saab-achtig.
  Ik vind het altijd geweldig als collega's en kennissen voor mijn auto staan ​​en zeggen: "In wat voor rare kist rijd je, voor het geld krijg je een ......"
  Ik wil je niet vervelen, beste Saab-fans, maar je merkt nu al dat ik uren kan blijven schrijven ... .. dat is gewoon (bijna) alleen bij Saab.
  Groeten
  turboelch-we

 • Onlangs verwoordde een collega het in een notendop, waarom mensen altijd dit toevoegen "alles was beter in het verleden":
  Simpel: in het verleden waren degenen die dat zeggen jonger!
  Nu zijn ze dat niet meer - zo simpel is het.
  ????

 • Hallo Turboelch,
  Borgward wordt momenteel geconfronteerd met een terugkeer. De kleinzoon van bedrijfsoprichter Carl Borgward, Christian Borgward, heeft Borgward AG in Zwitserland opgericht en wil daar nieuwe Borgwards bouwen. De hoofdontwerper is Einar J. Hareide, die nog niet zo lang geleden in Saab-services zat

 • Je durft het bijna niet te hopen, maar het is natuurlijk mogelijk.
  Er zullen zeker fans en kopers zijn die Saabische ambities hebben en die het niet "kunnen schelen" wat er verpakt is.
  Het zou niet zo bizar en achterlijk moeten zijn als dat van Morgan, maar het zou iets kunnen zijn tegen de ongelukkige tijdgeest of mainstream.
  Verwarrend en Rundgelutschtes is ja genoeg.
  Tom is het misschien met me eens - een I-Saab of Saab-Mac (niet degene die eet) zou iets zijn.
  Sommige van de recentere studies zijn in die richting gegaan.
  In combinatie met nieuwe technologie - misschien zelfs met een zekere reductie - waardevol op zich.
  In vroegere jaren, maakte Saab vaak niet alleen de deugd uit noodzaak, maar maakte in de meeste gevallen ook iets geniaal.
  Deze geest zou opnieuw moeten verschijnen.

  Kijk, wie zal hem wakker maken en als we iets krijgen voor Kerstmis.

 • Maandenlang staan ​​de echte SAAB-dealers met lege handen en kunnen alleen zien hoe andere merken auto's verkopen. Eerlijk gezegd, al mijn respect. Maar ze zijn tot aan hun nek in het water. Maar je moet niet verblind worden door een rondreis door Duitsland. Gedurende vele maanden staat de dealer in de regen bij SAAB en uiteindelijk gaat de lucht uit. Andere merken zouden al dood zijn. Hoeveel licht moet de dealer / klant vermoedelijk zien. Zo langzaam is het gewoon een tragedie. Alle SAAB rijden met mij mee, maar op een gegeven moment is dit ding eindelijk!

 • In het verleden waren veel dingen mooier en praktischer (of soms onpraktisch maar toch op de een of andere manier mooi). Ik denk wel dat SAAB zijn eigenzinnige geest heeft behouden, net zo goed als onder de moeilijke omstandigheden. En als het doorgaat: misschien is er de kans om weer Saabiaans te worden (GM en SAAB waren mentaal onverenigbaar ...)

 • Als het gaat om het voortbestaan ​​van kleine Europese fabrikanten, kunnen we niet uit de rouw komen.
  Maar als het gaat om het kopen van een speciaal product, moet er een idee, een basisidee, misschien zelfs een overtuiging achter zitten.
  Anders is het iets zielloos.
  En daar is genoeg van (een citaat van Einnar Hareide)

 • Denk niet dat dat hier het onderwerp is. Het gaat over het voortbestaan ​​van de laatste kleine fabrikant in Europa. Waar de motoren vandaan komen is volkomen irrelevant en ook wat alle supporters zeggen over de gietijzeren fractie. Deze vreemde discussie over wat een echte SAAB is, dat is totale onzin.

  Ik vind mijn oude 900 en mijn 9-3 leuk. Ik geef om de toekomst en de ontwikkeling van de komende jaren. SAAB moet de kans krijgen die het bedrijf verdient. Niets meer en niets minder.

 • Wat rouwen we hier eigenlijk?

  Er was altijd een lege discussie tot wanneer een SAAB een echte SAAB was.
  Zelfs met mijn SAAB 900 GLi Bj. 83 werd ik door Erftkreislers "niet langer echt" genoemd.
  Maar uiterlijk sinds de eigen motorenfabriek van het bedrijf werd gesloten en dus niet langer zelfs het HART van SAAB zelf, is Trollhättan een zielloze montagehal geworden.
  Het zijn zeker geweldige nieuwe auto's, maar dit heeft niets te maken met de geest, de tactiele en tastbare geest van SAAB, waar de slogan "Form follow Funtion" geen zin maar een vereiste was.
  Laten we bedroefd zijn over wat we zijn geweest en onthouden, maar laten we onszelf niet voor de gek houden met de gemeenschapswerkers van die tijd.
  Ik wens jullie allemaal prettige kerstdagen en een gezond, vredig nieuwjaar

 • turboelch-we,

  Ik kan uw opmerking volledig onderstrepen - alleen dat we te maken hebben met een 9-5 stationwagen, die indien mogelijk in de komende 3-4 jaar moet worden ingeruild voor een nieuw voertuig (maar indien nodig ook langer zou spelen - stop SAAB)!

  Joachim

 • Ik vind het geweldig, je Güldner-Liesel; ze bestaan ​​nog steeds, de dingen waarop je kunt vertrouwen. Ken jezelf als de drijvende bulldog van een vriend (locatie Übersee am Chiemsee).
  Veel bekende merken met een ongelooflijk potentieel zijn al van de markt verdwenen omdat gewetenloze financiële jongleurs die gericht zijn op kortetermijnwinst een gevoel van de essentie ontbraken en vooral geen begrip van het speciale merk, de doorleefde traditie van het bedrijf. Voorbeelden die zo spontaan bij me opkomen zijn Borgward, NSU, Maybach, de traditionele Engelse merken waaronder MG, Rover, Riley, Triumph, Vanden Plas en vele anderen !!! Soms stonden politieke belangen in de weg, andere bedrijven gingen in staking van de vakbonden (Engeland en Italië in de jaren zeventig).
  Al deze negatieve voorbeelden moeten een herinnering zijn aan degenen die de leiding hebben en nu betrokken zijn bij Saab!
  Laten we samen hopen dat het nog steeds tot een positief resultaat komt; er zijn ook enkele voorbeelden in de geschiedenis van de auto (BMW was ook helemaal aan het einde en stond dicht bij het faillissement !!!)
  Ik zou graag nog vele jaren in mijn 9.3 Aero V6 Cabrio MY 2006 (kilometerstand 99700) rijden, maar als er een opvolger zou zijn… .. eens kijken.
  turboelch-we

Reacties zijn gesloten.